Tips om dubbele links in sitemaps in Drupal te verwijderen

Tips om dubbele links in sitemaps in Drupal te verwijderen

Drupal is een open source CMS (Content Management System) en CMF (Content Management Framework) dat is geschreven in de programmeertaal PHP. Het is ontwikkeld en onderhouden door een gemeenschap van webontwikkelaars en softwaregebruikers. Het is een gratis softwarepakket en wordt gedistribueerd onder de algemene openbare licentie.

Zoekmachineoptimalisatie (seo) of het bereiken van een hogere positie in het resultaat van de zoekmachinepagina is een van de belangrijkste doelstellingen van elke website – op een zakelijke of persoonlijke website. U wilt dat uw website bovenaan de resultatenpagina van de zoekmachine verschijnt, zodat u maximale klikken en bezoekers naar de site krijgt. Als uw website echter niet is geoptimaliseerd, wordt het hele doel van het maken van een website om uw bedrijf te verbeteren, teniet gedaan.

Verschillende factoren kunnen verantwoordelijk zijn voor het verlagen van de positie in de zoekmachine van uw Drupal-website. De meest voorkomende factor die de positie van de website beïnvloedt, zijn de dubbele links en inhoud die op de site wordt geïndexeerd. De webspiders sporen de dubbele links en inhoud op de website op en beschouwen de website met dubbele links als een bedreiging en verplaatsen de website bijgevolg naar beneden in de zoekmachine. Een van de meest voorkomende gebieden waar dubbele links op de Drupal-website worden gevonden, is in de sitemap van de website.

Als u dubbele links op uw Drupal-website vindt en dit van invloed is op uw siterangschikking, helpen de volgende tips u om de dubbele links uit de sitemap te verwijderen:

1.Om de dubbele links op de sitemap van uw drupal website te verwijderen, moet u eerst inloggen op uw website door de site-URL in te voeren. Navigeer vervolgens naar de beheerder van de website door uwwebsitedomeinnaam.com/gebruiker te typen. U krijgt toegang tot de admin door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

2. Nadat u de beheerder hebt ingevoerd, klikt u op de optie modules. U ziet de lijst met modules die op uw Drupal-website zijn geïnstalleerd.

3. Zoek de module ‘sitemap’ uit de lijst en klik op de configuratieoptie naast de module.

4.Als u op de configuratieoptie klikt, controleert u de waarde die is ingevoerd in het veld ‘categorieën diepte’. Als de waarde die in het veld is ingevoerd alles is, wijzigt u de waarde van alles in ‘-1’ (zonder aanhalingstekens).

5. Nadat u de waarde hebt gewijzigd, klikt u op de optie Opslaan om de dubbele links op uw Drupal-website te verwijderen. Zodra de dubbele links zijn verwijderd, krijgt uw website zeker een hogere positie in de zoekmachines.

Een ander alternatief om de dubbele links van de Drupal-website te verwijderen, is door de reeds geïnstalleerde websitemodule te verwijderen en de nieuwe en geavanceerde Drupal-XML-sitemapmodule opnieuw te installeren. Met deze module kunt u sitemaps maken die beter worden herkend door de zoekmachines. Tijdens het installeren van de module heeft u de mogelijkheid om bepaalde inhoudstypes zoals artikelen, pagina’s en taxonomie op te nemen of uit te sluiten. Als u een bepaalde inhoudslink wilt verwijderen uit de sitemap die door de module is gegenereerd, kunt u deze verwijderen door deze handmatig uit te sluiten van de inhoudeditor. Vernieuw de sitemap en de link die je hebt uitgesloten, wordt automatisch verwijderd.

Gebruik de bovenstaande tips om de dubbele links te verwijderen en zorg ervoor dat uw Drupal-website hoger gerangschikt wordt.

Bron: Jaspreet Singh Chawla

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie