Top 10 voordelen van de voorkeur voor Swift voor iOS-ontwikkeling

Top 10 voordelen van de voorkeur voor Swift voor iOS-ontwikkeling

De belangrijke lancering betekent niet de dood van Objective-C, terwijl het de de-facto taal zal worden voor de ontwikkeling van iOS-apps voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en meer apparaten.

De taal die door de appel werd geïllustreerd als Objective-C zonder C, is veilig, modern, sneller, voor compilers geoptimaliseerd en zit boordevol interactiviteit, waardoor responsieve en klantgerichte applicatie-ontwikkeling een fluitje van een cent is.

De release introduceerde echter een dilemma van het maken van een beslissing tussen de twee OOP-talen – Swift en Objective-C. Het zorgde voor veel verwarring bij de ontwikkelwinkels en creëerde een ruimte voor de discussies.

Tot slot werd de Swift uitgeroepen tot winnaar in de komende jaren en wanneer het wordt gebruikt voor de ontwikkeling van iOS-applicaties, zal het veel voordelen opleveren.

Bekijk snel hoe de Swift u een voorsprong kan geven:

1) Minder codering nodig

In Objective-C heeft de stringmanipulatie, stringconcatenatie of klassendeling meer codering nodig en omvat het schrijven van repetitieve instructies. In Swift wordt de lengte van de codering gehalveerd door de toevoeging van nieuwe operators.

Ook wordt de noodzaak om het token te onthouden verlicht met string-interpolatie waarbij variabelen direct inline in de string kunnen worden ingevoegd. De kans op app-crashes als gevolg van een fout in de bestelling wordt verminderd met het type-inferentiesysteem.

2) Dynamische bibliotheekondersteuning

De ondersteuning van dynamische bibliotheken voor Swift begon na de release van iOS 8. Daarvoor waren er alleen statische bibliotheken, hoewel Mac al lang geniet van de dynamische bibliotheekondersteuning.

Dynamische bibliotheken zijn de uitvoerbare code waarmee de nieuwste Swift-apps op een geautomatiseerde manier de wijzigingen of updates kunnen koppelen die nieuwe versies van Swift-taal in de loop van de tijd brengen. Dynamische bibliotheken zijn tijdens het downloaden opgenomen in de app-bundel, maar ze zijn extern van het uitvoerbare bestand van de app, wat de app-grootte beperkt omdat de externe code alleen wordt gekoppeld wanneer de taal evolueert.

3) Gemakkelijk te lezen

Met een schone syntaxis is Swift gemakkelijker te lezen en te schrijven geworden en lijkt het veel op gewoon Engels. Het verwijderen van alle oude conventies zoals haakjes voor voorwaardelijke uitspraken, @-symbool, puntkomma’s naar eindregels, nesten van methodeaanroepen binnen vierkante accolades en nog veel meer heeft de taal expressiever en de code schoner gemaakt.

In Swift wordt de door komma’s gescheiden lijst met parameters binnen parathese gebruikt voor functie- en methodeaanroepen om de syntaxis te vereenvoudigen, waardoor de Java-, C#-, C++- of Python-programmeurs de Swift gemakkelijk kunnen lezen en overnemen.

4) Onderhoudbaarheid

Voor het maken van uitvoerbare apps is het onderhouden van twee codebestanden verplicht in Objective-C om de bouwtijd en efficiëntie te verbeteren. Maar Swift liet de erfenis van twee codebestanden vallen met X-code en LLVM-compiler.

De twee compliers vinden de afhankelijkheden, voeren incrementele builds uit en combineren de implementatiebestanden (.m) en Objective-C-header (.h) automatisch in één codebestand (.Swift). Op deze manier minimaliseert Swift de repetitieve taken, boekhouding en werklast, waardoor de programmeurs meer tijd krijgen om zich te concentreren op het maken van logica en het verbeteren van de codekwaliteit.

5) Sneller en veiliger

In Objective-C verminderen de null-pointers de kans op crashen van de app, maar introduceren ze veel bugs die de programmeurs veel tijd kosten om ze te vinden en op te lossen.

Aan de andere kant, in Swift-taal, is de optionele waarde heel duidelijk omdat er een compilerfout wordt gegenereerd voor de slechte code, waardoor de programmeur de code snel kan repareren, wat tijd en geld bespaart. Tijdens de runtime-crash wordt Swift geactiveerd door te stoppen bij de coderegel waar nul optionele variabele wordt gebruikt, zodat de fout meteen kan worden verholpen.

6) Uniform met geheugenbeheer

In Objective-C wordt de Automatic Reference Counting ondersteund in objectgeoriënteerde code en Cocoa API’s, maar niet beschikbaar voor core graphics en procedurele code, die op hun beurt de programmeurs verantwoordelijk maken voor geheugenbeheer.

In plaats daarvan wordt in Swift al het geheugenbeheer tijdens het compileren afgehandeld door de ARC, omdat het werkt met zowel objectgeoriënteerde code als procedurele code, en programmeurs hoeven geen contextwisselingen uit te voeren. Bovendien is het niet nodig om een ​​garbage collector uit te voeren om het ongebruikte geheugen op te ruimen.

7) Geen naambotsingen meer

Het niet beschikbaar zijn van ondersteuning voor naamruimten leidt tot botsingen van codebestandsnamen, wat een linkerfout is en de app niet laat werken. In Swift worden de impliciete naamruimten gegeven op basis van het doel waar het codebestand zich bevindt, daarom kan hetzelfde codebestand voor meerdere projecten bestaan ​​zonder dat de build mislukt.

Met naamruimte-ID’s kunnen de klassen of waarden eenvoudig worden onderscheiden en kunnen de open source-bibliotheken, frameworks of projecten on-the-fly worden geïmplementeerd, wat de stress van dezelfde codebestandsnaambotsing tijdens open source-projectintegratie verlicht.

8) Prestaties

Onder de motorkap worden de wijzigingen constant aangebracht in Swift om de snelheid te verbeteren waarmee de app-logica wordt uitgevoerd. De verbeterde prestaties van het GEMM-algoritme met een factor 1,4 en het FFT-algoritme met een factor 8,5 zijn hiervan de beste voorbeelden. De versnelde ontwikkeling helpt bij het besparen van enorm veel geld.

9) Speeltuinen

Met de speeltuinfunctie krijgen de programmeurs de ruimte voor experimenten door een code te schrijven of een algoritme te maken en de resultaten ervan bij de hand te bekijken zonder te hoeven wachten tot het project volledig is gebouwd of emulator om het te testen.

Het is meer een editorvenster waarin de code wordt gecompileerd en uitgevoerd zodra deze is geschreven, wat helpt bij gegevensvisualisaties. Alle wijzigingen die tijdens de verwerking zijn aangebracht, van eenvoudige afbeeldingen tot grafieken tot de eindige bedieningselementen, kunnen in realtime worden bekeken.

10) Open source

Een jaar later na de release werd de moderne programmeertaal Swift als open source verklaard. De aankondiging maakte de taal populairder en werd veel gebruikt op verschillende platforms of als back-endinfrastructuur.

Bovendien heeft de feedback van de community en de ondersteuning van ontwikkelaars een onschatbare bijdrage geleverd aan de verbeteringen in de taal.

Conclusie

In 2015, in de nominatie “Meest geliefde programmeertaal”, staat Swift-taal bovenaan de stapel vanwege de talloze voordelen die het biedt ten opzichte van Objective-C. De taal werd vrijgegeven door Apple, rekening houdend met de toekomstige ontwikkeling van iOS-applicaties. De vele functies hebben de ontwikkelaars van iOS-apps ertoe gebracht de Swift-code te implementeren tijdens de app-ontwikkeling.

Wat zijn uw gedachten? Vind je de taal ook even belangrijk voor iOS-ontwikkeling? Als dat zo is, wacht dan niet langer en start het volgende project met Swift.

Bron: Michael L Waugh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie