Tips voor het gebruik van Google AdSense

Tips voor het gebruik van Google AdSense

Slimme prijzen: alles behalve slim

Probeer indien mogelijk het “Smart Pricing”-schema van Google te vermijden. Met Slimme Prijzen geeft Google adverteerders een korting op basis van hoe populair of “waardevol” uw website is. Ze hebben de neiging om dit te baseren op de doorklikratio van uw site. Dus als uw website een hoge doorklikratio heeft, dan is de waargenomen waarde van uw site hoog, dus de kosten per klik op een advertentie zijn hoger. Als uw doorklikratio echter laag is, is de waarde van uw site “laag”, zodat u minder geld per klik krijgt. Het verschil tussen een Smart Priced-site en een niet-Smart Priced-site kan variëren van een paar cent tot enkele dollars verschil.

Kies grote advertenties:

AdSense-advertenties zijn er in verschillende indelingen en formaten, dus u kunt de indelingen aanpassen om te zien welke het beste bij uw blog of website past. Het hebben van een advertentie die er goed uitziet op je blog of site is belangrijk, maar onthoud: het is al lang bewezen dat grote advertenties de beste uitbetaling opleveren. Misschien is dit omdat de advertentie recht in het gezicht van elke bezoeker staat, of misschien omdat dat formaat videoadvertenties kan weergeven.

Gebruik meerdere advertentieblokken om de conversie te maximaliseren:

Een eenvoudige manier om uw AdSense-klikfrequentie en -opbrengst te verhogen, is door advertentieblokken van meer dan één type (AdSense voor inhoud, links en zoeken) en in verschillende formaten op uw pagina’s te plaatsen. Op deze manier krijgen uw gebruikers meer advertenties te zien uit de grote advertentievoorraad van Google, waardoor de kans groter wordt dat ze op een van deze advertenties klikken. Zorg ervoor dat de best geplaatste advertentie op uw webpagina als eerste wordt weergegeven in uw HTML-code. Dit zorgt ervoor dat uw meest zichtbare advertentie-onroerend goed wordt ingenomen door advertenties die het hoogst in de veiling staan, waardoor uw inkomsten toenemen.

Bouw een publiek op voordat u AdSense instelt:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om AdSense op uw website in te stellen direct nadat u het eerste stuk inhoud heeft gepubliceerd, moet u de verleiding weerstaan ​​als u echt succes wilt hebben met AdSense. Door uw website vol te proppen met advertenties voordat iemand er echt van weet, zullen bezoekers waarschijnlijk worden afgeschrikt, en als gevolg daarvan zullen ze minder geneigd zijn om uw website te delen of ernaar te linken. Dit beperkt uw vermogen om als autoriteit in uw niche naar voren te komen.

Publiceer voortdurend hoogwaardige inhoud:

Dit is echt heel belangrijk om succes te hebben met AdSense, de andere punten zijn allemaal slechts tips om op de een of andere manier te helpen, maar als het gaat om AdSense-inkomsten, is inhoud echt het belangrijkste. Om het eenvoudig te maken als u geen verkeer heeft, zult u geen geld verdienen, maar meer verkeer dan zult u meer geld verdienen.

Plaatsingstargeting inschakelen:

Hierdoor kunnen adverteerders uw website opnemen in hun campagne, hetzij op naam, hetzij door zich te richten op een interessegroep. Plaatsingstargeting moet standaard zijn ingeschakeld, maar als u DFP gebruikt, moet u mogelijk enkele aanvullende stappen ondernemen.

Bewaak uw succes:

Wat u ook doet met uw blog of website, u moet bijhouden hoe succesvol uw advertenties zijn. Als u uw advertenties niet controleert, zult u uiteindelijk falen. U kunt bepalen welke advertenties werken en welke niet, en na verloop van tijd zult u ontdekken dat bepaalde advertenties op bepaalde tijden van het jaar het beste werken, terwijl andere op andere tijden het beste werken.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie