Top 5 voordelen van Android boven Apple iOS

Top 5 voordelen van Android boven Apple iOS

Zowel Google als Apple hebben ernaar gestreefd het grootste deel van het marktaandeel van smartphones te veroveren. En de race duurt al meer dan 5 jaar. Wat de directe verkoop betreft, draaien Apple-toestellen rondjes om Android-toestellen. Tegenwoordig zijn de dingen echter veranderd en stijgt de verkoop van Android-apparaten. Dit komt duidelijk door de voordelen die Android en de Android-apps bieden. Laten we er meer over lezen.

1. Open ecosysteem

In tegenstelling tot Apple kun je ervoor kiezen om apps te downloaden van een andere bron dan de Google Play Store. Dit is de vrijheid die je niet kunt genieten met een iOS-telefoon of -tablet. Je kunt naar de website van een app-ontwikkelaar gaan en daar elke app installeren. U kunt bijvoorbeeld apps downloaden en installeren van F-Droid, Getjar, Appstore en Amazon, om er maar een paar te noemen.

Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het verkrijgen van apps van derden, maar u bent niet verplicht om apps van één enkele bron te installeren. Je hebt hier dus een keuze.

2. Goedkopere apps

Als je een smartphone hebt, heb je apps nodig om het meeste uit je toestel te halen. Voor iOS-gebruikers zijn de apps misschien niet goedkoop. Als je echter Android gebruikt, kun je kiezen uit miljoenen gratis apps. Je speelt dus niets voor ze. Bovendien, zelfs als je betaalde apps wilt krijgen, zijn ze spotgoedkoop. Aan de andere kant kosten iOS-apps minimaal 69 pence. dit is dus een ander voordeel waarvan u kunt genieten als u voor dit besturingssysteem kiest.

3. Aanpasbare gebruikersinterface

Vanaf de eerste dag hebben Google-ingenieurs en -ontwikkelaars samengewerkt om de VS van Android zo aanpasbaar mogelijk te maken. Als gevolg hiervan kun je zien dat het besturingssysteem tegenwoordig tonnen widgets heeft die eenvoudig kunnen worden aangepast. Je kunt ze overal in de gebruikersinterface plaatsen waar je toegang krijgt tot andere dingen, zoals mediafeeds, agenda en e-mail, om er maar een paar te noemen. Deze toevoeging maakt het dus gemakkelijker voor u om de gebruikersinterface af te stemmen op uw professionele behoeften.

4. Flexibel

Bent u app-ontwikkelaar en wilt u uw app in de iOS app store plaatsen, dan bent u verplicht uw aanvraag in te dienen. Het bedrijf is erg streng om software op zijn platform te krijgen.

Aan de andere kant is Android open en biedt het Software Developer Kit (SDK) die op veel platforms werkt. Het is dus gemakkelijker voor bedrijven om apps te ontwikkelen en deze op Android te lanceren zodat gebruikers ze kunnen downloaden.

5. NFC-ondersteuning

iOS is niet NFC ingeschakeld ondanks het feit dat er veel potentieel is voor NFC. Deze functie kan bijvoorbeeld helpen bij girale betalingssystemen zoals Google Wallet, die het gebruik aanmoedigt om een ​​geldloze samenleving te zijn. Bovendien kan NFC worden gebruikt om taken te automatiseren.

Dus als je het leuk vindt om gratis nieuwe apps te downloaden en te installeren, raden we je aan om voor een Android-telefoon te gaan, omdat Android alle bovengenoemde voordelen biedt. Ik hoop dat dit helpt.

Bron: Shalini Madhav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie