The Madness Chronicles – Aflevering 37

The Madness Chronicles – Aflevering 37

In onze 37e aflevering van de Madness Chronicles kijken we naar de waanzin van rijk worden tijdens een pandemie. Onthoud dat waanzin een staat van geestesziekte is, ernstig, extreem dwaas gedrag en een vorm van waanzinnige of chaotische activiteit. Laten we eens kijken naar de waanzin van pandemische winsten.

Houd er bij het begin van deze reis rekening mee dat bedrijven over de hele wereld zijn gesloten, restaurants zijn gesloten en miljoenen mensen zonder werk zijn gekomen. Nu draconische lockdowns de norm zijn, maken sommige creatieve mensen gouden limonade van de zure citroenen waar de rest van de wereld van geniet.

Neem bijvoorbeeld Elon Musk. Een jonge ondernemer, een miljardair-maker van Tesla. Je kent die mooie elektrische auto met de batterij die meer kost dan de meeste andere voertuigen. ZeroHedge meldt dat in het afgelopen jaar, denk aan pandemie, lockdowns en maskers, het vermogen van Musks verviervoudigd is tot meer dan $ 100 miljard. Dat is veel geld, hoe je het ook zegt. Best indrukwekkend, vind je niet?

Nou, zoals alles in 2020, lijkt dit een beetje uit de hand. Terwijl Tesla bewijst, toont ‘winstgevend’ een piek onder de dekens een vreemd 2020-verhaal. Van 2010 tot 2020 heeft Tesla, terwijl het ‘winst’ rapporteerde, een duizelingwekkende schuld van $ 5,6 miljard opgebouwd. Maar wacht, waren er geen winsten bij Tesla? Natuurlijk, maar het lijkt erop dat ze komen in de vorm van de verkoop van ‘regulatoire kredieten’. Wat hen vorig jaar een coole $ 397 miljoen opleverde. Dus hun winst kwam van ‘regulatory credits’ die geen nieuwe Tesla’s verkochten.

Puur speculatie van mijn kant, maar Musk gebruikt hetzelfde accountantskantoor dat Dr. Tony Fauci en de CDC gebruiken om het aantal doden door het Wuhan-virus te berekenen. Ik vraag me af hoe je erin komt ‘regulatoire credits’ te verkopen? Niettemin is Elon Musk nu de op een na rijkste man ter wereld na Jeff Bezos van Amazon.

Over Bezos gesproken, Forbes meldt dat sinds het begin van de pandemie het vermogen van Bezos is gestegen tot meer dan $ 230 miljard, met meer dan $ 90 miljard in het jaar van de pandemie. Houd er rekening mee dat dat miljard is met een B. Andere miljardairs waren niet zo gelukkig. Neem de mede-oprichter, filantroop en zelfbenoemde vaccingoeroe van Microsoft, Bill Gates. Hun vermogen steeg met een schamele 20%, waardoor zijn vermogen sinds maart op $ 118 miljard kwam. Het hert in de koplampen Mede-oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, deed het veel beter dan Gates met een winst van 85% tot $ 101,2 miljard.

Over het algemeen zijn de Verenigde Staten de thuisbasis van 644 miljardairs. De markt moet net zo wispelturig zijn als het virus zelf, want het vermogen van deze miljardairs steeg met bijna $ 1 biljoen. Dat maakt deze 644 individuen nu $ 3,88 biljoen waard. Dat zou met een T zijn. Tijdens de pandemie steeg hun fortuin met een verbazingwekkende $ 934 miljard. De rijkdom van $ 3,88 biljoen van deze 644 gewone mensen is bijna het dubbele van de $ 2,1 biljoen van de onderste 50% van de bevolking van ons land, wiens vermogen niet groeide.

Pandemieën blijken grappige dingen te zijn. Volgens de CDC zou dit de derde pandemie in mijn leven zijn. Ik had geen idee dat de eerste twee gebeurden, en hier hebben we deze waar je het kunt zien als je naar de kerk gaat, maar niet als je naar Walmart gaat. Het verdomde ding moet het financiële fortuin op dezelfde manier beïnvloeden. Het kleine stukje onmeetbare miljardairs wint een fortuin. Tegelijkertijd blijft 50% van de rest voor het stoplicht zitten. Vreemde tijden dit 2020 is geweest.

Mogen we ontwaken uit deze waanzin voordat het te laat is. Ik wens je een goede gezondheid en tot de volgende keer, veel plezier, geniet van het leven en pas op voor de waanzin onder ons. Het is 2020 en het loopt uit de hand.

Bron: Ed Kugler

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie