Veelvoorkomende problemen in Android Lollipop en hun oplossingen

Veelvoorkomende problemen in Android Lollipop en hun oplossingen

Android Lollipop-problemen met hun oplossingen

Hoewel Android Marshmallow voor sommige apparaten niet beschikbaar is, gebruiken veel van de apparaten nog steeds Lollipop en ontvangen ze nog steeds updates voor het besturingssysteem. Lollipop is een spectaculair besturingssysteem voor Android met zulke geweldige functies, maar perfect bestaat niet, en Lollipop is daarop geen uitzondering. Er zijn veel Android Lollipop-problemen en we gaan hier enkele veelvoorkomende Android Lollipop-problemen en hun mogelijke oplossing opsommen.

Crashende apps:

De Lollipop-update introduceerde op de een of andere manier geheugenlekken die overal veel te veel problemen veroorzaakten. Dit Android Lollipop-probleem zorgde ervoor dat de apps crashten en vertraging hadden in de gebruikersinterface en zorgde er zelfs voor dat de gebruikersinterface geforceerd stopte zonder enige waarschuwing.

Op high-end toestellen is dit lek niet veel merkbaar, maar voor de oudere toestellen kan dit voor veel problemen zorgen.

Het opnieuw opstarten van het apparaat lost dit slechts tijdelijk op en na een paar dagen keert de vertraging terug.

Het wissen van de gegevens van Google Play zal het probleem op de een of andere manier oplossen, maar om het probleem permanent op te lossen, moet u wachten tot Google een officiële update uitbrengt.

Langzaam opladen:

Laadt je toestel toevallig wat langzamer op dan voorheen, dan ben je hierin niet de enige. Veel gebruikers hebben dit Android Lollipop-probleem en merken op dat het opladen vanaf een pc altijd traag zal zijn. Enkele mogelijke oplossingen hiervoor zijn.

• Als u een oplader van een andere fabrikant gebruikt, kan dat de reden zijn van langzaam opladen.

• De kabel kan een probleem veroorzaken. Probeer hem op te laden met een andere vertrouwde kabel.

• Wis de cachepartitie van uw apparaat.

Snel leeglopen van de batterij:

Veel gebruikers klagen over dit Android Lollipop-probleem dat de batterij van hun mobiel veel sneller leeg raakt dan vroeger of heel snel afneemt. Dit was een groot probleem in de eerste Lollipop-update die later werd opgelost met een update en waarschijnlijk een veel betere batterijduur zou hebben dan voorheen. Als u nog steeds met het probleem wordt geconfronteerd, kunt u deze proberen.

• Werk al uw apps bij zodat ze compatibel zijn met het nieuwe besturingssysteem en wis ook hun cachegeheugen.

• Zet uw apparaat terug op de fabrieksinstellingen.

Geen geluid bij oproep:

Heel wat mensen zijn daadwerkelijk geconfronteerd met dit Android Lollipop-probleem waarbij ze de beller niet lijken te horen en vice versa. Hierdoor kan de gebruiker geen oproepen ontvangen. De mogelijke oplossingen hiervoor zijn.

• Het opnieuw opstarten van uw telefoon lijkt het probleem op te lossen.

• Probeer uw headsets of een Bluetooth-headset te gebruiken en schakel vervolgens terug naar de audio van uw apparaat.

Camera werkt niet:

Niet veel mensen hebben met dit Android Lollipop-probleem te maken gehad, maar voor degenen die dat wel hebben, heeft dit probleem hen erg gefrustreerd. Sommige mensen hebben ook geklaagd over het verdwijnen van de cameraknoppen, zodat zelfs jij niet kunt overschakelen naar de camera aan de voorkant. Enkele oplossingen om dit probleem op te lossen zijn.

• Start uw mobiel opnieuw op en open vervolgens de app.

• Stop de camera-app geforceerd vanuit de instellingen en wis het cachegeheugen en de gegevens en start vervolgens uw apparaat opnieuw op

• Wis de cache van uw apparaat.

• Zet uw apparaat terug op de fabrieksinstellingen.

Bron: Umair Hanif

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie