Ziet uw fabrieksauto-stereo er saai en saai uit of mist het misschien belangrijke functies zoals navigatie? Verouderde autoradio’s hebben niet veel zin. De meeste hebben geen navigatiesysteem en spelen alleen radio- en cd-muziek. Upgrade uw fabrieksautoradio met een Android aftermarket-navigatiehoofdeenheid om het beste van de huidige technologie te ervaren.

Vervang uw verouderde head-unit voor meer hightech functionaliteit. Autonavigatiesystemen zijn een essentieel onderdeel van de moderne voertuigen van vandaag, maar maak je geen zorgen, je hoeft voor deze goederen geen gloednieuwe auto te kopen. De aftermarket biedt een verscheidenheid aan multimedia-Android-head-units, dit zijn handige apparaten waarmee u uw Android-telefoon op uw dashboard kunt aansluiten en enkele van de belangrijkste functies kunt bedienen. Met een Android-head-unit kun je muziek afspelen, Google Maps-navigatie gebruiken die veel geavanceerder is dan de standaard BMW-navigatie, bellen en berichten verzenden.

Dit is niet zomaar een typische autoradio, we hebben het over een multifunctioneel apparaat dat het rijden in de auto aangenaam en ontspannend maakt. Je Android-telefoon is via USB met het dashboard verbonden, wat niet elke app weerspiegelt die je op het apparaat hebt. Alleen de apps die door Google Play zijn geautoriseerd, kunnen op uw apparaat zichtbaar zijn vanwege de veiligheidsvoorschriften van bestuurders. U kunt Google Maps gebruiken als een betrouwbaar navigatiesysteem en muziek afspelen uit de database van uw telefoon.

De audio gaat via de USB, wat de geluidskwaliteit niet schaadt zoals Bluetooth. De tweede belangrijkste functie na navigatie zijn de handsfree telefoongesprekken. Bellen tijdens het rijden is niet aan te raden, tenzij je een Android head unit hebt waarmee je handsfree kunt praten. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en die van anderen op de weg.

De aftermarket biedt een verscheidenheid aan Android-unitmodellen met telefooninterface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs tijdens het rijden. Als u uw fabrieksautoradio vervangt, kan dit ertoe leiden dat u enkele fabrieksfuncties verliest, zoals de audiobediening op het stuur, satellietradio, Bluetooth-integratiesystemen en entertainmentsystemen op de achterbank.

De sleutel is om een ‚Äč‚Äčcompatibele head-unit van de aftermarket te kiezen die u de functies biedt die u wilt behouden. Afhankelijk van welke functie je wilt behouden, heb je een geschikte adapter nodig. We kunnen als voorbeeld de audiobediening op het stuur nemen, omdat dit een van de basisfuncties is die iedereen wil behouden. Zoek in dit geval naar een audiobedieningsadapter voor het stuur en een navigatie-eenheid die compatibel is met deze adapter. In de aftermarket van vandaag vind je tal van headunits met de SWI (stuurwielinvoer). Het is belangrijk om naar deze specifieke functie te zoeken, omdat uw head-unit u anders een paar goederen kan kosten. Anders dan dat, is er geen enkele reden waarom u uw voertuig niet zou moeten upgraden met een aftermarket head-unit.

Het is zeker betaalbaarder dan het kopen van gloednieuwe wielen en met de aftermarket kun je een hightech Android-head-unit krijgen voor een eerlijke prijs en afscheid nemen van de oude fabrieksautoradio.

Bron: Linda H Lee