Top 5 succesvolle vrouwelijke ondernemers in India

Top 5 succesvolle vrouwelijke ondernemers in India

Vrouwen in India hebben een lange weg afgelegd om alleen ‘huisvrouwen’ te zijn. De wereld ziet ze nu met een ander oog en een nieuw respect. Vrouwelijk ondernemerschap in India heeft een lange weg afgelegd ten opzichte van vrouwen die slechts parttime werken.

Succesvolle vrouwelijke ondernemers in India hebben hun aanwezigheid voelbaar gemaakt op elk gebied, of het nu de wereld van politiek, muziek, mode, films en entertainment of het bedrijfsleven is. Hindoe geschriften definiëren vrouwen als de belichaming van ‘Shakti’ en ze voldoet elke keer aan haar imago, of het nu gaat om het oplossen van problemen thuis of het runnen van een succesvol bedrijf.

Hier hebben we 5 van de meest succesvolle vrouwelijke ondernemers in India opgesomd die ons blijven inspireren met hun veelzijdige vaardigheden, overtuigingskracht, probleemoplossend vermogen, bereidheid om risico’s en risico’s te nemen en het vermogen om mensen om hen heen te motiveren.

Dr. Kiran Mazumdar Shaw: Dr. Kiran Mazumdar Shaw, ook wel bekend als de ‘Biotech Queen’ van India, wordt in het tijdschrift Forbes vermeld als de 50 machtigste vrouwen in International Business. Beginnend met een kapitaal van slechts Rs. 10.000 met haar garage als haar kantoor, maakte ze haar eerste product in het jaar 1978. Haar bedrijf Biocon heeft sindsdien nieuwe hoogten bereikt op het gebied van biotechnologie. Als actieve sociale activist is ze een echt rolmodel voor aspirant-ondernemers in India

Indira Krishnamurthy Nooyi: Geen lijst van succesvolle vrouwelijke ondernemers in India is compleet zonder de vermelding van Indira Nooyi, de CFO en president van PepsiCo. Haar vermogen om snel beslissingen te nemen en haar vasthoudendheid om ze op te volgen, hebben haar in staat gesteld om van PepsiCo een van de grootste merken op de markt te maken. Indira Nooyi wordt door Forbes Magazine genoemd als de vierde machtigste vrouw ter wereld.

Ekta Kapoor: We hebben allemaal een haat-liefdeverhouding met de beroemde “saas-bahu”-series op de televisie, maar we kunnen ze op geen enkel niveau negeren. Deze sprankelende en uiterst professionele creative director van Balaji Television heeft de harten veroverd van miljoenen Indiase vrouwen. Ze is een van de meest dynamische en succesvolle vrouwelijke ondernemers in de Indiase televisie-industrie. Ook bekend als de ‘Queen of Indian Television Industry’ begon ze haar carrière bij de sit-com Hum Panch. Volgens haar is de reden van haar succes dat ze nauw betrokken is bij alle aspecten van de serie, inclusief het zelf oppakken van de artiesten.

Neelam Dhawan: Als we het hebben over de succesvolle vrouwelijke ondernemers in India, kunnen we de leidende naam in de IT-sector niet buiten beschouwing laten. Neelam Dhawan, Managing Director van Microsoft India, heeft een speciale niche voor zichzelf veroverd in de IT-industrie. Ze zorgt voor de verkoop- en marketingafdeling van het bedrijf in het land in India.

Shahnaz Hussein: Ze maakt deel uit van deze lijst van een van de beste vrouwelijke ondernemers in India omdat ze uit niets is begonnen en van haar bedrijf, Shahnaz Hussain Herbals, een onderneming van $ 100 miljoen heeft gemaakt. Ze doorbrak de traditionele reclamemythes en de populariteit van haar bedrijf is uitsluitend te danken aan mond-op-mondreclame. Shahanz werd bekroond met de Padma Shri door de regering. van Indië in 2006.

Bron: Priya Florence Shah

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie