Tips voor het vermijden van de veelvoorkomende fouten die de nieuwe Bitcoin-handelaren maken

Tips voor het vermijden van de veelvoorkomende fouten die de nieuwe Bitcoin-handelaren maken

Beleggers van over de hele wereld proberen geld te verdienen met de volatiele Forex-markt door te handelen met de cryptovaluta Bitcoin. Welnu, het is vrij eenvoudig om te beginnen met online handelen, maar het is belangrijk voor u om te weten dat er risico’s aan verbonden zijn die u niet over het hoofd kunt zien.

Zoals met alle speculatieve of beursmarkten, is Bitcoin-handel ook een hachelijke onderneming, die u mogelijk veel geld kan kosten, vooral als u het niet goed doet. Daarom is het essentieel dat u de risico’s kent voordat u besluit ermee aan de slag te gaan.

Als u een nieuweling bent en geïnteresseerd bent in handelen met Bitcoin, dan moet u eerst de basisprincipes van handelen en beleggen begrijpen.

Vermijd de veelvoorkomende fouten die nieuwe handelaren over het algemeen maken

Investeer verstandig

Elke vorm van financiële investering kan leiden tot verliezen in plaats van winst. Evenzo kunt u met de zeer onstabiele Bitcoin-markt zowel winst als verlies verwachten. Het draait allemaal om het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment.

De meeste beginners hebben de neiging om geld te verliezen door de verkeerde beslissingen te nemen die over het algemeen worden gedreven door hebzucht en slechte analytische vaardigheden. Experts zeggen dat u niet moet handelen als u niet klaar bent om geld te verliezen. Kortom, zo’n benadering helpt je om mentaal het hoofd te bieden aan de slechtste mogelijkheden.

Diversifieer de portefeuille

Ten eerste diversifiëren succesvolle handelaren hun portefeuilles. De risicoblootstelling neemt toe als het grootste deel van uw geld wordt toegewezen aan één enkel actief. Het wordt moeilijker voor u om de verliezen van andere activa te dekken. U kunt het zich niet veroorloven meer geld te verliezen dan u heeft geïnvesteerd, dus vermijd het plaatsen van meer geld op beperkte activa. Het zal u helpen de negatieve transacties tot op zekere hoogte te ondersteunen.

Ten tweede, als u meer geld inbrengt dan u zich kunt veroorloven, vertroebelt ook uw vermogen om goed beslissingen te nemen. In de meeste gevallen zult u genoodzaakt zijn om te kiezen voor ‘desperate selling’ wanneer de markt een beetje daalt. In plaats van de marktdip vast te houden, zal de belegger die te veel in de handel heeft geïnvesteerd, in paniek raken. De persoon zal de drang voelen om het bedrijf voor een lage prijs te verkopen, in een poging de verliezen te verminderen.

U zult ook meer geld verliezen wanneer de markt zich herstelt. Het is omdat u dezelfde terughoudendheid zult moeten kopen, maar tegen een hogere prijs.

Stel doelen – Emoties maken je blind

Het stellen van doelen voor elke transactie is van vitaal belang wanneer u Bitcoin verhandelt. Het helpt je om nuchter te blijven, zelfs in de extreem volatiele omstandigheden. Daarom moet u eerst de prijs bepalen om uw verliezen te stoppen.

Dezelfde regel geldt ook voor winst, vooral als je je hebzucht het laat overnemen. Het voordeel van het stellen van doelen is dat je gemakkelijk kunt voorkomen dat je beslissingen neemt op basis van emoties.

In plaats daarvan moet u werken aan het verbeteren van uw vaardigheden voor het lezen van de grafieken en het uitvoeren van de marktanalyse. Het is ook raadzaam voor nieuwe handelaren om hun verliezende posities binnen 24 uur te sluiten, om te voorkomen dat ze de terugkerende rente betalen.

Bron: Mohammed Abdul Nadeem

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie