Top 5 rek- en flexibiliteitsgadgets

Top 5 rek- en flexibiliteitsgadgets

De meeste mensen kunnen goed uit de voeten met fundamentele rekoefeningen die niets anders vereisen dan lichaamshouding en zwaartekracht. U kunt nog steeds hulpmiddelen vinden die u kunnen helpen uw flexibiliteit te verbeteren. Als je door het gebruik van sommige gadgets kunt rekken terwijl je dat anders niet zou doen, is het de moeite waard om erin te investeren. Hier volgen enkele handige gadgets om in te investeren:

Een stretchmat: Terwijl je een harde vloer kunt opvullen met een dikke handdoek of een deken, is een mat een betere herinnering om je uit te rekken. Een mat kan ook worden gebruikt voor uw buik- of vloeroefeningen. Sommige stretchmatten kunnen meer dan $ 100 kosten, hoewel een eersteklas mat, met voldoende demping en lang genoeg om te voorkomen dat je hoofd de houten vloer raakt, voor $ 60 of minder kan worden gekocht. De matten kunnen ook worden verdicht voor opslag. Sommige kunnen worden opgevouwen, terwijl andere kunnen worden opgerold.

Een extra grote plastic bal: Ze kunnen worden gebruikt om de flexibiliteit van uw onderrug veilig en efficiënt te verbeteren. Je kunt je lichaam eroverheen wikkelen, naar voren, naar achteren of opzij. Een extra grote bal is ook handig voor oefeningen die je buikspieren en been versterken. Ze kunnen worden gekocht voor ongeveer $ 30. De juiste pasvorm is belangrijk. Als je op de bal zit, moeten je dijen min of meer evenwijdig aan de vloer zijn. Als het je echter aan flexibiliteit ontbreekt, heb je baat bij een iets grotere bal. Je hoeft niet zo ver te bukken. Blaas de bal niet helemaal op om uit te rekken; op deze manier zal het gemakkelijker zijn om je lichaam te vormen en minder snel weg te rollen.

Spanband of touw: Deze nylon banden (Dynamic Stretching Strap of Stretch-Out Strap) moeten worden gebruikt met de actieve geïsoleerde methode van rekken. Ze kunnen worden gekocht voor tussen $ 15 en $ 30 (inclusief een video). Ze zijn handig als je te stijf bent om in bepaalde rekoefeningen te komen. Als u bijvoorbeeld op de grond zit met één been naar buiten, maar niet in staat bent om uw tenen uit te reiken en aan te raken, wikkelt u de riem om uw wreef terwijl u in elke hand een lus vasthoudt. Nadat je die positie een tijdje hebt vastgehouden, kun je, als je wat verder kunt strekken, je handen naar de lus verplaatsen die iets dichter bij je tenen is. Dit kan ook met zeiltouw dat gemakkelijk verkrijgbaar is bij de plaatselijke bouwmarkt. Zorg ervoor dat je er een krijgt waarvan de lengte twee keer je lengte is.

De Prostretch: Deze gadget wordt gebruikt om zowel je kuit- en scheenbeenspieren als de zijkanten van je enkels te strekken. De Prostretch bestaat uit een schoenafdruk gegoten in hard plastic, gemonteerd op een of twee rockers (bredere versies van de rockers die je op schommelstoelen aantreft). Om het te gebruiken, moet u uw voet op de afdruk plaatsen en uw hiel terug naar de vloer laten vallen. Je tenen wijzen naar boven, waardoor je je kuiten effectief kunt strekken. Als het je aan flexibiliteit ontbreekt, kun je dit stuk zelfs vanuit een zittende positie doen. Omdat de Prostretch je hele voet ondersteunt, zal je kuitstrekking effectiever zijn dan wanneer je je voeten van de stoeprand zou hangen, hoewel de meeste stoepranden je geen $ 25 kosten.

Precor stretchtrainer: Deze gadget bestaat uit een stoel met stuur. Het heeft kantelmogelijkheden, zodat u naar achteren en naar voren kunt leunen in een stuk. Je lichaamsgewicht en zwaartekracht dragen beide bij aan de intensiteit van de stretch. U kunt bijna elke spier in uw lichaam strekken door van arm- en beenpositie te veranderen, allemaal zonder dat u uit de stoel hoeft te komen. Als je bijvoorbeeld je hamstrings wilt strekken, leg je je been voor op de stoel en leun je vervolgens achterover. (Dit heeft hetzelfde effect als wanneer je één been voor je uitsteekt en vervolgens naar je teen reikt.) Het stuur is voorzien van polsbanden zodat je niet achterover valt als je je evenwicht verliest. De gadget heeft ook een verstelbare veiligheidsspeld om je te helpen hem op de juiste manier te monteren.

De keerzijde is dat je $ 700 minder hebt als je de Stretch Trainer koopt. In vorm zijn is echter erg belangrijk, mensen die moeite hebben om gracieus op en van de vloer te komen, kunnen er zeker baat bij hebben. Het kan je helpen om zelf effectief te rekken, dus je hoeft niet drie andere mensen te vragen om je te helpen opstaan ​​als je klaar bent met rekken.

Bron: Fiona Edwards

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie