Transport en milieuvriendelijk zijn – waar gaat deze ontwikkeling naartoe?

Transport en milieuvriendelijk zijn – waar gaat deze ontwikkeling naartoe?

In de gemakkelijke manieren van vervoer van vandaag hebben consumenten een enorme hoeveelheid keuzes als het om voertuigen gaat. De focus is verschoven van alleen maar van punt A naar punt B gaan naar een meer milieubewuste mentaliteit om de wereld te helpen behouden. Deze mentaliteit heeft de keuzes beperkt tot voornamelijk bus- en treinvervoer. Voor de mensen die zelf rijden, zijn de keuzes rond elektrische auto’s, maar sommige bestuurders hebben meer vermogen nodig en kiezen iets in het midden; de hybride die ook kan worden aangesloten. Daar gaat dit artikel over; de verschillen in auto’s en wat mensen tegenwoordig nodig hebben aan auto’s en vervoer, terwijl milieuvriendelijkheid de menselijke hersenen in beslag neemt. Sommigen zullen misschien zeggen dat deze nieuwe trend van auto’s misschien zal verdwijnen omdat sommige mensen zweren bij traditionele benzine-aangedreven auto’s, maar samenlevingen over de hele wereld proberen nieuwe manieren uit om de mentaliteit in een groenere richting te veranderen.

Dus wat is het verschil tussen een EV (elektrisch voertuig) en een hybride? Het verschil is brandstof. Elektrische auto’s hebben geen brandstof nodig om te rijden. Hybriden ook niet, maar bij hybrides heeft de bestuurder de mogelijkheid om langer te rijden, omdat een brandstoftank het overneemt als het sap in de batterijen opraakt. Dus veel mensen zien hybriden als voordeliger; deze auto’s kunnen langer reizen dan EV’s voordat ze opnieuw worden opgeladen. EV’s zijn echter logischerwijs veel vriendelijker voor het milieu, aangezien deze auto’s uitsluitend op elektriciteit rijden, waardoor ze ook goedkoper in gebruik zijn.

Wat voor auto men kan kiezen hangt af van het gebruik. Mensen met lange reistijden hebben de neiging om bij traditionele auto’s of hybrides te blijven, terwijl elektrische auto’s uitstekend geschikt zijn voor korte afstanden en stadsritten. Het meest ontwikkelde EV-model van tegenwoordig is Tesla’s Model S, die 240-286 mijl kan rijden tussen oplaadbeurten. Maar zelfs dat model kan niet op tegen een hybride die de capaciteit heeft om 30-40 mijl op pure elektriciteit te rijden en vervolgens 200-300 mijl op brandstof.

Dus wat is de verstandigere keuze in een samenleving waar de druk rond milieu en groen denken hoger is dan ooit? De beste keuze is een geleidelijke overgang. Als je een auto op brandstof hebt en lange afstanden moet rijden, koop dan een hybride. De keuzes in modellen zijn misschien nog steeds mager, maar dit zal veranderen met de vraag. Als iemand al een hybride bezit maar een nieuwe auto nodig heeft, overweeg dan elk gebruiksaspect zorgvuldig en neem dan een weloverwogen beslissing. Plots is een EV misschien de juiste keuze.

Sommige mensen zullen zich nooit zorgen maken over een groenere wereld, tenzij het kosteneffectief is. Hybriden en EV’s hebben meestal redelijke prijzen en zijn goedkoper in gebruik. En terwijl de benzineprijzen blijven stijgen, neemt ook de vraag naar andere soorten auto’s toe. Hoe meer soorten, hoe meer assortiment in alles, inclusief prijs. Bovendien is elektriciteit goedkoper dan gas, en EV’s omzeilen sommige uitgaven, zoals tol. De jaarlijkse vergoeding voor EV’s is ook lager dan traditionele auto’s vanwege de niet-bestaande CO2-uitstoot.

Producten en diensten die een milieuvriendelijkere richting uitgaan, hebben meestal voordelen, niet alleen voor de consumenten die ze kopen, maar ook voor de bedrijven die ze produceren. Elke groene innovatie is een stap om van de aarde een betere plek te maken. De mensheid zal het uitvinden van nieuwe dingen nooit opgeven, maar de verschuiving in de manier waarop het wordt gedaan, kan een opmerkelijk verschil maken.

Hybriden en EV’s zijn nog maar het begin van het uitvinden van een groenere transportwereld. Deze evoluerende trend is misschien langzaam gegaan, maar de veranderingen zijn zichtbaar op de weg. Stadsbussen worden hybride en taxibedrijven investeren in elektrische auto’s voor een groter milieuvriendelijk profiel. Deze verschuiving in het bedrijfsleven heeft gevolgen voor mensen. Automobilisten kunnen gaan nadenken over het vervangen van hun gasaangedreven auto door iets nieuws en fris dat niet bijdraagt ​​aan ernstige kooldioxide-emissies, en degenen die het openbaar vervoer gebruiken zullen een positieve verandering zien wanneer zowel zijzelf als de transportbedrijven proberen zo groen te blijven als mogelijk.

Kortom, het doel van dit artikel was niet om mensen te dwingen groen te worden. Het was evenmin een vergelijking van auto’s en vervoersmiddelen. Het was echter een commentaar op de huidige milieuvriendelijke ontwikkeling van auto’s die een groot deel van de wereld treffen. Aangezien de ontwikkeling nog jong is, zou de planeet in de nabije toekomst een enorme vermindering van de CO2-uitstoot kunnen zien, evenals een geheel nieuwe markt die kopers overal zal enthousiasmeren. Al die tijd zullen passagiers in bussen en taxi’s een goed gevoel hebben bij een positieve verandering in wat zij en de bedrijven die hen besturen doen. Het is een collectieve verantwoordelijkheid die mensen samenbrengt en het is spannend.

Bron: Linda Follestad

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie