Tips om financiële vrijheid te bereiken

Tips om financiële vrijheid te bereiken

Financiële vrijheid – slechts 2 woorden en toch een compleet statement op zich. Een visie gedroomd door de meesten maar bereikt door weinigen. Veel mensen geloven dat er een geheime mantra is of dat je iets goddelijks en unieks moet bezitten om hetzelfde te bereiken. De vraag is: “Is er enige mate van waarheid in die verklaring”. Antwoord – een woord met één lettergreep NEE. Net als alle andere gevallen van succes, vereist het gewoon een out-of-the-box denken, toewijding eraan en hard werken dat zichzelf laat zien.

Wat is financiële vrijheid precies?

In lekentaal is financiële vrijheid het vermogen van iemand om al dan niet te werken, afhankelijk van zijn/haar wens en toch in staat te zijn om meer dan genoeg voor zijn of haar gezin te voorzien. Een beetje technisch, het betekent de staat waarin een persoon niet afhankelijk hoeft te zijn van een externe bron van inkomsten of werkgelegenheid en toch in staat moet zijn om voldoende vermogen te verschaffen voor een soepel functioneren van zowel zichzelf als hun gezin.

Hoe die vrijheid te bereiken?

De term ‘werkplezier’ is zeker een goede manier om de vraag ‘waarom je je huidige baan hebt’ te vermijden, maar de realiteit is zo klein dat 10% van de mensen liever werkplezier zou verkiezen boven zitten in het comfort van jouw huis en jijzelf die beslissen of hij vandaag wil werken of niet. Ook zijn er een handvol mensen die zelfs van werken houden, laat staan ​​van genieten van wat ze doen. De vraag is hoe je dat laatste bereikt als je ervoor kiest?

Nou, er zijn veel manieren die je kunt bedenken, maar ze zullen allemaal wat tijd vergen (op voorwaarde dat je de juiste en ethische weg kiest om dat te doen). Alle ideeën zijn goed genoeg om je dichter bij je dromen te brengen, maar ze vereisen doorzettingsvermogen, hard werken en vooral de overtuiging dat als anderen het kunnen, jij dat ook kan.

Waar moet u rekening mee houden?

Voordat je gaat ravotten om je dromen na te jagen, zijn er enkele dingen die eerst moeten worden rechtgezet en gesorteerd. Allereerst heb je een waterdicht plan en een lay-out nodig van wat en vooral HOE je je plan gaat uitvoeren. Ten tweede, doe waar je ook aan hebt gedacht. Stop niet zomaar met je huidige baan om aan je dromen te werken zonder na te denken over toekomstige gevolgen, want god verhoede dat als je plan niet werkt, al je tijd en vooral geld wordt verspild – goederen die niet kunnen worden vervangen op het moment dat tempo waarin ze verloren gaan.

Zorg er ook voor dat wat je ook doet, als het eenmaal een succes wordt, het de bron van je geluk moet zijn, niet problemen en zorgen. Er zijn miljoenen mensen die het geld hebben dat ze altijd al wilden, maar niet de gemoedsrust hebben die nodig is. Er is altijd wel een variant van spanning of lastige gedachten die door hun hoofd blijven circuleren.

Het is waar dat “geld niet alles is, maar zonder geld is er niets”. Maar wat heb je aan geld als je geen tijd kunt besteden aan de mensen van wie je houdt of voor wie je zoveel pijn en problemen hebt meegemaakt. Denk aan al deze dingen en ga financieel onafhankelijk worden!!

Bron: Robert Kempster

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie