Twitter – Een perfecte pasvorm voor Microsoft?

Twitter – Een perfecte pasvorm voor Microsoft?

Onlangs verslagen door slechte inkomsten, is Twitter (TWTR) aantrekkelijker geworden voor potentiële vrijers – maar wie past het beste bij de rekening? Naar mijn mening onderscheidt Microsoft (MSFT) zich als de allerbeste pasvorm.

Waarom?

Het is eenvoudig: met de overname van LinkedIn (dat hopelijk binnenkort zal worden geïntegreerd in de alomtegenwoordige Office-suite), zou Twitter de softwaregigant een krachtige sociale netwerkcomponent geven om Office af te ronden.

Twitter beweert elke maand meer dan 300 miljoen actieve gebruikers te hebben. Het totale bereik zou echter 800 miljoen mensen benaderen. Dit omvat natuurlijk tweets die buiten Twitter verschijnen – zoals die onderaan reality-tv-shows, nieuws en sportevenementen, enz. enz.

Helaas meldde Twitter onlangs dat het aantal gebruikers van het huidige kwartaal met slechts 1% is gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Onnodig te zeggen dat dat niet hielp bij investeerders.

Om deze schijnbare stagnatie in groei tegen te gaan, heeft Twitter onlangs een nieuwe client-app gemaakt met de naam Nuzzel. Deze nieuwe app laat traditionele Twitter-gebruikers zien welke links het meest worden verzonden met de links die een gebruiker volgt.

Daarnaast is er een nieuw tabblad Momenten toegevoegd om nog meer relevante inhoud rechtstreeks naar gebruikers te brengen.

Toch is een van de grootste problemen waarmee gebruikers worden geconfronteerd, nog steeds hoe ze de enorme hoeveelheid inhoud kunnen vinden die Twitter blijft verzamelen. Hoe kan bijvoorbeeld een student die onderzoek doet, of een professional die informatie zoekt over een bepaald onderwerp, via Twitter zoeken om snel toegang te krijgen?

Maar wat als Twitter door Microsoft zou worden overgenomen en geïntegreerd in de Office-suite?

Stel je nu eens voor dat je de sociale netwerkkracht hebt om rechtstreeks vanuit Outlook te tweeten. Een e-mail (of delen ervan) kan gemakkelijk met een snelheid van een paar muisklikken naar groep(en) worden getweet – vlak voordat het naar de beoogde ontvangers wordt verzonden.

Of stel je voor dat tijdens het opstellen van een Word-document de mogelijkheid bestaat om een ​​document (of een deel ervan) naar geselecteerde groepen te tweeten?

Excel zou er baat bij hebben als een spreadsheet weer geheel (of een deel ervan) naar een groep (en) kan worden getweet.

In PowerPoint (en ja zelfs Publisher) konden hele presentaties ook naar geselecteerde groepen worden getweet. Alleen al de bijna onmiddellijke feedback zou de prijs waard zijn.

Helaas kan alleen Access achterblijven – de noodzaak om tabellen of een hele database te tweeten zou niet aan de top van de behoeften van de meeste gebruikers staan.

Naar mijn bescheiden mening zou Microsoft bij de huidige waardering eens serieus naar Twitter moeten kijken – voordat een andere vrijer de greep krijgt en er een biedingsoorlog ontstaat.

Bron: Louis Redman

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie