Top 5 geldfouten die millennials maken en hoe ze te vermijden

Top 5 geldfouten die millennials maken en hoe ze te vermijden

Het lijdt geen twijfel dat millennials de best geïnformeerde generatie zijn. Het internet biedt hen de informatie die ze nodig hebben over zo ongeveer alles, ook over persoonlijke financiën en hoe ze rijkdom kunnen creëren. Maar behalve dat het een schat aan informatie is, kan internet ook behoorlijk verwarrend en tegenstrijdig zijn. De informatie die op internet beschikbaar is, is afkomstig van verschillende mensen met verschillende meningen.

Het is daarom waar dat er naast het hebben van zoveel informatie, er nog steeds veel millennials zijn die geldfouten maken en zichzelf in gaten graven waar het jaren duurt om eruit te komen.

Hier zijn 5 van de meest voorkomende geldfouten die millennials maken en hoe ze te vermijden.

Studiefinanciering

Onderwijs is belangrijk in het leven en veel millennials willen dure opleidingen volgen of prestigieuze universiteiten bezoeken. Maar wat velen niet overwegen, is of de cursus die ze volgen voldoende inkomsten zal opleveren om de kosten te rechtvaardigen.

Voordat je een studielening aangaat, moet je rekening houden met het volgende:

• Hoeveel moet u maandelijks verdienen?

• Hoeveel moet u maandelijks betalen?

• Hoe lang duurt het om de schuld te vereffenen?

Luxe levensstijl

We leven in het tijdperk van sociale media waarin mensen pronken met hun ‘luxe’ levensstijl op Instagram en andere sociale kanalen. Veel millennials voelen de druk om op sociale media te pronken en geven daarom uiteindelijk geld uit dat ze niet hoeven te maken om indruk te maken op mensen die ze niet kennen en op mensen die er niets om geven.

Heb je echt een smartphone van $ 2.000 nodig, een dure bruiloft, een uitbundige levensstijl, om $ $ $ uit te geven aan drankjes met vrienden om foto’s te maken en te pronken op sociale media? Gebruik sociale media spaarzaam om te socializen met vrienden en familie en meer voor zaken en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Te lang wachten om te beginnen met sparen

Er zijn millennials die vroeg beginnen met sparen, maar er zijn er ook die daar te lang mee wachten. Als u wacht om “stabiel” te worden om geld te gaan sparen, dan zult u zich realiseren wanneer het te laat is dat u vroeg had moeten beginnen. Als u meer dan één baan heeft of onverwacht geld uit andere bronnen krijgt, verhoog dan uw spaargeld of investeer het extra inkomen in langetermijnbeleggingsopties.

Te veel creditcards

Mensen zijn bedraad voor onmiddellijke bevrediging en vooral de millennials. Je wilt wat je wilt en je wilt het nu. Dit heeft ertoe geleid dat veel millennials te veel creditcards hebben aangevraagd. Dit leidt tot eeuwigdurende schulden waar u nooit uit lijkt te komen. Probeer zoveel mogelijk contant geld te gebruiken en voorkom dat u meer dan een of twee goede creditcards krijgt om uw credit score op te bouwen. Zorg er ook voor dat u uw creditcard niet altijd bij u heeft, dit leidt tot impulsaankopen.

Luxe ritten kopen

Een auto is geen investering. Het is een afschrijvend actief. Koop alleen een auto die u nodig heeft en die u zich kunt veroorloven. Het is eigenlijk aan te raden om een ​​auto te kopen die u zich kunt veroorloven om contant of het grootste deel van het geld vooraf te betalen. Maak geen proefrit met de luxe modellen, dit zal u in de verleiding brengen om een ​​lening af te sluiten, zodat u uzelf kunt “trakteren”.

Als u geld belegt, denk er dan ook aan om te sparen voor uw pensioen en overweeg een noodfonds te hebben.

Bron: Mathenge Kabui

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie