Top 3 alternatieve internetradiostations

Top 3 alternatieve internetradiostations

In de jaren negentig hoorden we voor het eerst over internetradio. De eerste uitzending was die van een live band die bekend staat als Sky Cries Mary. De Rolling Stones volgden; en toen begonnen traditionele radiostations speciale shows op internet uit te zenden – live. Tegenwoordig zijn internetradio’s in aantal vermenigvuldigd en zijn de mensen die ze gebruiken verdubbeld (misschien zelfs verdrievoudigd). Deze stations zijn om vele redenen de alternatieve keuze geworden van muziekliefhebbers en muzikanten over de hele wereld.

Sommigen geven de voorkeur aan internetradio boven traditionele radiostations omdat ze hierdoor kunnen genieten van realtime livemuziek. Het biedt ook meer op het gebied van muziekflexibiliteit omdat men naar muziek uit andere landen kan luisteren; dit betekent dat je muziekkeuzes niet beperkt zijn tot slechts één genre. Internetradio maakt het ook mogelijk om naar muziek te luisteren zonder veel commerciële onderbrekingen. En omdat het wordt gestreamd, blijft de muziek spelen, zelfs als het slecht weer is.

Omdat internetradiostations gebruikmaken van streamingtechnologie, wordt muziek rechtstreeks naar de computer gestuurd. De muziek wordt in realtime afgespeeld. Om van hun diensten gebruik te kunnen maken, moet je natuurlijk wel een betrouwbare internetverbinding hebben.

Er zijn veel internetradiostations die hun diensten gratis aanbieden. Hoewel er zijn die offsets zijn van traditionele stations, zijn er ook veel onafhankelijke stations. Sommige stations werken volgens gebruikersaanbevelingen. Ze baseren de muziek die ze spelen op de door de gebruiker gevraagde of aangegeven nummers. Dit is hoe de meeste populaire stations, zoals Pandora en Last fm, werken.

Als het je eerste keer is dat je de wonderen ervaart van het luisteren naar non-stop muziek online, en als je niet op de traditionele manier wilt gaan en Pandora of een andere populaire optie wilt gebruiken, zijn hier de top drie van alternatieve keuzes die je misschien wilt overwegen:

• Maestro is perfect voor jou als je het idee wilt hebben om in contact te komen met je mede-muziekliefhebbers. Het werkt als een sociaal netwerk omdat het niet alleen muziek verbindt, maar ook mensen. Jij en je muziek Maestro-vrienden kunnen muziek delen en ruilen en eindeloos praten over je favoriete liedjes, zangers of bands. Al je muziek wordt bewaard in een externe opslag.

Het eerste dat u hoeft te doen, is een account aanmaken bij Maestro. Vervolgens verbind je je muziekbibliotheek met het account via de Maestro Connector. Natuurlijk moet je eerst de Maestro Connector downloaden. Dit is wat je nodig hebt om op afstand toegang te krijgen tot muziek en deze te streamen. Gebruik de Connector ook om uw bibliotheek te scannen. Als je klaar bent, ben je klaar om naar al je favoriete nummers te luisteren en afspeellijsten toe te voegen, waar je ook bent.

• Als je je humeur gebruikt om de muziek te kiezen waarnaar je wilt luisteren, dan is Musicovery de beste optie voor jou. De meest interessante functie is een “moodpad” die je kunt gebruiken om muziek te kiezen. Verschillende stemmingen worden aangegeven in de pad en wanneer u er op klikt, wordt u naar een pagina gebracht met uw song- of muziekopties. Als u bijvoorbeeld op “Positief” klikt, krijgt u nummers als Bob Marley’s Is This Love, George Michael’s Faith en Boyz 2 Men’s Beautiful Women.

Het concept van Musicovery is een combinatie van twee geweldige ideeën: de moodpad van Vincent Castaignet en het Liveplasma van Frederic Vavrille.

• Pirate Radio is een ander alternatief internetradiostation dat u kunt overwegen. Met deze selectie kun je ervoor kiezen om op twee manieren naar muziek te luisteren. U kunt een speciale speler downloaden of u kunt een webtuner gebruiken. Hoe dan ook, je krijgt de muziek die je wilt, want Pirate Radio heeft een uitgebreide afspeellijst die meestal nieuwe muziek bevat.

Afgezien van een goede internetverbinding, moet u ook een Windows-pc gebruiken. Je moet ook een betrouwbare speler hebben, zoals de Destiny Media Player, die je nodig hebt om verbinding te maken met verschillende zenders via het Pirate Radio Network.

Het meest interessante aan Pirate Radio is dat je je eigen internetradiostation kunt maken met behulp van eenvoudig te downloaden software.

Dit zijn slechts drie opties; er staat meer online. Om er zeker van te zijn dat u de juiste kiest, moet u eerst wat onderzoek doen. Het belangrijkste om te onthouden is echter dat je keuze moet afhangen van wat je echt wilt – niet van wat populair en trending is.

Bron: Sherly A. Mendoza

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie