Trends in softwareontwikkeling in 2018

Trends in softwareontwikkeling in 2018

De technologieën waar je op hoopt, zijn nu misschien een rage, maar de vraag is of iemand zich dit volgend jaar nog zal herinneren? Trends in de verschillende technologieën vervagen snel, omdat we zien dat veel ontwikkelingen razendsnel worden uitgerold.
Welke trend in 2018 zet zich door in het jaar 2019?
Laten we eens kijken naar enkele hete trends in de markt die veel offshore-softwareontwikkelingsbedrijven volgen

• Blockchain-technologie
• Kunstmatige intelligentie
• Progressieve webapplicaties
• Low-code ontwikkeling
• Veiligheid

Blockchain-technologie
Door de Bitcoin-revolutie werd Blockchain populair in de technologiemarkt. Nu adopteren de meeste bedrijven en industrieën de Blockchain-technologie zo snel. De blockchain beschrijft in feite een technologie die het peer-to-peer-netwerk van aangesloten apparaten mogelijk maakt om de gegevens op te slaan in plaats van computers die op bepaalde specifieke locaties zijn vastgezet. Deze ontwikkeling in de blockchaintechnologie zorgt voor een veel snellere transactie en authenticatie zonder dure tussenpersonen.
Veel bedrijven in de softwareontwikkeling zoals de zorg zijn op zoek naar toepassingen in administraties, supply chain en medische data om hun proces effectief en gestroomlijnd te maken. De tip voor de startups in de Blockchain-technologie is om de BlockPass, bitTicket en ALTR te bekijken van de leiders in de Blockchain-ontwikkeling zoals IBM, Amazon en Oracle. Deze toonaangevende bedrijven introduceren de Blockchain-platforms.

Kunstmatige intelligentie
Ook in het jaar 2018 winnen kunstmatige intelligentie en machine learning aan belang. Sommige rapporten tonen aan dat bijna 40% van de bedrijven en merken hun proces al volgend jaar zullen automatiseren. Door de integratie van kunstmatige-intelligentieoplossingen voor de uitvoering van een specifieke taak, zullen deze bedrijven een concurrentievoordeel krijgen en diensten van hogere kwaliteit leveren aan hun klanten.
Praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie zijn onder meer spraakgestuurde thuisassistent-applicaties, inzichtdiensten, smartphones en big data-applicaties. Grote merken als Google, Facebook en slack lopen voorop in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het recente plan van Google is om in de nabije toekomst hun algoritme te baseren op kunstmatige technologie. De startups in de kunstmatige intelligentie om naar te kijken: Element kunstmatige intelligentie en UIPath.

Progressieve webapplicaties
PWA’s (progressieve webapplicaties) zijn eigenlijk websites en webpagina’s, maar ze zien eruit als de conformistische applicaties of native apps. Deze applicatie biedt de nieuwste en beste functies van browsertechnologie. Gartner somde de Progressive-webapplicaties op in zijn rapport over de trend in softwaretechnologie. Deze toepassingen hebben veel stoom gekregen en zullen naar verwachting ook in de komende jaren worden voortgezet.
Om een ​​gelijk niveau van gebruikerservaring te bieden, is Google begonnen met de ontwikkeling van browserfuncties die net zo werken als de mobiele applicaties. Progressieve webapplicaties zijn minder complex in de ontwikkeling en behouden ook de conventionele mobiele applicatie die bijdraagt ​​aan hun populariteit. Om een ​​bredere klantenbasis een gemakkelijke toegankelijkheid te bieden, gebruiken veel bedrijven, zoals de gezondheidszorg en het bankwezen, de progressieve webapplicaties.

Low Code-ontwikkeling
Low-code-ontwikkeling (LCD) overtreft de conventionele watervalmethode van applicatie-ontwikkeling, omdat deze laatste arbeidsintensieve inspanning is. Met behulp van low-code ontwikkeling in de industrie worden veel kleine en repetitieve ontwikkeltaken geautomatiseerd en verdwijnt het team van ontwikkelaars en technische analisten. Volgens het pc-magazine-rapport over low-code-ontwikkeling volgen enkele van de beste platforms: Appian, Medix, Google App Maker en Power Apps. Het tijdschrift beweerde ook dat het belangrijkste gebruik van low-code-ontwikkeling de database-applicaties, microservice-applicaties en omnichannel-platforms omvat.

Veiligheid
De verschillende krantenkoppen vermelden de cyberaanvallen op zeer grote bedrijven, maar kleine en middelgrote bedrijven en startups erkennen de noodzaak van softwarebeveiliging. Uit een onderzoek van Institute blijkt dat 60% van de kleine en middelgrote merken te maken krijgt met cyberaanvallen.
Als uw bedrijf internet gebruikt en u heeft een website, dan is er een grote kans op een cyberaanval op uw bedrijf of merk. De meeste aanvallen vonden plaats via geautomatiseerde kwetsbare software.

Gevolgtrekking
Softwareontwikkeling wordt de komende jaren spannender dan ooit. Dus, wat ligt er in het verschiet? Dit zijn 5 populaire trends in de softwareontwikkeling die in het jaar 2019 en hoogstwaarschijnlijk daarna zullen worden doorgevoerd. Naast deze technologieën zijn er nog vele andere technologische ontwikkelingen die uw bedrijf in de nabije toekomst ten goede kunnen komen. Als u Software Development Company runt, zijn dit de belangrijkste trends die u niet mag overslaan.

Bron: Jacob Ethan Colton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie