Uw web-CMS beveiligen: best practices om te volgen

Uw web-CMS beveiligen: best practices om te volgen

Het internet is meer een noodzaak geworden voor de mensen van vandaag, omdat ze hier snel gevarieerde informatie kunnen vinden. En vanwege deze vraag zijn er meer dan een miljard bestaande websites en dit groeit elk jaar exponentieel. CMS of Content Management System is een belangrijk onderdeel van webontwikkeling en meer dan een derde van alle websites wordt aangedreven door vier grote CMS-platforms: WordPress, Magento, Drupal en Joomla. De populariteit van deze CMS-platforms is dat ze allemaal aansprekende factoren bieden en gericht zijn op gebruikerservaring, toegankelijkheid en succes in de markten. Maar een groot probleem dat samengaat met deze CMS-platforms, is de bedreiging voor cyberbeveiliging.

Waarom zijn CMS-platforms vaak het doelwit van cybercriminelen?

CMS-platforms zijn van nature kwetsbaarder omdat ze gebaseerd zijn op de open source-frameworks en dergelijke gedeelde ontwikkelomgevingen bieden tal van voordelen, maar aan de andere kant heeft het ook enkele gebreken die voortkomen uit het gebrek aan verantwoording. Aangezien er geen licentiekosten zijn, neemt niemand de verantwoordelijkheid voor mogelijke problemen zoals beveiligingsproblemen. Nu wordt aan deze beveiligingsproblemen gewerkt door zowel beveiligingsonderzoekers als de hackergemeenschap. En met beheerderstoegang kunnen hackers elke vorm van schade aanrichten als gevolg van het beschadigen van de website om deze te gebruiken voor de verspreiding van malware, waardoor de site op de zwarte lijst van Google en andere grote zoekmachines komt te staan.

Hoe uw CMS-website beveiligen?

Hoewel de tactieken en mogelijkheden van de hackers voortdurend evolueren, zijn er belangrijke tips die u kunnen helpen uw CMS-website te beschermen tegen beveiligingsaanvallen:

Een webtoepassing Firewall gebruiken: De gebruikers kunnen kiezen voor een WAF die de site automatisch beschermt tegen CMS-kwetsbaarheden. Het is een beveiligingsproduct van ondernemingsniveau dat beschikbaar is als serverplug-in, apparaat of zelfs in een cloudgebaseerd security as a service-model.

CIA-model: Het VPI-model wordt gebruikt als leidraad om de borging van informatie binnen de organisatie te borgen. De set regels beperkt de toegang tot informatie, zorgt ervoor dat de informatie nauwkeurig en betrouwbaar is. Om in lijn te blijven met het VPI-model is het voor de organisaties van belang om rekening te houden met de verspreiding van de informatie. CMS vertegenwoordigt zowel interne als externe informatie en daarom is het belangrijk om de beveiliging van het systeem serieus te nemen en verlies van gegevens en de manipulatie ervan te voorkomen.

Spaarzaam gebruik maken van plug-ins: CMS’en hebben een grote verscheidenheid aan plug-ins beschikbaar en de voordelen die ze ontlenen aan de gevarieerde extensies geven de gebruikers de kans om de functies aan te passen en te gebruiken die niet aanwezig zijn in het originele pakket. Dit maakt het kwetsbaarder en hackers vinden meer ruimte om binnen te komen. Het is dus erg belangrijk om uw exacte vereisten te achterhalen en alleen die plug-ins te gebruiken die nodig zijn en het gebruik van onnodige externe plug-ins te voorkomen. Door veel aandacht te besteden aan de recensies en de aanbevelingen van de CMS-community en niet alle nieuwe plug-ins te downloaden, kan uw CMS-website worden beschermd tegen beveiligingsaanvallen.

Beoordeling en behandeling van risico’s: Als het allemaal om de beveiliging van je website gaat, is het een spel. Hackers zullen proberen de mazen in de software te achterhalen en ontwikkelaars zullen proberen de patch zo snel mogelijk te herstellen. Risicobeoordeling helpt de beveiligingsprofessionals bij het identificeren van de incidenten die kunnen optreden en schade kunnen toebrengen aan de bedrijfsmiddelen. De gedetailleerde rapporten helpen de ontwikkelaars om de CMS-website te beveiligen tegen mogelijke aanvallen. Door tools zoals kwetsbaarheidsscanners te gebruiken, kunnen de beheerders de zwakste aspecten vinden en vervolgens het beveiligingssysteem versterken. Dit vermindert de schade die door een inbreuk wordt aangericht en moet worden geïmplementeerd als onderdeel van het noodherstelplan. Regelmatige back-up van de site en de database is ook een belangrijke taak om uit te voeren.

Bron: Prince N

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie