Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Tips om te overwegen een gereviseerde computer te kopen

De kwaliteit en onwrikbare kwaliteit van vernieuwde pc’s wordt gegarandeerd door de maker. De meeste pc’s worden niet geretourneerd omdat ze defect zijn. Ze worden echt teruggestuurd vanwege spijt van de koper of het falen van de klant om erachter te komen hoe deze effectief kan worden gebruikt. “opgeknapt” roept misschien niet echt troostende beelden op van retailers en makers die imperfecte items restaureren, een heleboel dingen vallen onder de “vernieuwde” paraplu. Eens in de zoveel tijd retourneert een klant een artikel voor korting zonder de koffer te openen of het ding met enige verbeeldingskracht te gebruiken.

Er is niets mis mee, maar het ding kan niet als nieuw worden verkocht en moet worden aangeboden als een gerestaureerd item – vaak tegen een forse korting (ongeveer 15 tot 30 procent). Gereviseerde draagbare pc’s, mobiele telefoons en andere hardware zijn items die zijn teruggestuurd naar de winkelier of maker, en daarna gerepareerd en teruggezet tegen een speciale prijs. Als de dingen zijn wat ze zijn, voor het geval je bezig bent met het sparen van een paar dollar, is het een goed voorteken om vernieuwde gadgets te kopen? Waar zou je op moeten letten? En wat gebeurt er als iets niet goed afloopt?

Hier zijn een paar tips met het gerelateerde punt:

Pas op voor retourbeleid: Apple biedt een retourregeling van 14 dagen voor zowel nieuwe als gerenoveerde artikelen. Hoe het ook zij, printerproducent Epson hanteert de laatste deal-aanpak voor gerenoveerde modellen, en geeft u geen enkele reactie als er iets misgaat.

Zoeken naar een lange garantieperiode: Een gerepareerd artikel kopen met een sterke garantie is eenvoudig, voor het geval u weet waar u moet zoeken. Winkeliers bieden normaal gesproken een onbeduidende garantie van 30 dagen of beter dan een gemiddelde garantie van 90 dagen, maar Apple geeft een garantie van een jaar. Een paar verkooppunten, waaronder Amazon, bieden op geen enkele manier een garantie, maar vragen eerder een discretionaire serviceovereenkomst voor specifieke items.

Kopen van merken die u vertrouwt.: Een vernieuwde draagbare pc kopen bij Best Buy, die alle gerenoveerde items naar erkende reparateurs stuurt, is waarschijnlijk veiliger dan dezelfde tablet kopen bij uw nabijgelegen reparatiewerkplaats. Voor het geval u koopt van een bron die niet al te bekend is.

Op welk moment dan ook, koop uw refurb rechtstreeks bij de producent of een erkende renovatieorganisatie of bij een groot, respectabel bedrijf. Amazon heeft bijvoorbeeld enorm veel geweldige arrangementen op gerepareerde pc’s. Kiezen om een ​​gerenoveerde pc te kopen in plaats van een andere is verbluffend ecologisch hartelijk.

Het verkrijgen van een gerepareerde pc zorgt ervoor dat een oude pc niet op een vuilstort terechtkomt. Daarnaast zullen de meeste verkopers aanbieden om de overdracht van de desktop die u vervangt af te handelen (in het geval dat u er een vervangt.

Bron: John K Watson

  • Gerelateerde Tags: