Testen van Android versus iOS-applicaties

Testen van Android versus iOS-applicaties

Nu leven mensen in de digitale eeuw – de tijd van mobiele apparaten, elektronische gadgets, IoT-producten, draadloze verbindingen, e-entertainmentdiensten, enz. Mensen gebruiken mobiele apparaten voor verschillende doeleinden – informatie verkrijgen, rekeningen betalen, communiceren met vrienden, problemen oplossen zakelijke taken, spelletjes spelen, enz.

Elke mobiele gadget vereist een speciaal softwareprogramma dat ervoor zorgt dat de hardware correct werkt. Tegenwoordig zijn Android en iOS de meest populaire besturingssystemen voor mobiele apparaten.

Wat zijn de verschillen tussen iOS- en Android-ontwikkeling?

  • Programmeertaal. Huidige apps worden gemaakt in Java (voor Android-gebaseerde programma’s) en Objective-C (voor iOS-gebaseerde programma’s). Sommige ontwikkelaars geven de voorkeur aan Java omdat het gemakkelijk te begrijpen is en de implementatie van één en dezelfde functie minder Java-code vereist in vergelijking met Objective-C. Maar tegenwoordig wordt er nog een programmeertaal gebruikt. Het heet Swift. Deze open-sourcetaal is gemaakt door Apple.

  • IDE. Voor codering is de speciale plaats vereist. Het is een geïntegreerde ontwikkelomgeving, bijvoorbeeld Delphi, NetBeans, Visual Basic, etc. Google heeft Android Studio. Eerder werden Eclipse IDE en Android Development Toolkit gebruikt voor het maken van op Android gebaseerde applicaties. Apple gebruikt alleen XCode.

  • besturingssysteem. Bij het ontwikkelen van op iOS gebaseerde applicaties kunnen de ontwikkelaars en testers alleen Mac OS gebruiken. Maar Android-gebaseerde programma’s kunnen worden gemaakt op Mac, Linux en Windows. Het is een voordeel. Daarnaast is Mac OS duurder dan Windows.

Aangezien de ontwikkelingsprocedure en architectuur van Android- en iOS-producten verschillen, zal het mobiel testen van de apps van beide besturingssystemen ook specifieke kenmerken hebben.

Welke aspecten zijn van invloed op mobiel testen?

  • Inzet. Het aantal Android-apparaten is groter dan bij iOS en het updateproces kost meer tijd in vergelijking met iOS. Als gevolg hiervan kost het testen van Android meer tijd en vereist het meer middelen en inspanning. Bovendien is het soms voor verschillende productlijnen niet voorzien om de laatste updates te krijgen. iOS-apparaten hebben zo’n probleem niet.

  • Schermgrootte en resolutie. De diversiteit van Android-apparaten zorgt voor problemen bij het testen. Er zijn veel Android-apparaten met verschillende schermgroottes en lay-outs. Over het algemeen zijn iOS-producten vergelijkbaar en het controleren ervan kost minder tijd.

  • Capaciteiten. Elk Android-apparaat heeft zijn eigen functionaliteit en prestatiecapaciteiten en met deze specifieke functies moet rekening worden gehouden tijdens het testen van Android. Voor een goede werking heeft het softwareproduct de gedefinieerde capaciteiten nodig.

  • Bruikbaarheid. Het is moeilijker om bruikbaarheidstesten van Android-applicaties uit te voeren, omdat de interface van verschillende apparaten anders is. Bovendien hangt het ook van de versie af.

Concluderend kan worden gesteld dat de algemene procedure voor het testen van mobiele applicaties van zowel iOS als Android hetzelfde is. Maar Android-testen zullen meer tijd en middelen vergen vanwege een enorm aantal beschikbare apparaten.

Bron: Helen Johnson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie