Verken Porto Cesaro – een echt juweeltje van Puglia

Verken Porto Cesaro – een echt juweeltje van Puglia

Er zijn verschillende grote steden in de kuststreek van Puglia, Italië, maar sommige kleinere steden hebben net zo veel te bieden, vooral als het gaat om prachtige landschappen. Reizigers die op zoek zijn naar een echte Italiaanse ervaring langs de prachtige kustlijn, mogen de kans niet missen om naar Porto Cesaro te reizen en in enkele van de beste hotels in Puglia te verblijven. Dit charmante en schilderachtige gebied ligt aan de grens van de Ionische Zee en biedt kalm water en een schilderachtig uitzicht vanaf zowel de stad als de omliggende stranden. Het is de ideale plek om de rijke geschiedenis van Italië te bewonderen, interactie te hebben met de vriendelijke lokale bevolking, te dineren met culinaire hoogstandjes en simpelweg onder te dompelen in de culturele wonderen van zo’n levendige bestemming.

Porto Cesaro ligt op het zuidelijkste puntje van de “laars” van Italië en beschikt over enkele van de mooiste hotels in Puglia langs de iconische kust. Gasten van het gebied kunnen deelnemen aan een breed scala aan activiteiten overdag, daarna genieten van een authentieke Italiaanse maaltijd en zich terugtrekken in hun gezellige accommodatie. Het heeft een rustige, vissersdorpse sfeer en biedt reizigers ook de kans om enkele omliggende eilanden te verkennen om meer te zonnen en te zwemmen.

Een stranddag plannen in Port Cesaro

De grootste trekpleister die zowel Italianen als reizigers trekt, zijn de 17 kilometer aan ongerepte stranden van de stad. De tropische kant van de Middellandse Zee geeft de stranden daar een serene blauwe kleur, vooral op plekken als Punta Prosciutto. Heldere, turquoise golven klotsen tegen glad zand en vormen het decor voor een onvergetelijke dag op het strand. De ruige vegetatie op de duinen zorgt ook voor privacy en blokkeert het zand tegen harde wind, waardoor een zachte omgeving ontstaat.

Het belangrijkste strand van Porto Cesaro is ook populair, grotendeels omdat gasten kunnen zwemmen en drijven naar het naburige Rabbit Island. Het eiland, met de toepasselijke naam, werd vroeger overspoeld met wilde konijntjes en is nu een favoriete plek voor degenen die in nabijgelegen hotels in Puglia verblijven om te genieten van de mediterrane zon dicht bij het vasteland.

De must-see attracties van Porto Cesaro

De lokale bevolking van Porto Cesaro is doordrenkt van een geschiedenis die honderden jaren teruggaat en is trots op hun verleden door de beste bezittingen en monumenten te beschermen. Bezoekers kunnen tegenwoordig naar de torens van Porto Cesaro en Torre Lapillo, die beide werden gebruikt om de stad in vervlogen tijden te verdedigen, en hebben een fantastisch uitzicht op de oceaan.

Met een knipoog naar de rijke kust- en nautische achtergrond van de stad, is er een oceanografisch museum in het centrum van Porto Cesaro dat openstaat voor gasten die meer willen weten over het lokale zeeleven. Niet alleen zijn er tentoonstellingen voor reizigers om te bewonderen, dit is ook een knooppunt voor mariene biologen om planten en dieren in de regio te bestuderen en te leren hoe ze te beschermen. Naast de zee zijn er twee prachtige natuurreservaten die een plaatselijk toevluchtsoord voor dieren in het wild bieden. Een daarvan is een moerassig gebied genaamd Porto Selvaggio e Palude del Capitano (ideaal om te wandelen), en ook de Palude del Conte e Duna Costiera – een park vol hoge grassen, duinen en mediterrane kwelders.

Voor degenen die in een van de prachtige en diverse hotels in Puglia verblijven, is er veel te zien en te doen. Porto Cesaro is slechts een van de vele andere pittoreske locaties om van te genieten.

Bron: Helen Forbes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie