The Gadget Addiction – Hoe de nieuwe dreiging te bestrijden!

The Gadget Addiction – Hoe de nieuwe dreiging te bestrijden!

Bij Gurukul The School, onder leiding van pedagoog, de heer Gaurav Bedi, zetten we ons in om een ​​gezonde omgeving rond de kinderen te creëren, waardoor ze creatief kunnen leren en zich holistisch kunnen ontwikkelen. Omdat kinderen zijn aangesloten op een reeks gadgets zoals tv’s, tablets, sociale media, videogames en smartphones, enz., Kan dit zeker ‘The Gadget Addiction’ worden genoemd.

De nadelige effecten van overmatige blootstelling aan gadgets

• Gadgetverslaving leidt tot een sedentaire levensstijl, die zijn eigen aandeel van nadelige effecten heeft. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die gemiddeld 4 uur per dag tv of andere gadgets kijken, meer kans hebben op overgewicht. Obesitas is daarom snel in opkomst als een van de grootste zorg voor jongeren.

• Overmatige blootstelling aan de flitsende schermen, hoge volumes, felle kleuren en actie kan prikkelbaarheid, rusteloosheid en frustratie veroorzaken bij de jonge geesten. Deze overmatige stimulatie beïnvloedt hun visie, concentratie en sociaal gedrag. Ze kunnen zelfs een gewelddadige adopteren. onvoorspelbaar gedrag in de toekomst.

• Met het toenemende gemak bij het online opbouwen van relaties, wordt er een toenemende mate van sociale ontkoppeling gevonden bij kinderen, vooral tieners, wat hun ontwikkeling van sociale vaardigheden belemmert. Door hun schermbewuste verslaving hebben ze minder persoonlijke interacties en minder empathie.

• Verminderd analytisch en creatief denken is het resultaat van overmatig vertrouwen op technologie. Het beperkt hun kennis en leervermogen. Onthoud hoe gemakkelijke toegang tot de rekenmachine op mobiele telefoons uw elementaire wiskundige vaardigheden heeft beïnvloed.

‘De gadget-detox’

We raden u aan om de ‘The Gadget Detox’-kalender in uw gezinstijd te maken. Ga een gezinsgesprek aan met je kinderen over waar deze detox over gaat. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en de gezinsband. Het is ook een kans voor u om uw verhaal te vertellen als een rolmodel voor uw kinderen. Hier zijn enkele spannende manieren om voor ‘The Gadget Detox’ te gaan.

• Ontdek leuke activiteiten – Beperk de tijd voor tv / sociale media, enz., niet alleen voor uw kinderen, maar voor iedereen in het gezin. Je kunt een tijdslot maken om buiten te spelen of binnen spelen met spelletjes zoals Ludo, Pen Hide and Seek, enz. Je kunt samen met je kinderen een lijst met games maken.

• Hobbytijd – Naarmate we ouder worden, worden we zo druk met de dagelijkse klusjes dat er nauwelijks tijd is om aan onze passie en hobby’s te werken. Creëer hobby’s die van belang zijn voor uw kinderen en werk met hen samen. Je kunt je kinderen ook vragen om leuke quizzen rond deze hobby’s te maken.

• De wereld van lezen verkennen – Lezen is iets anders dan studeren. Het is ook anders dan het kijken naar video’s of televisie voor recreatie. Lezen prikkelt analytisch en creatief denken wat daarmee de ontwikkeling van de rechter hersenhelft stimuleert. Pak tegelijkertijd een boek voor jezelf en toon een competitieve geest. Ze kunnen beginnen met lezen met hun favoriete boek en langzaam evolueren naar andere genres.

• Samen eten – Samen zijn zonder de onderbrekingen van tv en mobiele telefoons is een geweldige manier voor gezond eten, een goede spijsvertering en familiebanden. U kunt de dagelijkse gesprekken met uw kinderen voeren zonder te reageren of instructies te geven tijdens de maaltijd.

Wij, bij Gurukul The School, erkend als een van de beste scholen in Ghaziabad, volgen strikt de vijf kernwaarden – respect, eerlijkheid, mededogen, eerlijkheid en verantwoordelijkheid (weergegeven door het acroniem RHCFR) om de ‘karaktereducatie’ als een onafscheidelijk onderdeel van hun opleiding en algehele ontwikkeling. Door ‘The Gadget Addiction’ aan te pakken, zijn we niet tegen technologie; wij stellen eerder voor dat het gebruik ervan evenwichtig en verantwoord moet zijn. Dit helpt om hun fysieke en mentale welzijn te verzekeren, terwijl het hen leidt naar het oefenen van het constructieve gebruik van gadgets voor beter leren en ontwikkelen.

Bron: Anoop Mundhra

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie