Thuiskantoor Feng Shui: uw werkruimte organiseren

Thuiskantoor Feng Shui: uw werkruimte organiseren

Het beoefenen van Feng Shui kan een geweldige manier zijn om een ​​gelukkig evenwicht in uw kantoorruimte te behouden. De belangrijkste elementen water, vuur, hout en aarde kunnen je helpen een kalme balans te vinden en leiden tot meer energie en productiviteit.

In de vijfde en laatste aflevering van vandaag in onze vijfdelige serie over Feng Shui-tips voor je thuiskantoorruimte, hebben we het deze week over het organiseren van je werkruimte.

Deel vijf – Uw werkruimte organiseren

Ruim je bureau op

Om de hoeveelheid rommel en verspreide stapels papier op uw bureau te verminderen, zoekt u naar bureauaccessoires die bij uw behoeften passen. Draadmanden, dienbladen, pennenhouders en kleine containers kunnen op en in uw bureau worden gebruikt om benodigdheden op orde te houden. Gebruik duurzame producten zoals bamboe en vermijd alles wat niet goed is voor het milieu, zoals plastic, acryl en wegwerpartikelen.

Boekenplanken gebruiken

Als je tijdens je werkdag handleidingen of boeken raadpleegt, leg deze dan op een boekenplank zodat je er gemakkelijk bij kunt. Plaats bij het organiseren van de planken uw kleinere boeken aan de binnenkant en grotere boeken aan de buitenkant. Dit systeem ziet er prettiger uit en zorgt ervoor dat uw boeken beter rechtop blijven staan.

Gebruik je de boekenplanken niet alleen voor boeken? Dat is oké, maar houd het georganiseerd en netjes. Bekijk elke zes maanden de inhoud van de schappen en verwijder de items die niet meer relevant zijn. Wanneer u genoemde items “verwijdert”, overweeg dan om het item op Craigslist te verkopen, het item te recyclen of op Freecycle te plaatsen.

Heb een archiefsysteem

Als je er nog geen hebt, overweeg dan om (opnieuw, Craigslist en Freecycle) een archiefkast en enkele milieuvriendelijke bestandsmappen aan te schaffen. Er is geen betere manier om uw papierwerk bij te houden en als u veel specifiek gelabelde mappen gebruikt, vindt u alles wat u nodig heeft snel.

Als je nog een stap verder wilt gaan, ga dan papierloos en scan alles in Evernote en/of Google Drive.

Bedien uw kabels

Uw bureau is waarschijnlijk bedekt met kabels, vooral als u een desktopcomputer heeft. Rommelige kabels kunnen stressvol zijn, dus zorg ervoor dat je een manier vindt om deze bij elkaar en georganiseerd te houden. Er zijn veel opties beschikbaar, van twisty stropdassen tot duurdere clippacks.

Tip: Bewaar die broodstropdassen en gebruik ze opnieuw. Ook doen ouderwetse gekrulde telefoonsnoeren wonderen. Kijk in je “rommellades”. Je hebt er waarschijnlijk een in. Zorg er altijd voor dat u een overspanningsbeveiliging gebruikt voor de veiligheid en de levensduur van de apparatuur.

Tip: Sluit aan het einde van de werkdag alles af en haal de overspanningsbeveiliging van de muur. Ze kunnen oplopen tot maar liefst 30% van uw elektriciteitsrekening.

Je bent geen bibliotheek

Tenzij u ze gebruikt, kunnen oude handleidingen, handleidingen en tijdschriften snel een onbeheersbare puinhoop worden. Als je deze om wat voor reden dan ook wilt vasthouden, probeer ze dan uit het zicht maar op een georganiseerde manier te verbergen. Het gebruik van manden of kasten kan behoorlijk effectief zijn. Nogmaals, investeer wat tijd in het ordenen en scan de kleinere items in Evernote en/of Google Drive.

Vermijd eten in uw kantoor

Als je een snack of een maaltijd op kantoor nodig hebt, zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk opruimt. Als algemene regel geldt echter dat als u vanuit huis werkt, u het beste in uw keuken kunt eten. Voedsel zorgt voor rommel en rommel, die je allebei niet in je werkruimte wilt hebben.

Post direct sorteren

Wanneer u uw dagelijkse post ophaalt, zorg er dan voor dat u deze sorteert voordat u uw kantoor betreedt. Houd de prullenbak onderweg van de brievenbus naar uw kantoor. Zorg ervoor dat u uw persoonlijke post ergens anders achterlaat en neem alleen zakelijke post mee naar uw kantoor. Zorg ervoor dat je er een aangewezen plek voor hebt en probeer het minstens één keer per week te doorzoeken, maar elke dag is veel beter. Recycle of archiveer items die u niet langer nodig heeft.

Sluit elke dag af met een schoonmaakbeurt

Het is belangrijk dat u uw bureau aan het einde van elke dag opruimt en u moet proberen het een onderdeel van uw dagelijkse werkroutine te maken. Zo begin je elke dag met een georganiseerd kantoor en ben je klaar voor wat de dag kan brengen. Dit betekent dat elke ochtend kalm en ontspannen begint, in plaats van gestrest door een rommelige kamer binnen te lopen. Als je niet elke dag kunt doen, zorg er dan voor dat het op vrijdagmiddag wordt gedaan. Dit omvat uw to-lijsten, oppakken, ordenen en stofzuigen. Persoonlijk doe ik het grootste deel hiervan op donderdag, aangezien vrijdag vuilnisdag is.

Lijsten maken

Het maken van een takenlijst kan helpen om je geest op te ruimen en je georganiseerd te houden. Het is belangrijk om bij te houden wat er op een dag moet gebeuren en lijstjes kunnen voorkomen dat je je plotseling overweldigd voelt of een paniekaanval krijgt. Maak zo nodig na de lunch of aan het eind van de middag een nieuwe lijst voor de taken van de volgende ochtend. Probeer Asana of Evernote te gebruiken.

Maak een “Alleen werken” Zone

Na al het harde werk dat je hebt gedaan om een ​​opgeruimde ruimte te creëren, vol goede energie en Chi, is het laatste wat je wilt dat rommel het overneemt en alles vernietigt. Om dit te voorkomen, gebruikt u uw werkgebied niet voor iets anders dan werk. Je thuiskantoor is ontworpen om te werken, dus niemand mag op je computer spelen of een rommel achterlaten in de kamer.

Door deze 50 eenvoudige tips en goede Feng Shui-praktijken te volgen, kun je een positieve energie in je kantoor creëren en de beweging van deze energie organiseren. Onthoud om:

  • Breng de elementen in evenwicht

  • Focuslichten en kleuren gebruiken

  • Versier met consistentie en planten

  • Gebruik geluiden en geuren

  • Ruim je ruimte op

Als je deze dingen kunt doen, heb je een Feng Shui-werkomgeving die niet alleen een productieve plek voor je is, maar ook een toevluchtsoord.

Bron: Denise Dukette

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie