Verbeter uw WordPress-website met aangepaste berichttypen

Verbeter uw WordPress-website met aangepaste berichttypen

Vorige maand was WordPress 15 jaar en sinds de release op de markt is het CMS enorm geëvolueerd en heeft het verschillende features en functionaliteiten gekregen. Wanneer we het over WordPress hebben, is het eerste dat in ons opkomt dat van een geweldig blogplatform. Maar met de jaren is dit concept langzaam veranderd en WordPress ondersteunt nu ook e-commerceoplossingen en responsieve ontwerpen. WordPress komt standaard met berichten en pagina’s als hun belangrijkste inhoudssysteem. Maar gebruikers kunnen indien nodig eenvoudig veel aangepaste inhoudstypen maken.

Wist u dat aangepaste berichttypen u kunnen helpen uw inhoud binnen WordPress te segmenteren?

Zoals hierboven vermeld, komt WordPress-ontwikkeling standaard met een handvol inhoudstypen. Berichten en pagina’s zijn de meest gebruikte berichten en het zijn degenen die inhoud binnen WordPress categoriseren en scheiden. De inhoud kan worden gesegmenteerd in verschillende delen van het WordPress-beheerpaneel en biedt unieke gegevenssets per gegevenstype. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor aangepaste weergaven voor de gebruikers wanneer de website live gaat. Aangepaste berichttypen breiden de eenvoudige WordPress-pagina’s en -berichten uit en stellen de gebruikers in staat om inhoudstypen te maken die worden aangevuld met specifieke en unieke sjablonen om de gegevens aan websitebezoekers te presenteren.

Wanneer en waarom moet je aangepaste berichttypen gebruiken?

Afhankelijk van het type inhoud dat u op uw WordPress-website wilt publiceren, kunt u deze ontwikkelen. Een nieuw aangepast berichttype kan een geweldig idee zijn als je plannen hebt om iets te publiceren dat apart moet worden gehouden van andere berichten en pagina’s. Als u bijvoorbeeld een afzonderlijk gedeelte voor uw boeken op uw WordPress-recensiewebsite heeft, wordt de inhoud gemakkelijk begrijpelijk voor uw publiek en worden de recensies ook onderscheiden van de rest van uw webinhoud. In feite zal dit u ook helpen om bepaalde specifieke parameters voor elk van uw boeken in te stellen en vervolgens naast de recensie weer te geven.

Maak kennis met enkele populaire kant-en-klare plug-ins om CPT’s te maken

Vindt u het moeilijk om uw eigen aangepaste plug-ins voor CPT’s te maken? U hoeft zich nergens zorgen over te maken, want er zijn een aantal zeer goede kant-en-klare plug-ins voor het maken van aangepaste berichttypen. Even kijken:

Eenvoudige inhoudstypen: Deze plug-in biedt een uiterst eenvoudig te gebruiken interface voor hen, metaboxen en taxonomieën. Het is een plug-in met veel functies en het dashboard legt uit wat ze zijn en hoe u ermee kunt werken. Elke module is goed gedocumenteerd en elk veld is gelabeld en uitgelegd.

Gebruikersinterface voor aangepast berichttype: Deze plug-in is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat nieuwe berichttypen en bijbehorende taxonomieën te maken en ook de berichten te bewerken die al op uw site bestaan. Een ander belangrijk ding dat u met deze plug-in kunt doen, is dat u een aangepast bericht kunt importeren dat u op een andere site heeft.

Typen toolset: Met deze plug-in kunt u de WordPress-beheerder aanpassen door de inhoudstypen, aangepaste velden en taxonomieën toe te voegen. Het helpt je om ze te beheren, en al deze kunnen worden gedaan via het WordPress-beheerderspaneel.

Types: Dit is een populaire gratis plug-in waarmee u aangepaste berichttypen, velden en taxonomieën kunt maken. Deze plug-in onderscheidt zich van de rest door zijn ontwikkelaarsvriendelijke en gebruiksvriendelijke interface. Als u codering kent, kunt u de PHP API gebruiken of u kunt de eenvoudige GUI gebruiken. Het gaat ook goed om met aangepaste velden, die u kunt toevoegen aan berichten, pagina’s en ook aan gebruikers.

pods: De plug-in is heel eenvoudig in vergelijking met alle andere op de lijst. Maar het biedt u de functionaliteit die u in de meeste gevallen nodig heeft. De twee hoofdsecties van de plug-in zijn berichttypen en taxonomieën. Om deze plug-in te gebruiken, hoef je geen codeervaardigheden te hebben, want alles is aanwezig via een handige interface.

Bron: Om Namdev

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie