Uitdagingen voor elektrische voertuigen voor brede acceptatie

Uitdagingen voor elektrische voertuigen voor brede acceptatie

Het is leuk om een ​​Tesla-auto over de weg te zien glijden en te weten dat hij volledig elektrisch is, maar de industrie heeft nog een lange weg te gaan voordat elektrische auto’s kunnen concurreren op prijs voor de consument – voordat brede acceptatie volledig haalbaar is. Geloof me als ik je vertel, ik ben niet tegen elektrische auto’s, ik zie gewoon zoveel uitdagingen – kosten, gewicht, subsidies, efficiëntie, bereik, oplaadinfrastructuur, enz. En ik krimp ineen als ik luister naar mensen die uitleggen hoe ik dat kan effenen spreekwoordelijke ‘road to hell’ met de Good Intentions Paving Company LLC. Oké, laten we praten, zullen we?

Hier zijn vijf punten over de toekomst van elektrische voertuigen en de echte uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd:

1). Huidig ​​​​batterijgewicht: EV-batterijen verhogen het gewicht van auto’s aanzienlijk – voorstanders zeggen dat dat oké is, omdat nieuwe lichtgewicht materialen het gewicht laag houden. Dat is waar, maar als die lichtgewicht materialen dat kunnen, kunnen ze dat ook voor auto’s op benzine, diesel, aardgas, waterstof of stoom. Dit betekent meer concurrentie, een auto van 100 mpg vanwege het lage gewicht is nu een enorm verkoopargument.

2). Weggooien van batterijen aan het einde van hun levensduur: waar gaan al deze batterijen naartoe met chemicaliën die niet zo goed zijn voor het milieu? Voorstanders zeggen; het is niet zo erg. Maar als oude mobiele telefoons als gevaarlijk afval worden beschouwd, deels vanwege de batterijen die erin zitten, dan zijn autobatterijen die veel groter zijn met enorme hoeveelheden materiaal nog problematischer.

3). Trage groei: momenteel maken elektrische voertuigen ons zo’n klein percentage van het totaal uit, dat ze geen echt verschil maken in het gebruik van fossiele brandstoffen, dus als dat het doel is, zal het tientallen jaren duren om dit te bereiken en is massale overheidsinterventie nodig – heeft de overheid de laatste tijd niet genoeg ingegrepen in de vrije markten (gezondheidszorg, biobrandstoffen bijvoorbeeld) en hoe is dat voor ons uitgepakt?

4). Kortingen voor elektrische voertuigen: wanneer de overheid kortingen geeft, betalen we er uiteindelijk allemaal hogere belastingen voor. Als EV’s gemiddeld $ 10.000 meer kosten en we kortingen geven, subsidiëren we een sector boven een andere sector, en kiezen en kiezen we winnaars. Het is verstandiger om de EV-industrie de kans te geven zich op te winden en manieren te vinden om de prijzen te verlagen om te concurreren.

5). Elektrische voertuigen zijn stil: voorstanders zeggen dat dat een goede zaak is. Maar vertel dat maar aan het kind of de fietser die ze niet hoorde aankomen en werd verpletterd. Sommige EV’s hebben nu “geluid” om mensen te waarschuwen dat ze eraan komen, en je kunt het geluid kiezen dat je leuk vindt, verschillende opties. Dat is leuk, maar verslaat het concept en/of de voordelen van een dergelijke sereniteit die wordt geassocieerd met EV’s. Geluid kost ook energie om te maken, vraag een eventuele audio installateur van geluidssystemen voor auto’s, vaak wordt/worden er een tweede accu of accu’s toegevoegd voor grotere systemen.

De elektrische auto-industrie zal deze uitdagingen moeten oplossen voordat de consument volledig instemt of voordat EV’s de auto’s die we vandaag rijden kunnen verdringen. Overweeg dit alstublieft.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie