Top 5 platformen voor ontwikkeling van mobiele applicaties voor meerdere platforms

Top 5 platformen voor ontwikkeling van mobiele applicaties voor meerdere platforms

De ontwikkeling van mobiele applicaties op meerdere platforms is een welkome afwisseling voor ontwikkelaars die het moeilijk vinden om grote teams te beheren voor elk van de verticale markten voor mobiele ontwikkeling. Bovendien is het ontwikkelen van een applicatie met behulp van dit veelgevraagde platform een ​​winstgevende aangelegenheid omdat het helpt bij het populair maken van het product bij een groter deel van potentiële gebruikers. De regels hieronder gaan over dit onderwerp en bespreken verschillende open source-tools die ontwikkelaars gebruiken om interactieve apps te maken.

Rhomobiel

RohoMobile Suite, voorheen bekend als Rhodes Framework, wordt gebruikt om native mobiele applicaties te bouwen die op meerdere apparaten en besturingssystemen kunnen werken. Het open source framework, dat eigendom is van Motorola Solutions, ondersteunt momenteel tal van platforms, waaronder iOS, Windows Phone, iOS, BlackBerry enzovoort. Het maakt gebruik van Model View Controller (MVC) -patroon waarbij HTML en Ruby worden gebruikt voor respectievelijk het schrijven van views en controllers.

Appcelerator

Voor ontwikkelaars die naast mobiele telefoons ook applicaties voor desktops en tablets willen maken, is Appcelerator Titanium een ​​welkome keuze. Het ondersteunt op iPhone, Android, iPad en Blackberry gebaseerde applicaties en stelt de programmeurs ook in staat JavaScript te gebruiken om native apps voor Android en iPhone te ontwikkelen. Kennis van Titanium API is belangrijk voor programmeurs die er gebruik van willen maken.

PhoneGap

Het is nog een veelgevraagd cross-platform mobiel ontwikkelingsraamwerk. Het stelt de codeurs in staat om de combinatie van JavaScript, HTML5 en CSS3 samen met gestandaardiseerde web-API’s te gebruiken om hoogwaardige applicaties te bouwen die op een hele reeks besturingssystemen en apparaten kunnen worden uitgevoerd, waaronder iOS, Android, Symbian, BB, Windows 8, Windows Phone en meer. PhoneGap is ontwikkeld door Adobe-systemen en bestaat uit Apache Cordova als onderliggende software.

MoSync

MoSync, ontwikkeld door Mobile Sorcery, biedt een gratis, eenvoudige en open source Software Development Kit (SDK) om een ​​stortvloed aan platformonafhankelijke mobiele applicaties te bouwen. Ontwikkelaars kunnen het gebruiken om native apps te maken met behulp van C/C++, CSS, HTML5 en JavaScript. Het framework ondersteunt onder andere iOS, Android en Windows Phone. Het bedrijf biedt ook aan om MoSync SDK en Reload-tool rechtstreeks van zijn website te downloaden voor maximaal voordeel van zijn gebruikers.

Sencha Touch

Webontwikkelaars geven er de voorkeur aan Sencha Touch te gebruiken om een ​​interactieve applicatie-UI te bouwen met behulp van de JavaScript-bibliotheek in combinatie met de combinatie van HTML5 en CSS3. Met dit raamwerk kunnen programmeurs comfortabel en snel apps ontwikkelen die perfect zouden kunnen draaien op de apparaten die worden ondersteund door Android, iOS en BB. De zo ontwikkelde mobiele webapps geven de uitstraling en beleving van native applicaties. Een bijkomend voordeel van Sencha Touch is dat het GUI-gebaseerde bedieningselementen biedt, die het gebruik van de mobiele webapplicaties verder vereenvoudigen.

Voor bedrijven en individuen die zich bezighouden met de ontwikkeling van mobiele applicaties, beloven deze frameworks zeer kosteneffectieve oplossingen in vergelijking met de native platforms. Bovendien, vanwege het feit dat de code die in al dergelijke tools is geschreven, herbruikbaar is, kunnen ontwikkelaars ze zo vaak gebruiken als ze willen. Prominente redenen zoals kosteneffectiviteit en verbeterde zichtbaarheid vanwege de beschikbaarheid van apps op meerdere besturingssystemen en apparaten, verleiden de klanten uit verschillende lagen van de bevolking vaak om te investeren in deze cross-platform mobiele ontwikkelingsframeworks en leveren op de lange termijn uitzonderlijke voordelen op.

Bron: Alen Cauller

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie