Tips voor het op afstand beheren van uw personeel

Tips voor het op afstand beheren van uw personeel

Zoveel mensen werken nu 100% van de tijd vanuit huis (WFH). Hopelijk, als dit voor jou het geval is, kun je de productiviteit behouden en positief blijven tijdens de COVID-19-pandemie.

Hoewel velen van ons gewend zijn om het ondernemersleven vanuit een thuiskantoor te leiden, is het nog steeds een grote aanpassing om onszelf te isoleren en alle persoonlijke interacties met collega’s en klanten te stoppen.

Ik moedig u aan om deze tijd te gebruiken om uw algemene zakelijke doelen nader te bekijken, u te concentreren op uw gezondheid (zowel fysiek als mentaal) en zelfzorg, en te genieten van wat tijd met het gezin thuis.

Ik denk dat veel eigenaren van kleine bedrijven hun marketingstrategie moeten aanpassen, en wat ze doen als het coronavirus voorbij is, kan er heel anders uitzien dan wat ze eerder deden.

Ik wilde enkele handige technische hulpmiddelen delen die uw dagelijkse WFH-leven veel gemakkelijker kunnen maken.

Hulpmiddelen voor teamcommunicatie

Dit is waarschijnlijk de grootste WFH-productbeslissing die u moet nemen. Uw team heeft een betrouwbare en gebruiksvriendelijke tool nodig waarmee ze direct collega’s kunnen berichten. De juiste keuze voor u hangt af van uw zakelijke behoeften en uitdagingen, teamgrootte en budget.

1. Je hebt misschien wel eens van Slack gehoord. Met deze tool kun je kanalen maken rond meerdere onderwerpen en gebruikers uitnodigen. Van ideeën voor marketinginhoud tot tactieken voor sociale media tot foto’s van honden op kantoor, uw team kan relevante kanalen creëren voor eenvoudig chatten en samenwerken.

Het integreert ook met veel handige tools, waaronder Outlook Calendar, Twitter, HubSpot en Salesforce, zodat u te allen tijde kunt zien wat er gaande is in de Slack-app (u hoeft niet in en uit uw dagelijkse agenda of Twitter-feed te klikken, voor voorbeeld). Er zijn ZO VEEL leuke en creatieve emoji’s die je ook kunt gebruiken, waardoor berichten op afstand in een uitdagende tijd als deze een beetje luchtiger worden.

2. Een ander populair platform is Discord. Deze spraak-, video- en teksttool, populair bij gamers, is niet alleen bedoeld om met collega’s te praten, maar ook om gelijkgestemde gemeenschappen en nieuwe vrienden te vinden. Je kunt ‘servers’ en ‘kanalen’ maken voor specifieke onderwerpen, net zoals je doet voor Slack-kanalen. Terwijl Slack meer zakelijke integraties heeft, heeft Discord spraakkanalen, zodat je gemakkelijk met teamleden kunt chatten. Met Discord kunt u ook gebruikersrollen en machtigingen instellen.

3. Flock is een cloudgebaseerde tool voor teamcommunicatie met video- en audiogesprekken, schermdeling, tekstchat, integratie met andere zakelijke applicaties en meer. U kunt collega’s taggen in opmerkingen en takenlijsten, documenten, afbeeldingen en video’s uploaden en herinneringen en deadlines instellen. Enquêtes, het delen van codefragmenten en groepsdiscussies zijn beschikbaar en het kan worden geïntegreerd met andere apps zoals Trello, Github, Google Drive en Asana.

Hulpmiddelen voor teamsamenwerking

Uw medewerkers moeten hun werk kunnen delen, of ze nu een marketingstrategie bedenken of een persbericht bewerken. Hier zijn er een paar die mogelijk passen bij de behoeften van uw kleine bedrijf.

1. G Suite is een Google-product dat bestaat uit cloudcomputing, productiviteits- en samenwerkingstools, software en producten. In één reeks tools biedt het e-mail, tekstverwerking, spreadsheets, presentatiedecks, gedeelde agenda’s, cloudopslag en meer.

U kunt opmerkingen maken over en suggesties doen voor specifieke documenten via Google Spreadsheets en Documenten, documenten tegelijkertijd online bewerken en samenwerken aan projecten en documenten. Het is gemakkelijk om gebruikers toestemming te geven voor specifieke bestanden.

2. Evernote: dit is meer dan een app voor het maken van aantekeningen. Evernote helpt je bij het vastleggen, prioriteren en delen van ideeën, het bijhouden van projecten en takenlijsten. Ik vind het natuurlijk super handig voor het maken van aantekeningen, maar ook als een soort “digitale archiefkast” die de organisatie vereenvoudigt. Er is een gratis, basis en zakelijk pakket beschikbaar.

CRM-hulpmiddelen

CRM staat voor ‘klantrelatiebeheer’ en CRM-tools helpen u met zaken als inkomend leadbeheer, verkooptracking, sociale tracking en levering van e-nieuwsbrieven. Hier zijn er drie om te overwegen:

1. MailChimp is een alles-in-één marketingplatform met tools om alles te creëren, van e-mails tot ansichtkaarten. Ze hebben een grote selectie sjablonen om uit te kiezen die vervolgens verder kunnen worden aangepast aan uw merk. Hun intuïtieve interface en grondige rapportage zijn geweldig, maar dingen kunnen duur worden naarmate uw abonneelijst of het aantal e-mails toeneemt. Je kunt hun verschillende abonnementen vergelijken op hun website.

2. Constant Contact is altijd een grote rivaal geweest van MailChimp als merknaam in e-mailmarketing. Het is een enorm bedrijf en een geweldige optie als Facebook een groot deel van je online marketingstrategie is. Constant Contact heeft een e-mailoptie die is ontworpen zodat gebruikers uw nieuwsbrief eenvoudig op Facebook kunnen delen.

Deze optie kan als de meest sociale media-vriendelijke worden beschouwd en heeft alle belangrijke kenmerken van de andere die zijn vermeld. Als uw online marketing Hootsuite omvat (u kunt dit integreren in Hootsuite) en u uw inspanningen richt op het verkrijgen van grip op sociale media, dan is dit een geweldige nieuwsbrieftool voor u.

3. AWeber is een extreem populaire optie en wordt aanbevolen door veel professionele marketingbedrijven. Het geeft je vijf plannen om uit te kiezen en een lange lijst met functies, zoals onbeperkte e-mailmarketingcampagnes, follow-ups, lijsten en automatische beantwoorders.

Veel mensen zijn van mening dat hun Auto Responder-platform superieur is aan andere bedrijven, waardoor bedrijven het proces van het volgens een schema afleveren van gepersonaliseerde e-mails aan klanten kunnen automatiseren.

Hulpprogramma’s voor projectbeheer

Met een tool voor gezamenlijk taakbeheer kan iedereen al zijn projecten volgen en beheren. Zie het als een online planner, taakbeheerder en samenwerkingstool om de workflows van uw team te beheren.

1. Asana is een van de toonaangevende tools en krijgt veel positieve feedback. Hiermee kan iedereen in uw team de hele workflow van een project volgen in een eenvoudige visuele tool. U weet altijd waar uw team zich bevindt en wie waarvoor verantwoordelijk is en wanneer.

Van dagelijkse herinneringen voor een taak die moet worden uitgevoerd, tot de mogelijkheid om eenvoudig medewerkers toe te voegen of teamgenoten een subtaak van een project toe te wijzen, Asana maakt het eenvoudig om te zien hoe de dag, week en maand van iedereen eruit ziet (maar je kunt dingen gemakkelijk verplaatsen als plannen veranderen).

2. Monday.com is een vrij eenvoudige, intuïtieve visuele tool voor teambeheer (het is echt een platform voor projectbeheer). Het voert processen, workflows en projecten uit in één digitale werkruimte. Visueel ziet het er hetzelfde uit als een verzameling zeer aangepaste spreadsheets, waarin elk teamlid zijn taken kan loggen en bijwerken met statusrapporten en andere relevante informatie.

Dat betekent dat iedereen alle actieve taken kan zien en kan blijven rekenen op hun voortgang. Teamleden kunnen aan meerdere projecten werken zonder te verdwalen door het weekoverzicht van maandag te gebruiken. De workflow kan vrijwel op elke gewenste manier worden aangepast om prioriteit te geven, wat is gedaan, niet gedaan, enzovoort. De kleurrijke designs en grote knopen doen ook geen pijn!

Hulpprogramma’s voor het beheer van sociale media

Veel kleine bedrijven hebben al een tool voor het beheer van sociale media. Met een beheertool voor sociale media kunt u al uw accounts vanaf één dashboard beheren, wat u zowel tijd als frustratie bespaart. Deze tools delen je content op de best mogelijke momenten gedurende de dag, zodat je volgers en fans je updates vaker zien. Het is een slimmere en efficiëntere manier om uw posts op sociale media te plannen en te delen.

Het beste van deze tools is het ingebouwde analysesysteem, dat u een glimp geeft van wat goed presteert en wanneer uw posts op sociale media de meeste impact hebben.

Hier zijn twee tools voor het beheer van sociale media die ik persoonlijk gebruik:

1. Buffer toont je geplande berichten en analyses (hoe diepgaand die analyses worden, hangt af van het plan dat je kiest). Veel eigenaren van kleine bedrijven kiezen voor Buffer vanwege de gestroomlijnde, schone interface die beginners gemakkelijk onder de knie kunnen krijgen.

2. Ik vind dat hoewel Buffer geweldig is voor minder veeleisende behoeften op het gebied van sociale media, Hootsuite de juiste keuze is als je je tijdlijnen, antwoorden en meer op al je sociale netwerken wilt zien.

Zowel Buffer als Hootsuite bieden gratis en betaalde abonnementen, dus u kunt ze altijd uitproberen en kijken welke het beste bij uw kleine bedrijf past.

***

En hoewel het geen hulpmiddel is dat uw hele personeelsbestand zou kunnen gebruiken, vind ik MoneyMinderOnline prettig in deze onzekere tijden. Het geeft u niet alleen een plek om uw uitgaven bij te houden, maar u krijgt ook inzicht in uw bestedingspatroon, en u kunt vooruitkijken om uw cashflow te verbeteren, uw schulden af ​​te lossen en te beginnen met sparen voor uw grote doelen.

Ik hoop dat ik je een overzicht heb gegeven van enkele tools die de productiviteit en het moreel van je team zullen helpen verhogen terwijl jullie allemaal vanuit huis werken. U kunt ook profiteren van ons artikel over het vergroten van de bedrijfsefficiëntie op onze website.

Bron: Susan Friesen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie