The Tablet Smartphone Battle: Apple’s iPhone 6 Plus versus Samsung Galaxy Note 4

The Tablet Smartphone Battle: Apple’s iPhone 6 Plus versus Samsung Galaxy Note 4

De nieuwste release van Apple benadrukte de nieuwe doelen van het bedrijf op de markt voor tablet-smartphones met de iPhone 6 Plus. Hun grootste smartphone ooit geproduceerd toonde een grote interesse om te concurreren met een grote concurrent, Samsung, die onlangs de Galaxy Note 4 uitbracht. Om te beslissen welk apparaat in je zak hoort, vergelijken we hun belangrijkste functies in een samengevatte review.

Ontwerp en bouw

Beide smartphones behouden de mogelijkheid om in de ene hand te gebruiken zonder de andere te hoeven bellen. Samsung heeft het gebruik van plastic voor een behuizing aan de voorkant gedumpt en gekozen voor een aluminium constructie, waardoor het qua ontwerp dichter bij de Apple iPhone komt, waardoor het de broodnodige slankheid krijgt. Hoewel de iPhone 6 Plus iets groter is dan de Note 4, is hij aanzienlijk dunner, waardoor hij over het algemeen comfortabeler is. Waar de Note 4 wint, is met zijn verwijderbare achterkant, waardoor onderhoud en batterijvervanging eenvoudig zijn.

Scherm

Met de iPhone 6 Plus ontvang je een groot 5,5-inch 1080p IPS LCD-scherm, terwijl de Galaxy Note 4 je een groter 5,7-inch QHD Super Amoled-scherm geeft met een veel hogere resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Wat de cijfers betreft, is de Samsung een duidelijke winnaar, beroemd om hun spectaculaire smartphoneschermen en fantastische contrastverhoudingen, perfect voor gebruik in verduisterde kamers.

Kracht en prestaties

Specificaties vergeleken, de Samsung is de krachtpatser. Dit apparaat draait op de nieuwste Snapdragon-processor en heeft meer RAM dan de iPhone en de nieuwste Adreno GPU om geavanceerd gamen aan te kunnen. De iPhone 6 Plus draait op de nieuwe A8-processor en de quad-core PowerVR GPU gaat net zo goed om met gaming-applicaties, maar is op papier zwakker. Als je een multitasker bent die tussen games en e-mails schakelt, zal de Samsung Note 4 ongetwijfeld beter werken dan het apparaat van Apple.

Fotografie

Beide apparaten zijn fantastisch voor het maken van foto’s, van dichtbij en van veraf. De belangrijkste verandering is de toevoeging van optische beeldstabilisatie, fantastisch voor foto’s in omgevingen met weinig licht. Als je echt het aantal megapixels wilt weten, biedt Samsung 16 megapixels en de iPhone 8 megapixels, maar de meeste consumenten weten dat dit in de wereld van vandaag onbeduidend is.

Batterijduur

Als een algeheel groter apparaat is het geen verrassing dat de Samsung een grotere batterij heeft. Maar het is belangrijk op te merken dat het ook een meer geavanceerde processor heeft die door zijn batterijvoeding heen zal eten. Na grondige tests gaat de Samsung iets langer mee dan de iPhone, die een slechte reputatie heeft op het gebied van batterijduur. Gelukkig laden beide apparaten de meeste van hun batterijen extreem snel op dankzij geavanceerde technologie.

Slotpunt:

Als je op zoek bent naar een tablet-smartphone met een onberispelijk ontwerp, gebruiksgemak en een hoog reactievermogen, dan is de iPhone 6 Plus de winnaar. Als je op zoek bent naar iets nieuws en innovatiefs, met een hoger vermogen en meer geavanceerde technologie, dan is de Galaxy Note 4 een goed idee.

Bron: Will French

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie