Tips voor persoonlijke financiën – Bereid u voor op financiële noodsituaties

Tips voor persoonlijke financiën – Bereid u voor op financiële noodsituaties

Voorbereiden op een financiële noodsituatie is vaak moeilijk. Veel mensen denken gewoon niet eens na over wat er zou kunnen gebeuren, omdat ze van dag tot dag leven en proberen het te redden. Het hebben van een noodplan zal echter helpen om problemen te voorkomen als er iets gebeurt. Een noodsituatie kan grote problemen veroorzaken wanneer u niet over de financiële middelen beschikt om deze aan te pakken.

Weinigen van ons denken na over wat er zou gebeuren als we onze baan zouden verliezen of plotseling te ziek zouden worden om te werken. De gedachte is in veel gevallen gewoon te verschrikkelijk om over na te denken, vooral als we van salaris naar salaris leven met een baan zoals die is.

Het feit is echter dat financiële noodsituaties op een bepaald moment bijna iedereen overkomen en dat ze een verwoestende invloed kunnen hebben op uw kredietwaardigheid. In feite doen de meeste mensen die failliet gaan, dit vanwege een enorme financiële ramp, zoals plotselinge werkloosheid, enorme medische rekeningen, een rechtszaak of echtscheiding. Desondanks plannen maar weinig mensen deze problemen, ook al kunnen ze iedereen overkomen.

Als u uw credit score op peil wilt houden, moet u precies weten wat u zou doen in geval van nood. Het ontwikkelen van een daadwerkelijk schriftelijk plan kan u helpen door u actie te laten ondernemen om uw tegoed te sparen zodra zich een noodgeval voordoet. Sommige items die op uw financiële noodplan kunnen staan, kunnen zijn:

1) Een lijst van alle activa die u zou kunnen liquideren als dat zou moeten.

2) Een lijst met alle extra’s of luxe die je meteen uit je leven zou kunnen schrappen als er een probleem zou zijn (bijv. krantenabonnementen, kabeltelevisie, waterbezorgservice, vrijdagavond in de bioscoop).

3) Een lijst van alle middelen die je hebt die je kunnen helpen in geval van nood. Misschien kent u een advocaat die zich bezighoudt met financiële facetten van het recht. Misschien heb je een verzekering die je kan helpen. Misschien biedt je werkgever een vertrekregeling aan. Wat het ook is, schrijf het op. Door een lijst van deze bronnen bij te houden, zijn ze gemakkelijker toegankelijk in geval van nood.

4) Andere manieren om geld te krijgen als het moest – banen die je zou kunnen aannemen, dingen die je aan anderen zou kunnen verhuren.

De bottom line is een plan maken. U moet iets op zijn plaats hebben, zodat u bij een ramp het hoofd kunt bieden zonder in een financiële crisis te raken. Je zult al genoeg gestrest zijn door je zorgen te maken over de noodsituatie, zodat de financiën je niet ook naar beneden hoeven te slepen.

Bron: Joseph Then

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie