Tips om PSD naar HTML-conversie eenvoudiger te maken

Tips om PSD naar HTML-conversie eenvoudiger te maken

Als u aan een online bedrijf denkt, moet u denken aan een website die aantrekkelijk en bruikbaar is. PSD naar HTML-conversie is bedoeld om professioneel ogende websites te leveren met een consistent ontwerp. Met zo’n website kun je rekenen op verbeterde conversiepercentages. PSD-bestanden hebben veel technische expertise en tijd nodig om te converteren en de corrigerende maatregelen moeten worden genomen om de bestanden naar HTML te wijzigen. U kunt op zoek gaan naar experts die de conversieservices aanbieden of een paar handige tips gebruiken om het conversieproces voor u eenvoudiger te maken.

Tip 1 – Begin met het maken van een website die compatibel is met meerdere browsers

Conversie van PSD-bestanden naar HTML helpt bij het ontwerpen van sites die gevalideerd en compatibel zijn met populaire browsers. Dit zorgt ervoor dat uw site toegankelijk is vanuit browsers zoals Firefox, Chrome, Opera en Internet Explorer. Met handgecodeerde markeringen behaalt uw website snellere laadtijden, waardoor gebruikers een goede browse-ervaring krijgen.

Tip 2 – Houd de PSD-bestanden professioneel georganiseerd

Tools zoals Photoshop hebben veel bestanden, waaronder lettertypen, achtergronden, foto’s en PSD-bestanden. Om meer georganiseerd te zijn, moet u overwegen de bestanden te ordenen en in mappen te plaatsen. Wanneer uw PSD-bestanden zorgvuldig zijn georganiseerd, vermindert u de moeite en tijd die nodig is om het conversieproces te voltooien. Het is veel gemakkelijker om relevante bestanden te vinden als u een rangschikkingsvolgorde heeft.

Tip 3 – Ontwerp de lay-out van de website zorgvuldig

Zelfs voordat u begint met het conversieproces, moet u nadenken over de lay-out van de website. U kunt kiezen tussen responsieve, vaste, mobiele of vloeiende weblay-outs. Responsieve lay-out verschuift uw pagina’s zodat ze op verschillende schermen passen, vooral wanneer u zich op mobiele apparaten richt. Mobiele lay-out is een ontwerp specifiek voor smartphones en tablets en een vaste lay-out heeft een statische breedte en hoogte die handig is voor desktopontwerpen. Vloeiend ontwerp daarentegen komt ten goede aan desktops en mobiele apparaten met elementen, die verschuiven wanneer de browser wordt geminimaliseerd.

Tip 4 – Overweeg semantische codering

Semantische tags die SEO-vriendelijk zijn, maximaliseren de zichtbaarheid in zoekmachines wanneer ze worden gebruikt tijdens de PSD naar HTML-conversie. De engines hebben de neiging om webpagina’s die rijk zijn aan inhoud te crawlen en op zoek te gaan naar leesbare teksten uit de gebruikte HTML-codes. Als u hoog in de zoekmachines wilt scoren, overweeg dan semantische codering bij het converteren van uw bestanden.

Tip 5 – Probeer handcodering in plaats van automatisch gegenereerde code

Tegenwoordig zijn er veel toepassingen en programma’s die afbeeldingen converteren naar HTML-bestanden, maar het is verstandiger om uw site met de hand te coderen bij het converteren van PSD naar HTML. Het feit is dat de automatisch gegenereerde codes fouten bevatten, maar als u code overhandigt, kunt u onnodige codes elimineren en uw codebasis licht houden voor snellere pagina’s.

Tip 6 – Zorg dat je snijwerk van hoge kwaliteit is

Hoge kwaliteit slicing zal uw site opsplitsen in kleinere componenten zoals voetteksten, banners en logo’s. Dit verbetert de functionaliteit van de site sterk en maakt de website aangenaam voor de ogen van de kijker. Het maakt uw website aantrekkelijk en functioneel.

Bron: Jovia D’Souza

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie