Vergelijking van denken en rijk worden en de wetenschap van rijk worden

Vergelijking van denken en rijk worden en de wetenschap van rijk worden

Rijk worden lijkt een zeer ongrijpbare en moeilijkste vangst om te maken. Velen hebben geschreven over manieren om rijk te worden in de wens om deze schijnbaar moeilijke onderneming bereikbaar te maken. Hoewel veel van deze werken veel verschillende ideeën bevatten, kan men soms verdwalen in een moeras van suggesties en voorschriften die de kwestie nog ingewikkelder maken.

Twee werken over dit onderwerp onderscheiden zich echter van de rest vanwege één belangrijke reden. Ze maken de zaken zelfs zo eenvoudig dat ze de wet van succes in ongeveer 16 lessen presenteren. Deze werken zijn de Science of Getting Rich en Law of Success/Think of Grow Rich, geschreven door respectievelijk Wattles en Hill.

Hoewel ze enkele jaren uit elkaar zijn geschreven en elk werk zijn eigen unieke presentatie heeft, vullen ze elkaar in feite aan. Ze laten dezelfde principes aan de oppervlakte komen en presenteren ze op hun eigen speciale, onderscheidende en uitzonderlijke manier. De wetenschap van rijk worden begint door iedereen te vertellen dat hij het recht heeft om rijk te worden, maar dit vraagt ​​om een ​​systematische benadering die de wetenschap van rijk worden genoemd kan worden.

Think and Grow Rich stelt dat rijk worden een duidelijk hoofddoel is, een recht om zo te zeggen, en het vraagt ​​ook om een ​​systematische aanpak, de wet van het meesterbrein genoemd. Het is nu een kwestie van het pad naar rijk worden te herkennen. Wattles heeft het eerst over de eerste principes in de wetenschap om rijk te worden en gaat al snel verder met het opsommen van de waarde waar men naar moet kijken. Hij spreekt over meer leven, dankbaarheid, op een bepaalde manier denken, hoe je de wil moet gebruiken, op de bepaalde manier handelen, in de juiste zaken komen en eindigt met de indruk van toename, de vooruitgang van de mens en enkele voorzorgsmaatregelen en afsluitende observaties.

Na de laatste les die de punten samenvat, bespreekt Wattles de wetenschap van rijk worden in 16 lessen. Hill stort zich onmiddellijk op de waarden die men moet koesteren om rijk te worden, waaronder, zegt hij, zelfvertrouwen, gewoonte om te sparen, initiatief en leiderschap, verbeeldingskracht, enthousiasme, zelfbeheersing, meer dan betaald krijgen, aangename persoonlijkheid, nauwkeurig denken, nauwkeurig denken, concentratie, samenwerking, profiteren van falen en tolerantie. Hij eindigt met de gouden regel. Hij presenteert in feite de wet van succes in 16 lessen.

De wet van succes in 16 lessen is het significante specifieke verschil dat kan worden doorgegeven voor zover het deze twee succesvolle boeken betreft. De 16 lessen vertegenwoordigen eigenlijk de vereenvoudiging van een anders moeilijke taak die iedereen die erin wil slagen een rijk gezicht te krijgen en soms bang wordt. Vereenvoudiging staat centraal in beide werken van Wattles en Hill. Vereenvoudiging betekent hun voorschriften bereikbaar en realistisch maken. Vereenvoudiging betekent uiteindelijk succes. Vereenvoudigen betekent rijk worden.

In laatste instantie verklaren Wattles en Hill dus hetzelfde uitgangspunt. Er is niets ingewikkelds op het pad om rijk te worden. Alles is binnen handbereik voor iedereen die serieus genoeg is om die wens om rijk te worden, te laten zien door de bereidheid om er iets aan te doen. Wallace noemt het een wetenschap. Hill noemt het de wet van het meesterbrein. Beide zijn systematische benaderingen die eenvoudig en beknopt zijn om te volgen.

Er is geen lang kronkelend pad om te rijgen, alleen een korte, directe weg naar succes. Rijk worden komt door de juiste dingen op het juiste moment te doen. Wie de juiste dingen doet, wordt rijk. Iemand die niet de juiste dingen doet, ook al blijft hij zich inspannen, zal arm blijven. Dit is niet gebaseerd op iets dat buiten je bereik ligt. De weg naar rijk worden begint echter met te leren hoe je alles kunt vereenvoudigen en hoe je je blik kunt richten op de systematische aanloop naar succes.

Er zullen niet veel dingen hoeven te gebeuren. Uit de suggesties in deze twee werken blijkt duidelijk dat succes onvermijdelijk is door precies te doen wat ze voorschrijven. Dit is wat de zaken eenvoudig maakt. Doe gewoon wat er gezegd wordt. De twee meesterwerken schetsen in zeer eenvoudige 16 lessen duidelijk de kwaliteiten die men moet bezitten om succes te behalen. Het is allemaal een kwestie van weten wat deze kwaliteiten zijn. Of misschien is het een kwestie van zien hoe eenvoudig de dingen werkelijk zijn.

Bron: Thomas J Bronson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie