Touchscreen Digitizer – Symptomen en goedkope vervangingen

Touchscreen Digitizer – Symptomen en goedkope vervangingen

Als u een mobiele telefoon met aanraakscherm heeft, of het nu een iPhone, iPad of een andere smartphone of pad van een ander merk is, tablet, PDA of zelfs een monitor met een door aanraking geactiveerd scherm en u lijdt aan een van de volgende symptomen, dan moet mogelijk de touchscreen-digitizer worden vervangen.

Enkele symptomen van problemen met de digitizer kunnen zijn:

· Touchscreen reageert niet bij aanraking.

· Touchscreen reageert traag bij aanraking.

· Sommige delen van het touchscreen reageren niet bij aanraking.

· Sommige gebieden reageren onjuist of onregelmatig wanneer ze worden aangeraakt.

· Sommige toepassingen lijken willekeurig te openen.

Als u niet weet wat een touchscreen-digitizer is, en de meeste mensen niet, is het meestal een dunne, plasticachtige film die zich hecht aan het glazen scherm van uw apparaat dat een aanraakgevoelig scherm heeft. Deze digitizer maakt verbinding met het moederbord van je apparaat en stuurt informatie over de locatie of positie en bewegingen van je vinger of stylus op het scherm. De digitizer is in principe verantwoordelijk voor alle aanraakfunctionaliteiten van het aanraakscherm. Met andere woorden, elke gegevensinvoer, zoals het aanraken van een pictogram om het te activeren, of een virtueel toetsenbord of zelfs handschriftherkenning. Voor de meeste smartphones is de digitizer het enige invoerapparaat.

Meestal is de digitizer niet zichtbaar, tenzij het scherm is beschadigd of gebarsten. Schade is meestal het gevolg van het laten vallen of stoten van de mobiele telefoon of pad tegen een hard oppervlak. Of soms gaat de digitizer gewoon kapot.

Er zijn geen erkende oplossingen voor het repareren van een digitizer anders dan het simpelweg vervangen ervan.

Het slechte nieuws is dat je in de meeste gevallen niet alleen de digitizer kunt vervangen, maar ook het glazen scherm. Laten we als voorbeeld de iPhone nemen. Door de vormgeving hecht de digitizer aan het glazen scherm. Helaas kun je niet zomaar de film van de digitizer eraf halen en een nieuwe film op het glas slaan, je moet zowel het glazen scherm als de digitizer vervangen.

Het goede nieuws is dat er vervangende schermkits beschikbaar zijn voor bijna elk merk smartphone of smartpad.

Nog meer goed nieuws, het is eenvoudig genoeg om het scherm en de digitizer te vervangen zodat bijna iedereen het kan, zelfs met de meest elementaire mechanische vaardigheden. Zolang u over het juiste gereedschap beschikt en deze meestal in de kits worden meegeleverd.

Nog meer goed nieuws, het is niet duur. In feite zouden de meeste mensen het erg goedkoop vinden in vergelijking met het vervangen van je mobiele telefoon of iPad.

Als je denkt dat je de digitizer in je touchscreen-apparaat moet vervangen, kunnen we je misschien helpen de juiste kit te vinden. Het maakt niet uit naar welk merk je op zoek bent, of het nu de Apple iPhone, iPad, Blackberry, Dell, Google, HP, HTC, LG, Motorola, Nokia, Palm, Samsung, Sony of een ander merk is, we hebben waarschijnlijk een link naar uw specifieke model. Of zelfs als u gewoon op zoek bent naar meer informatie over touchscreen digitizers, gebruik dan onderstaande link wij kunnen u helpen.

We hebben ook video’s op onze website die laten zien hoe eenvoudig het is om de digitizers te vervangen.

Bron: Winston Wallace

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie