Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Top 10 high-presteerders in het bedrijfsleven

Het zijn mannen en vrouwen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden, sommigen hebben een indrukwekkend academisch record, terwijl anderen amper de middelbare school hebben gehaald; het enige dat echter gebruikelijk is, is de pure moed en vastberadenheid van deze mensen om hun dromen te verwezenlijken. Hier is een blik op de prestaties van tien van zulke buitengewone mensen.

Bill Gates

De mede-oprichter van softwaregigant Microsoft verliet Harvard om zijn droom na te jagen om een ​​softwareprogramma te maken dat door bijna elke computerbezitter ter wereld zou worden gebruikt. Windows is tegenwoordig het populairste besturingssysteem ter wereld, samen met verschillende andere toepassingen en tools die Microsoft-producten zijn. Gates heeft de titel van de rijkste man ter wereld al meer dan tien jaar vast, terwijl zijn vermogen slonk van $ 60 naar $ 50 miljard en terug.

Oprah Winfrey

Een ander verhaal over hoe vastberadenheid iemand naar het toppunt van succes kan brengen, het verhaal van Oprah is er een van moed in het aangezicht van tegenspoed. Haar programma de Oprah Winfrey Show is de langstlopende en meest succesvolle show in zijn soort. Winfrey, die op het platteland van Mississippi te maken kreeg met bittere armoede, is een van de rijkste entertainers in de Verenigde Staten van vandaag met een fortuin van $ 2,7 miljard.

Warren Buffet

De CEO van Berkshire en Hathaway, bekend als het ‘Oracle of Omaha’, Buffet wisselt vaak van eerste positie op de Forbes-lijst met vriend en collega-filantroop Bill Gates. Hoewel hij een duidelijke terughoudendheid toonde om te investeren in technologiebedrijven, wat hem wel van de dotcom-bust heeft gered, heeft hij opmerkelijk veel succes gehad met zijn strategie om de aandelen van fundamenteel sterke bedrijven aan te houden. Zijn greep op de aandelenmarkt kan worden afgemeten aan het feit dat de kleinste desinvestering in een bedrijf door Warren een ware paniek op Wall Street en een verkooprazernij veroorzaakt.

Zhang Yin

Een waar vodden-naar-rijkdom-verhaal, Zhang Yin ging van het verzamelen van oud papier in de straten van de Verenigde Staten tot de rijkste vrouw op de Forbes-lijst. Haar imperium was gebouwd op haar systeem om papier te recyclen en van de VS naar China te verschepen. Tegenwoordig is haar bedrijf de producent en exporteur van enkele tonnen papier en wordt ze in de volksmond de keizerin van papier genoemd.

Carlos Slim Helu

De telecommunicatiemagnaat uit Mexico staat momenteel op nummer één op de Forbes-lijst van de rijkste mensen ter wereld met een fortuin van 60 miljard dollar. Zijn verhaal gaat over het verzilveren van de ontwikkeling van opkomende economieën. Via zijn conglomeraat Grupo Carso bezit Slim Helu een aanzienlijk aantal aandelen in verschillende Mexicaanse bedrijven in de retail-, productie- en telecomsector. Hij beheert 90% van de telefoonlijnen in Mexico via zijn twee bedrijven.

Dhirubhai Ambani

Dhirubhai Ambani, geprezen als de ‘Polyesterprins’ van India, was de oprichter van Reliance. Tijdens zijn leven ging hij van een arbeider bij Shell Corporation naar de oprichting van een van de grootste petrochemische bedrijven ter wereld. Een man die nog maar net de tiende klas had afgemaakt, schudde de zakencultuur in India door elkaar toen hij het hoogtepunt van succes bereikte met zijn bedrijf dat de manier veranderde waarop de normale man op straat naar bedrijfsaandelen keek. Als hij vandaag nog had geleefd, zou hij meer dan $ 50 miljard waard zijn.

Indra Nooyi

Nooyi, een alumnus van Indian Institute of Management en Yale, nam in 2006 de leiding als CEO van Pepsico over van Steven Reinemund. Ze was eerder de CFO van de F&B-gigant. Nooyi was verantwoordelijk voor de herstructurering van het bedrijf; de desinvestering in het restaurantmerk ‘Yum Foods’ en de overname van Quaker Oats en Tropicana. Sinds ze de CFO van Pepsico en uiteindelijk de CEO werd, is de winst van het bedrijf verdubbeld, terwijl de jaaromzet met maar liefst 72% is gestegen. Nooyi staat constant op de Forbes-lijst van de machtigste vrouwen ter wereld.

Lakshmi Nivas Mittal (LN Mittal)

De staalmagnaat kreeg wereldwijd aandacht bij de vijandige overname van Arcelor door Mittal Steel om een ​​conglomeraat te vormen, Arcelor Mittal, de grootste staalproducent ter wereld. Met zijn persoonlijke rijkdom ter waarde van $ 28,7 miljard, is LN Mittal geen onbekende op de Forbes-lijst met rijkste. Hoewel hij begon in de staalfabriek van de familie, koos hij er al snel voor om zijn eigen staalfabriek en zijn internationale afdeling op te richten. Beginnend met een vervallen staalfabriek in Indonesië, creëerde Mittal de grootste staalfabriek ter wereld.

Steve Jobs

De productieve mede-oprichter en CEO van Apple, Jobs, is de man die een impuls heeft gegeven aan de personal computerrevolutie. Hij was de eerste die de impact voorzag die een op een muis gebaseerde GUI zou hebben op de computermarkt en dit leidde tot de introductie van Macintosh. Hoewel hij Apple verliet na een gesprek met de raad van bestuur en het computerplatformontwikkelingsbedrijf NeXt oprichtte, keerde hij terug naar Apple als CEO na de overname van NeXT door Apple. Na alvleesklierkankergerelateerde gezondheidsproblemen, droeg Jobs de dagelijkse werkzaamheden van Apple over aan waarnemend CEO Tim Cook en is hij nu alleen nog maar betrokken bij strategische beslissingen.

Mark Zuckerberg

Hij is de jongste miljardair ter wereld die in zijn eerste jaar op Harvard een revolutie teweegbracht in de sociale netwerkscene. Het fenomeen sociale netwerken gecreëerd door Zuckerberg, "Facebook" vergaarde een enorme aanhang met een verbazingwekkende 500 miljoen leden. Met zijn 26 jaar is Zuckerberg de jongste miljardair ter wereld met een geschat vermogen van ruim 5 miljard dollar.

De succesverhalen van veel van deze zakenmagnaten worden bestudeerd in Ivy League-scholen; het meest opvallende dat uit hun voorbeelden kan worden geleerd, is het feit dat een persoon alles kan bereiken wat hij/zij wil, zolang het individu de moed heeft om groots te dromen en de bereidheid heeft om hard te werken om de droom te verwezenlijken.

Bron: Wadzanai Nenzou

  • Gerelateerde Tags: