Veelvoorkomende SEO-fouten in e-commerce die u moet vermijden

Veelvoorkomende SEO-fouten in e-commerce die u moet vermijden

Fout nr. 1: Paginasnelheid niet optimaliseren voor elke pagina

Het kan worden opgemerkt dat Page Speed meestal alleen wordt geoptimaliseerd voor een startpagina. Categorie- en productpagina’s, die conversiepagina’s zijn, mogen niet worden genegeerd, dus mensen moeten eraan denken deze te optimaliseren om een goede PageSpeed te krijgen. Google beschouwt Page Speed-signalen in zekere zin op het niveau van een webpagina en niet op een homepage.

Vaker wel dan niet zijn categorie- en productpagina’s hetzelfde, zodat mensen er een uit elke categorie kunnen kiezen om de PageSpeed te testen, de bevindingen kopiëren en deze vervolgens op elke pagina corrigeren.

Als professionele tip geldt dat wanneer mensen nieuwe wijzigingen aanbrengen in ontwerp/ontwikkeling op een paginaniveau, ze de PageSpeed-score moeten uitvoeren voordat ze deze Live maken. Idealiter maakt dit deel uit van het Q&A-proces.

Fout nr. 2: de niet-voorkeursversie van de website niet omleiden naar de voorkeursversie

Ze moeten 301 hun niet-voorkeursversie omleiden naar de voorkeursversie.

Ze moeten ervoor zorgen dat hun klanten slechts op één website terechtkomen (voorkeursversie) en geen twee verschillende links naar dezelfde website zien.

Fout 3: Content Delivery Network (CDN) niet gebruiken voor website of blog

CDN is een systeem dat methoden gebruikt waarmee een website visuele inhoud zoals afbeeldingen en video’s sneller kan weergeven, zelfs wanneer de site vol verkeer is.

eCommerce-sites die klanten over de hele wereld bedienen, trekken verkeer van verschillende locaties. Als gevolg hiervan wordt de website zwaarder wat leidt tot een toename van de laadtijd. Het aanbieden van hun visuele inhoud met het gebruik van CDN helpt bij het minimaliseren van de laadtijd van de server en helpt direct bij het verhogen van de PageSpeed-score, wat resulteert in een betere gebruikerservaring.

Shopify en verschillende nieuwe website-hostingplatforms bieden dit echter als standaardfunctie, terwijl WordPress, Woocommerce, Magento en andere oude platforms dat niet doen.

Fout nr. 4: hun productbeschrijvingen op andere sites gebruiken

Vaker wel dan niet, kopiëren kleine en middelgrote bedrijven productbeschrijvingen van hun site en gebruiken ze dezelfde beschrijvingen op externe verkopers zoals Amazon, eBay en Myntra, om er maar een paar te noemen.

Door gebruikers gegenereerde inhoud, zoals beoordelingen van gebruikersproducten, maakt tot op zekere hoogte onderscheid, maar het is het beste dat 50% van de productbeschrijvingen uniek blijft op hun site. Bovendien moeten ze onthouden om originele SEO-geoptimaliseerde productbeschrijvingen op hun site te uploaden en te bewaren voordat ze andere versies op andere verkoperssites delen.

Op deze manier is er een grotere kans voor hun site om hoger te scoren omdat zoekmachines zouden ontdekken dat de originele SEO-geoptimaliseerde inhoud op hun website wordt gehost. Een dergelijke voorzorgsmaatregel kan leiden tot een toename van organisch verkeer.

Fout nr. 5: zonder een pagina met veelgestelde vragen

Wanneer consumenten van plan zijn een aankoop te doen, zoeken ze meestal naar de veelgestelde vragen. Deze zijn zeer essentieel voor eCommerce-categorieën zoals elektronische producten. Wanneer het gedeelte met veelgestelde vragen op de productpagina’s of website ontbreekt, kan dit leiden tot minder organisch verkeer en potentiële conversies verliezen.

Ze kunnen de FAQ-sectie doordrenken met long-tail-zoekwoorden met hoge conversie (die beginnen met wat, waarom, waar, wanneer en hoe). Het niet opnemen van een pagina met veelgestelde vragen blijkt dus een van de grootste SEO-fouten te zijn die je moet vermijden. Wat ze moeten doen, is de juiste vragen bedenken en nuttige antwoorden geven.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie