Uw website bouwen met WordPress-thema’s: do’s en don’ts

Uw website bouwen met WordPress-thema’s: do’s en don’ts

Bij het ontwikkelen van websites met WordPress heb je de keuze uit duizenden open source en betaalde thema’s. Met elk WordPress-thema kunt u de gebruikersinterface van de website ontwerpen zonder langere regels code te schrijven. U kunt profiteren van de front-end stylingcomponenten – paginalay-out, lettertypestyling, afbeeldingen, kleuren en widgetlocatie – om het uiterlijk van uw website en de inhoudspresentatie in verschillende browsers te regelen. Maar je moet niet vergeten dat WordPress een veel groter wereldwijd marktaandeel heeft dan andere contentmanagementsystemen. Een enkel thema kan door een groot aantal websites worden gebruikt. Daarom is er altijd een kans dat een thema uw website identiek lijkt aan verschillende andere websites. U moet zich concentreren op een aantal do’s en don’ts bij het selecteren en gebruiken van WordPress-thema’s.

Do’s

Kies het juiste thema

In vergelijking met andere contentmanagementsystemen bood WordPress een groter aantal gratis thema’s. Daarom kunt u kiezen uit vele gratis en betaalde WordPress-thema’s. Maar een enkel thema voldoet mogelijk niet aan de vereisten van alle websites. Bij het vergelijken van de thema’s moet u rekening houden met het uiterlijk en de inhoud van de website. Het is ook een goed idee om meerdere thema’s uit te proberen om het WordPress-thema te kiezen dat precies aansluit bij de behoeften van uw website.

Bepaal de belangrijkste kenmerken

U kunt eenvoudig het juiste thema voor uw website kiezen door de kleuren, breedte, kolommen, navigatie-optie en andere belangrijke functies te definiëren. Evenzo moet u ook de aard en het doel van de website bepalen. Wanneer het thema de precieze behoeften van de website aanvult, wordt het gemakkelijker voor u om aanpassingen en aanpassingen te vermijden. Ook kunt u specifieke functionaliteit aan de website toevoegen zonder extra plug-ins te gebruiken. U kunt echter altijd kiezen voor thema’s waarmee u via het configuratiescherm wijzigingen kunt aanbrengen in de belangrijkste componenten, zoals lay-out, breedte en kolomafstand.

Kies voor eenvoudige en lichtgewicht thema’s

De laadsnelheid van uw website heeft direct invloed op de gebruikerservaring en de zichtbaarheid van de zoekmachine. U mag de snelheid van uw website niet beïnvloeden door WordPress-thema’s te kiezen die veel functies bevatten of door grote bestanden zoals achtergrondafbeeldingen en video’s te gebruiken. Evenzo moet u kiezen voor een thema dat regelmatig is bijgewerkt om de websitesnelheid te verbeteren op basis van de hoogwaardige broncode. Je kunt de laadsnelheid van de website met een specifiek thema eenvoudig controleren door gebruik te maken van een aantal online tools.

Overweeg om betaalde thema’s te gebruiken

Veel ontwikkelaars kiezen voor gratis WordPress-thema’s om geld te besparen. Maar u kunt altijd profiteren van een aantal voordelen – betrouwbare codebase en technische ondersteuning – door te investeren in een premium thema. De premium-thema’s zullen uw website er verder anders uit laten zien zonder extra aanpassingen aan te brengen. Er zijn ook bepaalde premium-thema’s die net als webontwerptools zijn ontworpen. U kunt dergelijke thema’s gebruiken om aangepaste paginalay-outs en andere componenten te maken.

Responsive webdesign implementeren

Bij het selecteren van een WordPress-thema mag u niet vergeten dat de meeste mensen tegenwoordig websites bezoeken op hun mobiele apparaten. U moet een responsief webontwerp implementeren om de website er goed uit te laten zien op zowel computers als mobiele apparaten. Dat is waarom; het wordt essentieel om te kiezen voor een WordPress-thema dat uw website responsief en mobielvriendelijk maakt. U kunt het gebruik van mobiele plug-ins altijd vermijden door een thema te gebruiken waardoor uw website er op verschillende apparaten goed uitziet.

Verken opties om thema’s aan te passen

De betaalde WordPress-thema’s maken het voor u gemakkelijker om de website er anders uit te laten zien en aanvoelen. Maar het kan zijn dat u gratis thema’s moet gebruiken om de projectoverhead te beperken. Als u kiest voor een gratis thema, wordt het essentieel om het aan uw specifieke behoeften aan te passen. U kunt eenvoudig wijzigingen aanbrengen in een bestaand WordPress-thema als u bedreven bent in veelgebruikte webtechnologieën zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP. U kunt ook een aantal tools gebruiken om het WordPress-thema aan te passen zonder de broncode te herschrijven of aan te passen.

Controleer de compatibiliteit met browsers en plug-ins

U moet er rekening mee houden dat gebruikers uw website in verschillende browsers zullen bezoeken. Maar er is een kans dat een enkel WordPress-thema uw website er niet goed uit laat zien in elke browser. Daarom moet u een basistest voor browsercompatibiliteit uitvoeren om te controleren hoe het thema eruitziet in de belangrijkste webbrowsers. Evenzo moet u ook controleren of het thema alle plug-ins ondersteunt die voor uw website nodig zijn. Wanneer het thema plug-ins ondersteunt die vereist zijn voor uw website, kunt u eenvoudig functionaliteit aan de website toevoegen via plug-ins.

Niet doen

Focus niet op functionaliteit

In tegenstelling tot plug-ins zijn thema’s niet verantwoordelijk voor de functionaliteit van de website. U kunt de thema’s alleen gebruiken om de inhoud van de website er op verschillende apparaten aantrekkelijk uit te laten zien. Er zijn een aantal premium-thema’s die worden geleverd met extra functionaliteiten, zoals zoekmachineoptimalisatie. Maar u kunt eenvoudig functionaliteit aan de WordPress-applicatie toevoegen door specifieke plug-ins te gebruiken. Daarom moet u kiezen voor thema’s die de basisfuncties van WordPress ondersteunen.

Vergeet niet elk thema grondig te evalueren

U heeft de keuze uit een groot aantal WordPress-thema’s. Sommige van deze thema’s zijn gratis, terwijl andere premium of betaald zijn. Maar de kwaliteit van individuele thema’s verschilt. Daarom moet u geen thema kiezen op basis van de visueel aantrekkelijke fotografie die door de WordPress-webontwikkelaar wordt gebruikt. Het is altijd belangrijk om elk thema grondig te evalueren en ervoor te zorgen dat het aan alle behoeften van uw website voldoet. De evaluatie helpt u om in de toekomst wijzigingen aan het thema te voorkomen.

Vergeet niet om gebruikersrecensies en beoordelingen te lezen

Er zijn veel gevallen waarin WordPress-thema’s rechtstreeks van invloed waren op de beveiliging van websites. Daarom moet u de kwaliteit en betrouwbaarheid van elk WordPress-thema beoordelen door informatie uit verschillende bronnen te verzamelen. Het is altijd belangrijk om de recensies en beoordelingen van andere gebruikers te lezen om de kwaliteit van een thema nauwkeurig te beoordelen.

Over het algemeen kunt u de ontwikkeltijd van websites aanzienlijk verkorten door WordPress-thema’s te gebruiken. Maar de kwaliteit en betrouwbaarheid van individuele thema’s verschillen. Daarom moet u de website bouwen met het juiste WordPress-thema en het thema aanpassen zodat uw website er anders uitziet en aanvoelt.

Bron: Arun Kumar Biswal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie