Toekomst van zelfrijdende auto’s in de taxi-industrie

Toekomst van zelfrijdende auto’s in de taxi-industrie

De taxi-industrie groeit continu en steeds meer giganten zijn begonnen de markt te betreden om de concurrentie intenser en interessanter te maken. Er zijn veel namen die taxidiensten aanbieden via hun taxi-applicaties en hun chauffeurs helpen de eindjes aan elkaar te knopen. Voor de meeste mensen is het de enige manier geworden om hun brood te verdienen omdat ze andere banen hebben opgegeven om hun verantwoordelijkheden en plichten te rechtvaardigen. Maar wat als hun diensten niet meer nodig zijn? Wat als hun bedrijf zegt dat ze een andere baan moeten zoeken omdat ze een betere optie hebben?

Nou, het betekent niet dat ze een andere bestuurder hebben, het is de auto zonder bestuurder of een autonome auto die geen bestuurder nodig heeft. Het enige dat nodig is, is een efficiënte detector, die verschillende technieken gebruikt, zoals GPS, radar, lidar, computervisie of odometrie, in combinatie met het geavanceerde controlesysteem dat sensorische informatie verzamelt en interpreteert om het meest geschikte navigatiepad te vinden om de passagiers naar hun bestemming te brengen .

Zelfrijdende autotechnologie heeft invloed op bestuurders

De giganten van de taxi-industrie, Uber en Lyft, zijn aan de slag gegaan met deze technologie en willen in de nabije toekomst zelfrijdende taxi’s introduceren. Lyft heeft samengewerkt met General Motors om een ​​vloot auto’s zonder bestuurder te creëren die passagiers zullen kiezen en neerzetten wanneer hun scherm wordt aangeraakt en de chauffeurs zonder werk laten! Chauffeurs maken zich grote zorgen over deze aanpak omdat de taxibedrijven misschien afwijken van wat ze tegenwoordig doen. Tegenwoordig lokken ze duizenden chauffeurs het hof om voor het bedrijf te komen werken, waardoor ze andere banen moeten opgeven. Terwijl ze in de toekomst de chauffeurs werkloos zouden laten!

Uber en Lyft zijn niet de enige giganten die investeren in autonome voertuigen, Apple, Google, Tesla en vele andere autofabrikanten volgen de trend. Maar in tegenstelling tot de twee reuzen, zijn de bedrijven niet de begroetende startups, die verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van parttime en fulltime rijbanen aan de mensen. Hun imago als “Job Creators” zou niet hetzelfde blijven naarmate de tijd verstrijkt, omdat werkzoekenden zich er al van bewust zijn dat ze werken aan zelfrijdende autotechnologie waardoor hun chauffeurs spoedig werkloos zouden worden.

Toekomstige voorzieningen voor passagiers

Hoewel de technologie van zelfrijdende auto bestuurders veel zorgen heeft gemaakt, heeft het passagiers nieuwe prikkels gegeven om hun rit comfortabeler en soepeler te maken. Voor passagiers zal de technologie een grote hit zijn, aangezien ze alleen een taxi-applicatie hoeven te downloaden en een goede navigatie te geven om het voertuig zelfstandig te laten rijden. Niet alleen wordt de kans op aanrijdingen op de weg aanzienlijk verminderd, ook de arbeidskosten worden geëlimineerd en passagiers hoeven zich geen zorgen te maken over agressief of afgeleid rijgedrag. De technologie die in zelfrijdende auto’s is geïnstalleerd, zal de verkeersopstoppingen begeleiden en ervoor zorgen dat de passagiers niet te laat komen voor hun vergaderingen.

Samenvattend kan dus worden gezegd dat de toekomst van zelfrijdende auto’s een gemengd effect op de industrie zou hebben – als het goed is voor sommige mensen (passagiers), kunnen sommige mensen (chauffeurs) zich tegelijkertijd zorgen maken.

Bron: Anusha Saeed

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie