Upgrade WordPress – Moet u op de knop klikken?

Upgrade WordPress – Moet u op de knop klikken?

Veel mensen met een WordPress-website vragen zich af wat ze moeten doen als ze de melding in de WordPress-beheerder zien waarin ze worden gevraagd om te upgraden naar de nieuwste versie.

Zelf WordPress upgraden kan zo simpel zijn als het klikken op een knop, maar er kunnen dingen misgaan. Veel mensen gaan ervan uit dat alle WordPress-websites de nieuwste versie moeten gebruiken. Er is een bepaald risico aan verbonden, dus het is de moeite waard om te overwegen waarom het de moeite waard is om je druk te maken – en wat je kunt doen om de risico’s te minimaliseren.

De nieuwste grote release van WordPress was versie 3.3, uitgebracht in december 2011. Naast de nieuwe functies voor WordPress-ontwikkelaars, zijn er tal van verbeteringen waar de gemiddelde blogger of website-eigenaar van profiteert:

 • Mijn favoriete nieuwe functie zijn de zweefmenu’s in de WordPress-beheerdersnavigatie, waarmee je met één klik toegang hebt tot elk scherm. Het klinkt eenvoudig, maar het is een grote verbetering dat u, in plaats van bijvoorbeeld op pagina’s te moeten klikken, DAARNA wacht tot de pagina is geladen, DAARNA op ‘Nieuwe toevoegen’ klikt, kunt u NU over pagina’s zweven en onmiddellijk op ‘Nieuwe toevoegen’ klikken in het vervolgmenu. Als WordPress-ontwerper heeft dit me al enorm veel tijd bespaard en het zal jou ook helpen.
 • Het is gemakkelijker dan ooit om afbeeldingen en andere media te uploaden via de enkele uploadknop in de WordPress-werkbalk. Met de media-uploader voor slepen en neerzetten kunt u bestanden rechtstreeks van uw computer naar de WordPress-beheerder slepen en neerzetten, in plaats van naar de locatie van het bestand te hoeven bladeren.
 • Telkens wanneer u een nieuwe functie toevoegt, verschijnt er een aanwijzer met nuttige informatie over het gebruik van de functie.
 • Touch-ondersteuning is verbeterd voor degenen die iPads of andere tablets gebruiken om hun WordPress-website te beheren.
 • Versiebeheer is verbeterd voor grotere bedrijven met meerdere gebruikers die dezelfde pagina’s en berichten bewerken – de verbeterde ondersteuning voor co-editing vergrendelt berichten die door iemand anders worden bewerkt.
 • En meer.

De beveiliging van websites evolueert voortdurend. Hackers zijn constant bezig om mazen in de wet te ontdekken en te exploiteren, en de WordPress-ontwikkelaars werken er continu aan om ze te dichten. De nieuwste versie heeft meestal een aantal belangrijke beveiligingsoplossingen om uw website te beschermen. Het verantwoordelijke ding om te doen is om te updaten naar de nieuwste versie en uw WordPress-website te beschermen.

Het upgraden van WordPress zou net zo eenvoudig moeten zijn als op een knop klikken, maar dingen zijn niet altijd zo eenvoudig. Er kunnen soms dingen misgaan – de nieuwe versie is bijvoorbeeld mogelijk niet compatibel met uw websitethema of sommige plug-ins. Het worstcasescenario is dat het upgraden van WordPress uw website daadwerkelijk kan beschadigen.

De kans op problemen is het grootst als:

 • Uw website is bijzonder complex of heeft veel plug-ins geïnstalleerd
 • Je hebt helemaal niet geüpdatet en gebruikt een bijzonder oude versie van WordPress, je websitethema of een van de plug-ins

Als dit van toepassing is op uw website, is het misschien de moeite waard om een ​​professionele WordPress-ontwerper te krijgen om WordPress voor u te upgraden. Dit is minder waarschijnlijk nodig voor eenvoudigere sites.

Het upgraden van WordPress heeft invloed op alle bestanden en mappen die deel uitmaken van de hoofdinstallatie, inclusief alle kernbestanden waarop WordPress wordt uitgevoerd en de plug-ins die voorverpakt zijn. Als u aanpassingen aan deze bestanden heeft aangebracht, gaan uw wijzigingen verloren.

Het is niet de beste manier om de WordPress-kerninstallatie toch aan te passen, dus als je dit hebt gedaan, raad ik je aan een alternatieve manier te vinden om te bereiken wat je probeert te doen. Als je niet weet hoe, dan kan elke goede WordPress-ontwerper je hierbij helpen.

Volg de instructies in de WordPress Codex om WordPress te upgraden met minimaal risico. Dit omvat instructies voor het maken van een back-up van uw WordPress-website voordat u een upgrade uitvoert, zodat u iets hebt om naar terug te draaien als er iets misgaat.

Ik zou nog een voorzorgsmaatregel toevoegen om de zaken extra veilig te maken. Maak niet alleen een back-up van uw site, maar maak ook een afzonderlijke testsite – dit is in feite een duplicaat van uw live site waarop u eventuele wijzigingen kunt testen (bijv. WordPress upgraden) voordat u dezelfde wijzigingen op de live site toepast. Hoewel een back-up een goede back-upoptie is (excuseer de woordspeling), is het herstellen van uw WordPress-site naar een back-upversie een gedoe, dus het is het beste om in de eerste plaats niets verkeerd te laten gaan. Eerst WordPress upgraden op een testsite is de manier om dit te doen – net als bij alle andere grote wijzigingen die u op elk moment aan uw site aanbrengt.

Ik raad u ook aan om te controleren of al uw plug-ins compatibel zijn met de nieuwe versie. U kunt dit doen door de plug-in te zoeken in de WordPress Plugin Directory en het compatibiliteitsvak in de rechterkolom aan te vinken.

Een andere tip is om een ​​week of zo te wachten tot er een nieuwe versie is uitgebracht voordat je de upgrade op je website toepast. Dit geeft de ontwikkelaars van WordPress-plug-ins en thema-ontwerpers de kans om hun werk met de nieuwe versie te testen en indien nodig een nieuwe versie uit te brengen, waarnaar u tegelijkertijd kunt upgraden. Laat het echter niet te lang duren, want draaien op een oude versie van WordPress is een te groot veiligheidsrisico.

Als u WordPress bijwerkt en het ergste gebeurt, dan zijn er enkele dingen die u kunt doen:

 • Als je een back-up van je site hebt gemaakt, kun je teruggaan naar de vorige versie. Als je dat niet hebt gedaan, geen paniek! Uw WordPress-webhost heeft waarschijnlijk regelmatig back-ups van uw site gemaakt. Hoewel er mogelijk kosten in rekening worden gebracht voor deze service, zouden ze de site terug moeten kunnen zetten naar een eerdere versie van voordat u de upgrade uitvoerde. Dit zorgt ervoor dat uw website weer werkt, maar u moet nog steeds uitvinden hoe u kunt upgraden naar de nieuwste versie zonder deze opnieuw te breken.
 • U kunt het probleem zelf proberen te identificeren door alle plug-ins te deactiveren en één voor één opnieuw te activeren. Als het probleem zich opnieuw voordoet na het activeren van een bepaalde plug-in, probeer deze dan te verwijderen en te vervangen door iets anders.
 • Als je het probleem niet kunt oplossen, kun je een WordPress-ontwerper vragen om alles weer goed te laten werken.

Je kunt je afvragen of het de moeite waard is, en ik zou ja zeggen. Elke upgrade brengt een risico met zich mee, maar dit weegt ruimschoots op tegen de voordelen.

De meeste WordPress-ontwerpers bieden een WordPress-upgradeservice en kunnen dit voor u doen, inclusief volledige tests om ervoor te zorgen dat alles nog steeds goed werkt – dit kan het overwegen waard zijn voor complexe sites met veel plug-ins of aangepaste functies.

En als je het zelf doet, volg dan in de meeste gevallen bovenstaande tips op, je upgrade zal slagen.

Bron: Katie Keith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie