Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Top 10 redenen om een ​​online cv te hebben

1) Kosten – De verzendkosten blijven stijgen, en vermenigvuldig die kosten met het aantal sollicitatiebrieven en cv’s die u verstuurt – het loopt echt op. Een e-mail met een formele introductie en een bijgevoegd Word-document, PDF of link kost niets elke keer dat u verzendt, aangezien het al is inbegrepen in internetkosten die u niet zou willen missen. En bedenk hoeveel kopieën je zou moeten maken, wat optelt bij Kinkos of Pro-Copy.

2) Tijdigheid – Het verzenden van een cv via de Amerikaanse postdienst kan dagen duren. Een online CV naar een potentiële werkgever of zelfs twintig potentiële werkgevers sturen – minuten.

3) Meer kans om een ​​reactie te genereren – Als een cv per post wordt verzonden, zal de ontvanger u moeten bellen of e-mailen als er interesse is. De ontvanger is vast van plan u te bellen, maar dan heeft hij twee uur aan papierwerk waar hij naartoe moet voordat hij er zelfs maar aan kan denken om u te bellen, wat tussen de 10-15 minuten zal duren. Ondertussen hoeft hij alleen maar op de ‘reageer’-knop te drukken, te bevestigen dat hij je cv heeft ontvangen, en poef, de communicatielijnen zijn open, en het heeft je tijd en moeite bespaard!

4) Meer van toepassing op netwerken – Ga je ooit naar een evenement, krijg je een visitekaartje en hoor je nooit meer iets van iemand? Of was u van plan om de persoon een e-mail te sturen, maar wist u niet hoe u dit moest opvolgen? Hopelijk heb je gezegd dat je op zoek bent naar werk, en hopelijk zul je dit advies opvolgen – voeg je cv toe aan je e-mail of voeg een link ernaar toe in je e-mailhandtekening. Het in je handtekening zetten is een heel subtiele manier om je cv toegankelijk en beschikbaar te maken. En je contactpersoon hoeft alleen maar op de knop “doorsturen” te drukken om je in contact te brengen met zijn baas of een collega.

5) Milieuvriendelijk – Afgezien van de financiële kosten, kunnen cv’s en cv-portfolio’s veel papier in beslag nemen, vooral wanneer u ze naar meer dan twintig bedrijven stuurt. Hoewel internet wel elektriciteit gebruikt, is de impact op bomen veel groter – het kan jaren duren om de voorraad bomen wereldwijd aan te vullen.

6) Directe toegankelijkheid – CareerBuilder en Monster, twee van de megagiganten op het gebied van het plaatsen van vacatures en het online plaatsen van cv’s, stellen u in staat uw cv online te plaatsen, zodat vrijwel iedereen het kan zien. Als een bedrijf snel iemand moet aannemen, zullen ze waarschijnlijk niet de moeite nemen om een ​​advertentie in de plaatselijke krant te plaatsen. Ze zullen waarschijnlijk ook niet veel tijd verspillen aan het wachten tot de cv’s binnenstromen. Wees de snelle oplossing waarnaar ze op zoek zijn. En wie weet, zelfs als deze baan niet uitkomt, vindt een ander bedrijf je misschien.

7) Vrienden en gezinsvriendelijk – Zoals vermeld in nummer vier, is netwerken zo waardevol bij het zoeken naar een baan. Door uw vrienden en familie kopieën van uw cv te geven, kunnen ze u helpen bekendheid te geven aan uw vaardigheden. Denk je dat tante Margie of je beste vriend Jerry een kopie van je cv mee zal nemen naar Starbucks? Waarschijnlijk niet. Maar tante Margie heeft een vriend in Seattle die cv’s op instapniveau en cv’s van studenten doorneemt bij pogingen om een ​​stagiaire in dienst te nemen. En Jerry weet misschien een vacature op de school waarvoor hij werkt. E-mail je cv of stuur een link, en laat ze je helpen.

8) Meer van toepassing op sociale netwerken – Als u zich nog niet hebt aangemeld bij ten minste één professionele sociale netwerksite zoals LinkedIn, schaam u dan! U kunt gelijkgestemde professionals ontmoeten die uw cv kunnen bekijken en u kunt die van hen bekijken. Misschien krijg je een idee van manieren waarop je jezelf beter in de markt kunt zetten, ontmoet je misschien iemand met wie je een nieuw bedrijf kunt starten en ontvang je meldingen over branchegerelateerde workshops en socials. Mensen zullen je gaan identificeren als ‘Joe, de IT-professional’ in plaats van alleen maar ‘Joe’.

9) Houdt de inhoud fris – U hebt zojuist uw verkoop-cv naar een toonaangevend verkoopbedrijf voor medische apparatuur in uw regio gestuurd. U heeft toen bericht ontvangen dat er een twee weken durende workshop verkoop van medische apparatuur naar uw regio komt, die u heeft bijgewoond. Door deze aanvullende opleiding ben je beter geïnformeerd en gekwalificeerd voor een baan bij dit bedrijf, maar je hebt je cv al ingediend. Door een online update te plaatsen en het bedrijf via e-mail op de hoogte te stellen, houdt u de communicatielijnen open en drukt u de wens uit om uzelf te verbeteren wanneer de gelegenheid zich voordoet.

10) Potentieel voor freelance-mogelijkheden – De meeste bedrijven kunnen van tijd tot tijd een uitzendkracht of freelancer gebruiken, maar willen geen geld uitgeven aan advertenties voor een functie die slechts twee weken tot twee maanden kan duren. Als je werkloos bent of op zoek bent naar extra ervaring, is uitzendwerk een perfecte manier om jezelf in het spel te houden, nieuwe vaardigheden aan te scherpen en contacten te leggen binnen een bedrijf. Door uw cv direct online te plaatsen, wordt deze weg geopend, die veel sollicitanten vaak niet overwegen. De sleutel hierbij, en alle elementen van het zoeken naar een baan, is om één, twee en zelfs drie stappen voor te zijn op het spel.

Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een online cv, maar niet weet waar u moet beginnen, kan het handig zijn om te verwijzen naar een online cv-site met gratis cv-voorbeelden en gratis cv-voorbeelden. Je krijgt tutorials over het maken van een cv en ideeën van effectieve cv’s die hebben bewezen te werken.

Bron: Laine McKenna

  • Gerelateerde Tags: