Uw financieel adviseur vinden

Uw financieel adviseur vinden

Het was al moeilijk om een ​​vertrouwde financieel adviseur te vinden. Onlangs heeft het hof van beroep de hangende fiduciaire regel van het ministerie van Arbeid ongedaan gemaakt, waardoor financiële consumenten nog meer in verwarring werden gebracht. Het is van cruciaal belang om te begrijpen of uw financieel adviseur als fiduciair voor u zal optreden of in plaats daarvan op zoek gaat naar beleggingen die geschikt zijn voor u. Het is echter ook belangrijk om te weten of dit een vertrouwd persoon is die uw behoeften begrijpt, een benadering biedt die comfortabel aanvoelt en de ervaring heeft die u zoekt voor uw unieke omstandigheden. Om te helpen bij het navigeren door de soms stressvolle zoektocht, hebben we onze top vijf aanbevolen vragen samengesteld bij het zoeken naar een financieel adviseur.

1. Bent u een vertrouwenspersoon?

De fiduciaire norm verplicht adviseurs wettelijk om uw belang voor hun eigen belang te stellen. Adviseurs die werken volgens een fiduciaire norm moeten eventuele belangenverstrengeling bekendmaken en met u delen of ze baat hebben bij het aanbevelen van producten of andere professionals. Ze moeten transparant zijn over de vergoedingen die de adviseurs voor dat advies krijgen.

De geschiktheidsnorm daarentegen is een norm die van adviseurs vereist dat zij beleggingsproducten voorstellen die voor u geschikt zijn. Er is geen norm om te concluderen dat de investering u zal helpen uw doelen te bereiken of in uw juridisch belang is. Er is ook geen vereiste om belangenconflicten volledig bekend te maken, waardoor een adviseur mogelijk producten kan aanbevelen die hogere commissies voor zichzelf kunnen opleveren in plaats van vergelijkbare producten met lagere kosten.

Er zijn geweldige adviseurs en slechte adviseurs die werken onder zowel de fiduciaire als de geschiktheidsnorm. We werken volgens de fiduciaire standaard en hechten veel waarde aan het vertrouwen dat we weten dat het biedt.

2. Wat zijn uw referenties?

De professionele benamingen en ervaring van een adviseur zijn belangrijk. Het geeft u een goed inzicht in de kennis en expertise van de adviseur. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten inloggegevens en ze kunnen erg verwarrend zijn. Als u op zoek bent naar een financieel adviseur, kunt u er goed aan doen om op zijn minst bekend te zijn met deze drie referenties die een breed opleidingsniveau en toewijding weerspiegelen:

CFP® – GECERTIFICEERDE FINANCILE PLANNER ®

CFP®-professionals hebben cursussen financiële planning op universitair niveau afgerond, hebben aan ervaringsvereisten voldaan en zijn geslaagd voor het strenge examen van het CFP®-bestuur over 72 onderwerpen, variërend van investerings- en risicobeheer tot belasting- en pensioenplanning, legacy-beheer en de integratie van al deze disciplines. Ze zetten zich ook in voor permanente educatie en een hoge ethische standaard. Meer informatie: http://www.cfp.net

CFA® – Gecharterd Financieel Analist ®

Om het CFA-certificaat te behalen, moeten professionals slagen voor 3 strenge examens, die elk een minimum van 300 uur masteropleiding vereisen, waaronder financiële analyse, portefeuillebeheer en vermogensbeheer. Professionals moeten ook ten minste vier jaar gekwalificeerde beleggingservaring hebben en zich jaarlijks verplichten tot een verklaring van hoge ethiek. Meer informatie: www.cfainstitute.org

CIMA® – Certified Investment Management Analyst®

CIMA’s richten zich op assetallocatie en portefeuilleconstructie. Het studieprogramma omvat 5 kernthemagebieden en aanvragers moeten voldoen aan ervaring, opleiding, examen en ethische vereisten. CIMA’s moeten zich ook committeren aan permanente beroepsopleiding. Meer informatie: www.imca.org

3. Welke diensten en producten biedt u aan?

Zorg ervoor dat u een adviseur en een bedrijf zoekt die bij uw behoeften passen. Als u iemand nodig heeft om u te helpen bij uw beleggingen, kunt u op zoek gaan naar een bedrijf dat een reeks beleggingsoplossingen heeft, zoals een vermogensbeheerder.

Als u hulp nodig heeft bij het beoordelen van uw huidige omstandigheden en het maken van een plan om verschillende doelen in uw leven te bereiken, kunt u een financiële planner zoeken. Deze adviseur kan u helpen bij het overwegen van pensioen- en universiteitsbehoeften, belastingstrategieën, risicobeheer en mogelijke vermogensoverdrachten.

Als u zowel financiële planning als beleggingsadvies nodig heeft, moet u een vermogensbeheerder zoeken. Deze adviseur heeft een brede expertise en een holistische benadering om u te begeleiden bij uitgebreide planning en portfoliobeheer.

4. Hoe wordt u vergoed?

Wees niet verlegen; vraag naar vergoedingen! Elke professional verdient het om betaald te worden voor hun expertise en diensten. Door te begrijpen hoe de adviseur wordt vergoed, kunt u bepalen of de belangen van de adviseur goed aansluiten bij die van u.

Alleen commissies – deze adviseurs worden vergoed op basis van de beleggingsproducten die u kiest, zoals beleggingsfondsen, gestructureerde producten, verzekeringen of lijfrentes die zij voor u kopen of verkopen.

Alleen vergoeding – Onafhankelijke adviseurs bieden vaak alleen tegen betaling advies aan. Hun vergoeding wordt vaak vermeld als een percentage van het vermogen dat ze voor u beheren, zodat ook zij profiteren als uw portefeuille groeit en worden gestraft wanneer deze daalt. Ze kunnen ook vaste tarieven aanbieden voor specifieke diensten.

Op basis van vergoedingen – deze adviseurs kunnen een vast bedrag in rekening brengen voor financiële planningsdiensten die zij leveren en een commissie innen op elk financieel product dat u koopt of verkoopt. Dit kunnen onder meer onderlinge fondsen, Real Estate Investment Trusts (REIT’s), lijfrentes en verzekeringen zijn.

5. Wat is uw aanpak voor iemand zoals ik?

Het is belangrijk om te weten dat de adviseur die u zoekt ervaring heeft met het werken met mensen in uw omstandigheden. Dit is met name het geval als uw financiële situatie complex is vanwege de rijkdom die u tijdens uw carrière hebt opgebouwd. Vraag de adviseur om u te vertellen over een klant met gemeenschappelijke uitdagingen en om te delen welke oplossingen werden aangeboden.

Het vinden van de juiste financiële relatie kan soms een beetje overweldigend zijn. Het lijkt een beetje op daten; je moet een verscheidenheid aan mensen ontmoeten, veel vragen stellen en wachten tot het goed voelt. Wees gerust, wat uw omstandigheden ook zijn, u kunt een adviseur vinden die enthousiast is om met u samen te werken en ervaring heeft met klanten zoals u.

Bron: Liz Miller

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie