Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Trends in ontwikkeling van mobiele apps om in de gaten te houden in 2015

Van e-commerce tot m-commerce, web-apps tot mobiele apps, mobiel tot tablets, desktop tot laptops… en nog veel meer. Dit is de technologie die voortdurend vordert met het konijnentempo. Eigenlijk is het veel verder gegaan dan je verbeelding en waarneming. Het lijkt alsof elk jaar wordt gevierd als “The Year of Mobile”, want als de klok op 31 december 12 uur slaat, vindt er elk jaar een nieuwe evolutie plaats. Het lijkt heel boeiend dat we voortdurend een stap verder gaan in de nieuwe versie van het landschap en mobiele app is de briljante en toonaangevende illustratie.

Mobiel is de prozaïsche gadget van de hedendaagse jeugd. En de nabijheid ervan is onmetelijk, niemand kan zich de golflengte van gebruik voorstellen. Eigenlijk is het de enige gadget in dit tijdperk die door elk individu wereldwijd kan worden gezien, of het nu in de vorm van tablets of iPhone is. Landen als de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk zijn nog steeds de knooppunten van de wereldwijde mobiele revolutie, het gebruik van de mobiele apps is getuige geweest van grote stijgingen in veel andere landen over de hele wereld (inclusief ontwikkelingslanden).

Nu zijn we de helft van 2015 gepasseerd en tot nu toe zijn er veel nieuwe trends in mobiele apps op de markt. Laten we eens kijken naar de wereld van de ontwikkeling van mobiele apps.

Ontwikkelingstrends voor mobiele apps 2015

Apple’s Swift programmeertaal:
Swift is een robuuste en intuïtieve programmeertaal voor iOS, OS X en Watch OS. Het combineert het beste van de moderne taal, denken met wijsheid uit de bredere technische cultuur van Apple. Swift’s schone staat, ondersteund door de volwassen en meest geliefde Cocoa- en Cocoa Touch-frameworks, is een kans om opnieuw na te denken over hoe softwareontwikkeling werkt.
Net vier maanden na de lancering wordt het door 20% van de ontwikkelaars gebruikt. Het is Ruby-achtige functionele programmering is het hoogste aspect van deze nieuwe software. Dit cijfer binnen zo’n korte duur is verbazingwekkend.

Cross-platform ontwikkeling:
83% van de ontwikkelaars gebruikt ten minste één platformonafhankelijke tool voor zaken als analyse, crashrapportage en testen. Zoals vermeld, is het gebruik van platformonafhankelijke tools de afgelopen zes maanden gestegen van 23% naar 30% en is het nog steeds aan het stijgen. Dit jaar is er iets anders dat de opkomst van cross-ontwikkelingskaders stimuleert. Eigenlijk zijn dit jaar de zakelijke apps in plaats van de consumenten-apps. Xamarin, Phone-Gap, Snecha en Accelerator zijn enkele stabiele cross-ontwikkelingskaders.

Draagbare apparaten en het Io T (Internet of Things):
2015 zal worden gezien als de sterkere stap naar het internet der dingen. 53% van de mobiele ontwikkelaars werkte al aan een of ander IoT-project. Smart Home was de meest vooraanstaande markt met 37% van de mobiele ontwikkelaars die aan IoT-projecten werkten die erop gericht waren. De verwachting is dat het aantal IoT-gebruikers rond 2020 met zo’n 25 miljard zal toenemen.

In 2014 waren wearables een goede tweede met een mindshare van 35%. Apple Watch was het populairste onderwerp van de Wearable Tech in 2014. En in 2015 zullen de draagbare apparaten naar verwachting door de ondernemingen worden gebruikt om hun productiviteit en efficiëntie te verbeteren. En met de revolutie van de wearable zullen ontwikkelaars van mobiele apps hun focus in 2015 verleggen van de smartphones naar meer op de draagbare apparaatapplicaties voor bedrijven en andere organisaties.

Meer op beacon gebaseerde WiFi-diensten:
GPS is notoir onbetrouwbaar als het gaat om kaarten binnenshuis. En hier ontstaan ​​de op Beacon gebaseerde WiFi-diensten. Beacon-technologie initieert om de grenzen tussen online en offline in de winkel- en reclamezone te vervagen. Apple heeft deze technologie al ingebed in iOS en Android volgt naar verwachting dit jaar.

Bovendien biedt wifi veel meer diensten dan alleen internetten.

Deze geavanceerde diensten zullen een nieuwe wereld van mogelijkheden openen voor locatiebewustzijn en de mogelijkheden om met potentiële klanten te communiceren.

App Store-optimalisatie zal nog steeds een koning zijn:
Ondanks de ontwikkeling van mobiele apps en andere evoluties, zal ASO (App Store Optimization) een lucratieve en belangrijke factor blijven om een ​​app succesvol te maken. In 2015 gaan marketeers zich meer richten op deze ASO-techniek en de biologische gebruikers.

Cloudtechnologie:
De cloud-atmosfeer in de mobiele en andere draagbare apparaten is van vitaal belang om apparaten vrij te maken van opslag- en locatiespecifieke beperkingen. Deze technologie heeft de getijden in de wereld gecreëerd en heeft geleid tot een sterke stijging van het wereldwijde IP-dataverkeer. De verwachting is dat veel industriëlen en zakelijke professionals dit revolutionaire element ook zullen gebruiken om hun productiviteit te verhogen.

Mobiele e-commerce en Ja naar mobiel betalen:
Mobile commerce verlegt de focus op engagement in plaats van alleen op het marktaandeel te focussen. Dit fenomeen omvat de gebruikers die hun mobiele telefoon gebruiken om toegang te krijgen tot internet en zich bezighouden met het uitvoeren van online commerciële transacties.

De release van Apple Pay heeft de manier veranderd waarop financiële transacties in de digitale wereld plaatsvinden. Betalen met de mobiele apps wordt veel eenvoudiger, veiliger en sneller.

Bron: Arif Habeeb

  • Gerelateerde Tags: