Toptechnologietrends in het verzekeringsdomein

Toptechnologietrends in het verzekeringsdomein

De technologie evolueert snel en veel verzekeringsorganisaties staan ​​voor de uitdaging om het tempo bij te houden. De topprioriteit van een verzekeringsmaatschappij is tegenwoordig winstgevende en duurzame groei en om dit mogelijk te maken, nemen toonaangevende verzekeringsmaatschappijen alle mogelijke maatregelen om innovatieve praktijken en de nieuwste technologie in te zetten voor het verbeteren van de bedrijfsprocessen en het stroomlijnen van legacy-applicaties.

“Digital Natives” is en blijft de werkplek domineren, wat enorme gevolgen heeft voor agenten en makelaars die met klanten willen communiceren en hun bedrijf willen laten groeien. Naarmate de millenniumgeneratie volwassen wordt en haar hoogtepunt bereikt, zullen koopkracht, digitale en meer geautomatiseerde manieren van zakendoen een fundamenteel onderdeel worden van de dagelijkse workflows.

Van de opkomst van mobiele gebruikers en cloudgebaseerde technologie tot interactie met sociale media, een onderzoek van Deloitte naar de technische trends van 2016 voor verzekeringsagenten legt uit dat verzekeringsagenten eindelijk beseffen dat ze wendbaarder, efficiënter en toegankelijker moeten zijn om de klant van vandaag te bedienen.

Daar komt nog bij dat er een uitdagend regelgevingsklimaat is dat steeds meer regelgeving toevoegt om de verzekeringssector te stroomlijnen. Een recent Deloitte-rapport schetst dat dergelijke voorschriften niet langer een regelgeving zijn tussen staats- en federale entiteiten, maar een hybride van Amerikaanse en staatsoverheidsregulering van verzekeringsentiteiten om efficiëntie en naleving van staats- en federale standaardprocedures te garanderen.

Als gevolg hiervan voelen verzekeringsagenten zich niet alleen onder druk gezet om hun workflow te digitaliseren, maar moeten ze ook bedrijfsprocessen stroomlijnen om de kosten van zakendoen efficiënter en in overeenstemming met deze regelgeving te maken.

Terwijl 63% van de verzekeringsbedrijven aangeeft klaar te zijn om over te stappen naar meer digitale praktijken, is slechts 23% van deze bedrijven er klaar voor, meldt een gezamenlijk onderzoek van Forrester en Accenture.

Om dit proces te versnellen en een succesvolle overgang naar digitale workflows te garanderen, zijn er enkele belangrijke trends die verzekeraars zijn en zouden moeten omarmen.

Modernisering van legacy-systemen voor operationele efficiëntie – Met operaties verspreid over geografische gebieden, verspreid over tientallen jaren, worden verzekeringsmaatschappijen geremd met legacy-systemen, verouderde technologieën die resulteren in hoge onderhoudskosten. De verspreiding van moderne technologieën zoals mobiel en cloudcomputing heeft de manier waarop organisaties zakendoen veranderd. In plaats van achter te blijven, is het tijd voor verzekeringsmaatschappijen om de nieuwste technologieën te omarmen en hun legacy-platforms te moderniseren voor operationele efficiëntie, terwijl ze rekening houden met de flexibiliteit van consumenten.

Omarmen van een cloudgebaseerde en on-premise infrastructuur – IT-teams in de verzekeringssector worstelden met welke informatie door regelgevers mag worden opgeslagen in de cloud versus on-premise. Veel verzekeringsentiteiten werken met 40 jaar oude administratietechnologie die is ontworpen om het claimproces te beheren, zegt een recent TrustMarque-rapport, dat innovatie belemmert. Ook zijn verzekeringsagenten verre van onmiddellijke vervanging van dergelijke mainframetechnologie.

Naarmate de verzekeringssector een meer gestroomlijnde workflow hanteert, kunnen we een aanzienlijke toename verwachten in het gebruik van technologie die kan worden beheerd via hybride cloud en on-premise, wat zorgt voor ultieme flexibiliteit voor klanten en klanten en een sterke naleving van de steeds veranderende overheidsvoorschriften binnen de verzekeringsomgeving.

Kunstmatige intelligentie – Kunstmatige intelligentie (AI) helpt verzekeringsmaatschappijen bij het ontwikkelen van systemen die taken kunnen uitvoeren waarvoor voorheen menselijke intelligentie en handmatige verwerking nodig waren. Met de komst van AI in de verzekeringssector kunnen verzekeringsagenten nu rekenen op geavanceerde systemen voor precisie, efficiëntie en foutloze automatisering van bestaande klantgerichte, acceptatie- en claimprocessen. De komende dagen zal kunstmatige intelligentie meer disruptief zijn en zal worden gebruikt om nieuwe risico’s te identificeren en te beoordelen.

Blockchain – De verzekeringssector richt zich ook op Blockchain-technologie om de toekomst te versterken. Door zijn gedistribueerde grootboek, slimme contracten en onweerlegbare mogelijkheden kan het fungeren als een gedeelde infrastructuur die meerdere processen in de verzekeringswaardeketen kan transformeren. Het zal niet alleen het papierwerk vereenvoudigen en de controleerbaarheid verbeteren, naast het helpen van de verzekeringssector om de kosten aanzienlijk te verlagen. Het zal ook fraudegerelateerde gevallen van kostbaarheden verminderen. Sommige grote spelers op het gebied van levensverzekeringen hebben al stappen ondernomen om te experimenteren met op blockchain gebaseerde oplossingen in de hele waardeketen. John Hancock evalueert bijvoorbeeld een proof of concept voor werknemersbeloningen.

Predictive Analytics met Machine Learning (ML) – Met behulp van voorspellende analyses met ML kunnen de verzekeringsmaatschappijen de kracht van intelligentie ontketenen om complexe gegevensbronvariabelen te verwerken tot relevante gegevens voor bruikbare inzichten. Dit zou hen helpen te voorspellen wat er zou kunnen gebeuren en wat de beste beslissing zou moeten zijn. Wat de verzekeringssector betreft, wordt voorspellend advies aangeboden aan klanten om 24-uurs klantenservice te vergemakkelijken.

Grote afhankelijkheid van IoT en Big Data – De verzekeringssector is een datagedreven industrie die talloze data genereert, zowel gestructureerd als ongestructureerd. Zo rekenen verzekeraars op Internet of Things om steeds meer gegevens over het gedrag van hun klanten te verzamelen.

Big data-analyse helpt verzekeraars cruciale beslissingen te nemen op basis van de analyse van de verzamelde gegevens. Gegevens die zijn verzameld van draagbare gezondheidsapparaten stellen verzekeraars bijvoorbeeld in staat om de activiteit van de klanten te volgen om kortingen aan te bieden voor de gezonde activiteiten van de klanten.

Mobiel gaan om on-the-go diensten aan te bieden – Met het toenemende gebruik van smartphones in zowel ontwikkelde als opkomende economieën, implementeert de verzekeringssector gestaag mobiliteit als onderdeel van hun bedrijfsstrategie. Via de mobiele apps kunnen klanten eenvoudig een polisofferte opvragen, een verzekeringsagent lokaliseren, premie- of pensioeninkomen berekenen en de polisgegevens opslaan. Verzekeraars kunnen gewoon niet voorbijgaan aan de voordelen die de mobiele applicaties bieden bij het opbouwen van het merk. Met de groeiende internetconsumptie via mobiele telefoons, kunnen klanten worden betrokken via sociale netwerken en verschillende andere vormen van communicatie.

Innovatieve en gepersonaliseerde diensten aanbieden via digitale contactpunten – De klanten in de verzekeringssector worden gedreven door verschillende polissen en hun premies, en het verloop is hoog omdat ze verschillende opties hebben om uit te kiezen. Om hun klanten te behouden en diepe klantrelaties op te bouwen, investeren de verzekeringsmaatschappijen in klantbetrokkenheidsactiviteiten met behulp van verschillende digitale contactpunten, zoals internet, mobiel, sociale media, e-mail, enz. Verzekeraars helpen klanten bijvoorbeeld om hun activa te ontwikkelen en te beschermen, zoals huizen, voertuigen, rijkdom en gezondheid, meestal door samen te werken met andere dienstverleners. Dergelijke digitale diensten worden geleverd door het bedenken van een digitale strategie.

Automatisering van wettelijke nalevingsvereisten – Aangezien verzekeringen een sterk gereguleerde sector zijn, moeten verzekeringsmaatschappijen de naleving van de regelgeving in hun bedrijfsprocessen opnemen. Ook moeten ze hun processen snel bijhouden in overeenstemming met de nieuwe regelgeving wanneer en wanneer deze van kracht wordt. Het automatiseren van de naleving van de regelgeving helpt verzekeringsmaatschappijen met directe toegang tot informatie en zorgt ervoor dat de processen consistent worden gevolgd, waardoor het risico van niet-naleving wordt geminimaliseerd. Automatisering biedt ook de benodigde informatie voor de rapporten en documentatie over een specifieke taak die wordt uitgevoerd. Moderne systemen maken de automatisering van de regelgeving eenvoudig, terwijl ze rekening houden met de verandering in de naleving van de regelgeving, via de legacy-systemen.

Dit waren enkele trends die een katalysator kunnen zijn voor de verzekeringsmaatschappij om efficiënter te werken en meer klanten te bereiken.

Het is altijd logischer om een ​​cent uit te geven in plaats van een dollar, wat inhoudt dat u zich meer moet concentreren op het plezieren en het verkrijgen van meer klanten en uw IT-zorgen overlaat aan een managed service provider, die uw bedrijf en klant begrijpt en voldoende bekendheid heeft met het domein specifiek . Hetzelfde voelen? Laat het ons weten, want wij zijn een van de toonaangevende IT-servicebedrijven die zich toeleggen op de verzekeringssector.

Bron: Akanksha Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie