Thuiscomputeren in “de cloud”

Thuiscomputeren in “de cloud”

De trends doen me geloven dat het computergebruik dat we thuis doen, binnenkort voornamelijk ‘in de cloud’ zal zijn. Dit betekent dat de applicaties die we dagelijks gebruiken en waarop we vertrouwen, niet op onze computer thuis staan, maar in een applicatie op internet die toegankelijk is via uw browser.

Verplaats jezelf naar “The Cloud”

Veel mensen hebben de stap al gemaakt. Hier zijn enkele typische dingen die anderen hebben gedaan en wat u kunt doen om zelf de overstap te maken:

  1. Gebruik Google Documenten als uw basisproductiviteitstools. Het zijn niet alleen zeer effectieve en gratis tools, ze zijn ook online en overal beschikbaar (docs.google.com). U hoeft geen Microsoft Office te kopen of zelfs het gratis Open Office op OpenOffice.org te downloaden. Ik merk dat Google Docs op mijn zes jaar oude pc een toepassing (bijv. Documenten, Spreadsheet, GMail, enz.) in de Cloud sneller zal starten dan ik een Microsoft Office-product kan starten (bijv. Word, Excel, Outlook, enz.) .) op mijn pc. Er is ook vrijheid om niet gebonden te zijn aan die ene pc die ergens zit waar je er niet altijd bij kunt. Een notebook werkt in dit opzicht redelijk goed, maar wat gebeurt er als dat notebook kapot gaat of kwijtraakt? Het voelt een beetje hetzelfde als wanneer je je portemonnee of je sleutels verliest. Het voelt helemaal niet goed. Met thuiscomputing in The Cloud is het een probleem om je apparatuur kwijt te raken, maar er gaat weinig verloren van waar je aan hebt gewerkt.
  2. Gebruik Mint.com, Quickenonline.com of andere online financiële volgprogramma’s. Ten eerste zijn ze momenteel gratis. Dat is één groot voordeel. Ze zijn naar mijn mening niet zo goed als een geïnstalleerd programma zoals Quicken, althans nog niet. Als u echter niets anders doet dan uw huidige saldi bij te houden om ervoor te zorgen dat uw cashflow positief is (dwz niet te veel uitgeeft), dan lijken dit geweldige hulpmiddelen.
  3. Gebruik Facebook, LinkedIn of andere sociale netwerksites. Deze sites bieden een krachtige plek om uw sociale en professionele leven te beheren. Dit omvat het in contact blijven met familie en vrienden en het tonen van uw foto’s, het onderhouden van een netwerk met zakenrelaties en het zoeken naar die volgende grote kans.
  4. Ontvang uw nieuws van CNN.com, USAToday.com of ontvang meer gericht nieuws van belang van meer gespecialiseerde sites. Ik blader bijvoorbeeld door consumerist.com en pcmag.com voor praktische informatie die ik elke dag kan gebruiken.

Overal toegang tot “The Cloud”

Omdat ik veel van mijn reguliere computergebruik naar The Cloud heb verplaatst, merk ik dat ik er toegang toe heb vanaf vrijwel elke pc en vanaf mijn mobiele telefoon. Het hebben van mijn cloud in mijn telefoon, waarmee ik op internet kan surfen, is een fenomenaal hulpmiddel. Als de Palm Pre of de iPhone met mijn draadloze serviceprovider zouden werken, zou ik upgraden en mijn vertrouwde Motorola A1200 opgeven.

Gebruik “The Cloud” maar maak een back-up van uw kritieke gegevens

Bewaar wel back-ups van uw gegevens, met name gegevens die u nodig hebt om toegang te krijgen tot uw sites op internet.

Voor wachtwoorden gebruik ik Password Safe dat gratis is van sourceforge.net. Zo heb ik al mijn wachtwoorden op één plek. Daarom heb ik ook al die belangrijke sites die ik op dezelfde plek bezoek. (Ik ontdekte dat dit erg handig was toen ik onlangs mijn e-mailaccount veranderde.) Ik maak elke dag een back-up van het wachtwoordbestand naar The Cloud met IDrive.com. Ik maak ook maandelijks een back-up van het wachtwoordbestand op een USB-stick die ik bewaar in een brandkluis.

Wees veilig in “de cloud”

Het engste deel van de overstap naar de cloud betreft de bescherming van uw privacy en de beveiliging van uw informatie. Ik geef toe dat dit me nog steeds een beetje zorgen baart. Kan ik Google echt vertrouwen? Of wat dacht u van het vertrouwen van QuickenOnline.com met mijn financiële gegevens? We horen elke dag over datalekken. Een hacker brak in en stal persoonlijke informatie van duizenden klanten. Ik heb meer dan eens bericht gekregen dat dit is gebeurd bij een bedrijf waarmee ik zaken doe. Ik heb nu gratis kredietbewaking vanwege een recent incident bij een investeringsmaatschappij.

Ik ben ook gebeld door mijn bank om te vragen naar de afschrijvingen op mijn creditcard. Ze bleken frauduleus te zijn en de bank heeft de kosten van mijn rekening verwijderd. Wat interessant was, was dat ik zojuist mijn meest recente banktransacties in Quicken had gedownload. Ik heb deze frauduleuze kosten niet gezien. Ik heb meteen nog een download van mijn banktransacties gedaan. Daar waren ze, samen met transacties die de kosten terugdraaiden. Mijn bank had deze onwettige activiteiten ontdekt en er snel op gereageerd.

Mijn vertrouwen in een redelijke beveiliging in The Cloud is gebaseerd op mijn zakendoen via internet sinds het begin van de jaren negentig, toen internet openging voor commerciële sites. De voorbeelden met mijn bank en met mijn investeringsmaatschappij hebben me geholpen om mij gerust te stellen dat ze proactief proberen het risico op verlies te minimaliseren. Er is geen garantie op veiligheid. Het is echter niet duidelijk dat uw risico op verlies groter is in The Cloud dan ergens anders.

“The Cloud” is er en reclame zal ervoor betalen

Ik geloof echt dat wat we kennen als personal computing naar de cloud gaat. In de nabije toekomst zullen we veel minder afhankelijk zijn van een enkel apparaat geladen met veel dure software, waarvan we veel nooit zullen gebruiken.

Natuurlijk wordt deze cloud, net als de omroepmedia al tientallen jaren, aangedreven door advertenties. Dus net zoals we eens gratis tv keken, vóór de kabel, en nog steeds gratis naar de radio luisterden, is het het lijkt erop dat we naar een personal computing-cloud gaan die wordt betaald door advertenties. De pc is nodig om toegang te krijgen tot de cloud, maar uw softwaretoepassingen en informatie bevinden zich in de cloud en niet op uw pc.

Bron: Bruce Benson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie