Toekomstige baan: advocaat ethische technologie

Toekomstige baan: advocaat ethische technologie

Voorstanders van ethische technologie worden de tussenpersoon van de mensheid met een golf van robots en kunstmatige-intelligentieprogramma’s die tegen 2025 onze complexe en verbonden gemeenschap zullen helpen exploiteren.

Het is zeker een van hun cruciale taken om te onderhandelen over de delicate relatie van ons met de robots door de ethische en morele regels op te stellen waaraan de apparaten – evenals de makers van hen – eenvoudigweg voldoen.

De rol van hen zal essentieel zijn om ervoor te zorgen dat niet een van de nachtmerries van ons over de overheersing van de robotwereld door toeval uitkomt. Zoals Satya Nadella, CEO van Microsoft, stelt: ‘De vele cruciale volgende stap in ons doel van AI zou zijn om overeenstemming te bereiken over een empathisch en ethisch kader voor het ontwerp ervan.’

Dit kan een van onze meest dringende zorgen zijn naarmate de robotrevolutie zich ontvouwt, zegt roboticus en kunstenaar Alexander Reben – die de allereerste robot heeft ontwikkeld die kan beslissen of hij een man pijn moet doen of niet.

‘Ik heb aangetoond dat een gevaarlijke robot echt kan bestaan’, zegt hij.’ We hebben dus mensen nodig die de angst van ons kunnen overwinnen dat AI uit de hand loopt.’

Andere voorstanders van ethische technologie gaan aan de slag als coaches voor robots, waarbij ze hun machineleerlingen aangeven hoe ze de subtiele nuances van dagelijkse spraak en gedrag kunnen herkennen, waardoor ze op een betrouwbare – en gemakkelijke manier – interactie kunnen hebben met hun menselijke bazen en collega’s.

Zoals Fernando Pereira, vooraanstaand onderzoeker op het gebied van gezonde taalkennis bij Google stelt: ‘Er zijn veel dubbelzinnigheden in de manier waarop mensen praten en handelen die een menselijk niveau van gezond verstand vereisen, en vele jaren van instructie van onze vrienden en gezinnen te realiseren.

‘Een AI zal totaal verloren zijn in het omgaan met elk van deze subtiliteiten, tenzij het een menselijke instructeur is om het een gevarieerde en rijke kracht te geven om problemen op te lossen.’

Het zijn deze menselijke coaches die ervoor zorgen dat robots veilig voor ons kunnen zorgen. Robotverpleegkundigen zullen het sarcastische gevoel voor humor van onze grootvader moeten begrijpen om hem op de juiste manier te behandelen.

Ashleigh Rhea Gonzales, onderzoeker op het gebied van nieuwe NLP-ontwikkelingen en softwaresysteemverbetering bij Volumes Research, denkt dat een training in creatieve kunst deze werknemers het kritische denkvermogen en de besluitvormingsvaardigheden zal bieden die nodig zijn om het zakelijke en federale beleid rond de lancering van AI en robots vorm te geven.

‘Technische vaardigheden zoals coderen zijn nuttig, maar het is van vitaal belang om voldoende zakelijk inzicht te hebben om AI- en robotbehandelingen te creëren met de belangen en vereisten van de klant in gedachten’, zegt ze.

De communicatieve vaardigheden van een Ethical Technology Advocate zullen van cruciaal belang zijn bij het kiezen van mislukkingen of misschien dat de robotrevolutie slaagt. Het zal hun taak zijn om een ​​sceptisch publiek ervan te overtuigen dat de opmars van de apparaten in hun grootste belang is, terwijl het hele middenkader en semi-geschoolde werkgroepen achterhaald worden door automatisering.

‘Als de publieke opinie het feit is dat de ontwerpers achter deze specifieke technologie roekeloos zijn, zullen we nooit volledig autonome apparaten op de markt zien’, bevestigt Gonzales.

‘Zonder solide communicators die de ontwikkeling, reclame en schadebeheersing regelen als er iets misgaat, zullen de robots in wezen aan populariteit verliezen.’

Bron: Martin Hahn

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie