Top tien keukengerei en gadgets!

Top tien keukengerei en gadgets!

Hallo en bedankt voor het lezen van mijn artikel.

Hier gaan we, mijn Top tien favoriete keukengereedschappen waarvan ik vind dat elke kok die zou moeten hebben!

1. Een caketester – Als ik aan het koken ben, heb ik altijd een caketester bij me en ik gebruik hem bijna net zoveel als mijn mes. Je kunt een caketester gebruiken om te bepalen of een biefstuk of stuk vis medium rare of doorbakken is, je kunt hem ook gebruiken om te bepalen of iets warm is van binnen, zoals een gehaktbal of crabcake. Op mijn website leg ik je precies uit hoe je dit doet.

2. Tang – Koken zonder een tang en een handdoek in mijn hand is voor mij alsof ik op een slagveld ben zonder pistool. Het voor de hand liggende gebruik van een tang is geweldig, zonder tang kan je niet grillen! Met een sterke tang schuif je bakplaten dichter naar je toe zodat je je armen niet in de oven steekt. Je kunt diep in de oven reiken naar iets dat misschien is gevallen, en een van mijn favoriete dingen van een tang is dat je voorzichtig een stuk kip in de olie kunt doen om te frituren zonder dat er hete olie op je spat.

3. Messen – Mijn koksmes is verreweg het mes dat ik het meest gebruik. Ik zeg altijd: koop niet een hele set messen, maar investeer in een mooi koksmes waar je lang plezier van hebt. Je kunt de bovenrand gebruiken om kreeft of krab te kraken, je kunt de platte kant gebruiken om knoflook te pletten of op te scheppen wat je hebt gesneden. jij hebt nodig. Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan een broodmes, in feite is mijn favoriete broodmes dat ik alleen gebruik (dexter-russel) een mes van $ 20. Het heeft tanden, het is scherp, het heeft een goede grip en het is solide, wat wil je nog meer. Een schilmesje kost niet meer dan $ 10, iets meer dat je waarschijnlijk betaalt voor een naam of wordt opgelicht.

4. Dunschiller – Mijn favoriete en enige echte dunschiller die ik gebruik is een Kuhn Rikon. Ze zijn gemaakt van plastic en kosten 2$, ik haal er meestal 2 of 3 op. Ze zijn goedkoop gemaakt maar zijn scherp en doen hun werk goed. Schilmachines werken niet alleen geweldig voor het schillen, maar ook voor het scheren van dingen die erg dun zijn, zoals Parmezaanse kaas, chocolade, wortelen of komkommers.

5. Microplane – Een microplane kan harde kaas, chocolade, nootmuskaat, kaneel en zelfs citrusvruchten raspen voor allerlei doeleinden. De microplane maakt prachtige geraspte parmigianno regianno bovenop een caesarsalade, pasta of risotto. De citrusschil is ook zeer presentabel voor een mooie topping op een cheesecake of angel food cake. Een van de andere voordelen van een microplane is dat hij veel fijner raspt dan een normale rasp kan ook worden gebruikt om knoflook, gember, wasabi of uien te raspen.

6. Visspatel – Een visspatel is een speciaal ontworpen spatel waarmee u onder de huid van de vis kunt komen en de overtollige olie door de sleuven op de spatel kunt laten wegvloeien. U kunt dit ontwerp op verschillende manieren in uw voordeel gebruiken. Gebruik het om een ​​stuk cheesecake of taart op te pakken en eronder te komen zodat je het zichtbare deel niet beschadigt. Je kunt het ook gebruiken voor bijvoorbeeld een chocoladetaart, waar het chocolade kan druipen en de spleten voorkomen dat het wegglijdt.

7. Rubberen spatel – Hoewel het een spatel wordt genoemd, gebruik ik het nooit om iets op te pakken of om te draaien. Ik gebruik het echter voor praktisch al het andere op de planeet. Eiwitten perfect vouwen zodat het eiwit niet leegloopt, aardappelpuree mengen, werken met chocolade, eieren maken, koken in een pan met antiaanbaklaag, risotto, de kom schrapen om er zeker van te zijn dat je het laatste beetje uit de kom krijgt. Het beste is dat ze in 2 seconden opruimen!

8. Japanse mandoline – Een gevaarlijk maar uiterst nuttig hulpmiddel. Dit is wat alle professionals gebruiken om elke keer perfecte brunoise of kleine blokjes te maken. Het mes is erg scherp en kan dingen dun scheren of snijden. Maakt mooie geschaafde Parmezaanse kaas, je kunt er knoflook, wortelen, gember, komkommer etc. voor scheren voor een mooie presentatie.

9. Voedselmolen – Een voedselmolen is een hulpmiddel dat is ontworpen om puree te maken, zoals aardappelpuree, maar kan ook voor andere dingen worden gebruikt. Je draait aan de hendel die het product (aardappelen, wortelen, bieten, enz…) in gaten van verschillende grootte dwingt. Dit is de manier waarop restaurants elke keer supergladde aardappelpuree krijgen. Ik gebruik het ook graag om gekraakte zwarte peper te maken, voor steak of mignonette voor oesters.

10. Kruidenmolen – Een kleine kruidenmolen is iets waar ik niet zonder kan tijdens het koken. Wanneer je kruiden roostert en maalt, komt de smaak echt naar voren en is het heel eenvoudig om te doen. Neem gewoon je kruidenmix, of het nu komijn, kaneel of sesamzaad is, en doe ze in een droge braadpan op middelhoog vuur. Roer continu en vermijd aanbranden, dit zal een bittere smaak veroorzaken. Het kruid is klaar met roosteren wanneer het goudbruin is en/of de geur levendiger is. Doe vervolgens in de kruidenmolen en maal tot fijn. Je kunt ook een kruidenmolen gebruiken om kruiden met zout te malen en de gekruide zouten gebruiken om gefrituurde items op smaak te brengen wanneer ze net uit de friteuse komen (sesamzout, zwarte peperzout, komijnzout, de lijst gaat maar door).

Bron: Brandon Shapiro

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie