Verschillen tussen Microsoft Word 2003 en Microsoft Word 2007 – een overzicht

Verschillen tussen Microsoft Word 2003 en Microsoft Word 2007 – een overzicht

Microsoft Word is een van de meest gebruikte Microsoft-toepassingen en stelt gebruikers in staat om tekstdocumenten te schrijven en te creëren, te bekijken, te kopiëren, te plakken, op te slaan, te bewerken, te delen en af ​​te drukken. De Microsoft Word-toepassing beheerst de tekstverwerkingsmarkt omdat het gebruikers in staat stelt om hun tekstdocumenten verfraaien door afbeeldingen en geanimeerde afbeeldingen, grafieken, diagrammen, tabellen, figuren en vormen enz. in te voegen; en door tegelijkertijd tekst in verschillende stijlen, lettertypen, kleuren en talen enz. te gebruiken. Sinds de lancering heeft Microsoft Word de last voor gebruikers aanzienlijk verminderd om meerdere documenten tegelijk te maken, ze naar een ander Word-bestand te kopiëren en de grammatica- en spellingcontrolefunctie enz. uit te voeren. Met de tijd ging ook Microsoft Word (MS-Word) vooruit naar nieuwe versies zoals MS-Word 2003 en 2007. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijke kenmerken die MS-Word 2007 en MS-Word 2007 onderscheiden:

Koppel:

Microsoft-Word 2003 – Het bevat verschillende menutabs en werkbalken met veel knoppen. Deze knoppen/functies kunnen worden aangepast om toegang tot opdrachten te geven.

Microsoft-Word 2007 – Het gebruikt een gebruiksvriendelijke interface die bekend staat als ‘Ribbon’. Het bestaat uit 7 menutabbladen, nl. ‘Home’, ‘Pagina-indeling’, ‘Referenties’, ‘Mailings’, ‘Review’ en ‘View’. Er is een 8e tabblad, ook wel ‘Ontwikkelaar’ genoemd, dat echter is uitgeschakeld door de standaardinstellingen. Elk lint-tabblad bevat verschillende knoppen en vervolgkeuzemenu’s. In vergelijking met MS-Word 2003 kan de Ribbon-interface in MS-Word 2007 echter niet worden aangepast.

Bestandsformaat:

MS-Word 2003 – Het gebruikt het DOC-bestandsformaat voor het opslaan van tekstdocumenten. Gebruikers moeten echter een compatibiliteitspakket downloaden om DOCX-bestanden te openen.

MS-Word 2007 – Het gebruikt de DOCX-bestandsindeling, een open XML-standaardindeling. Het is het veelgebruikte bestandsformaat voor het openen van XML-bestanden. De gebruikers hebben ook de keuze om hun documenten/bestanden op te slaan in DOC-formaat.

Documentinspecteur:

MS-Word 2003 -Het bevat de invoegtoepassing ‘Verwijder verborgen gegevens’, een hulpmiddel om verborgen of zichtbare informatie van documenten te verwijderen, inclusief persoonlijke enz. De invoegtoepassing brengt echter geen wijzigingen aan in de eigenschappen van het document.

MS-Word 2007 – Het bevat de opdracht ‘Document inspecteren’ die, wanneer uitgevoerd, een lijst met opties geeft, waaronder versies, opmerkingen, annotaties, documenteigenschappen, aangepaste XML-gegevens, persoonlijke informatie of revisies. Met de functie Document inspecteren kunnen gebruikers bovengenoemde opties volgens hun vereisten verwijderen.

Snelle onderdelen:

MS-Word 2003 – Het bevat een ‘AutoText’-functie waarmee gebruikers tekst kunnen definiëren, bewerken, invoegen en opslaan.

MS-Word 2007 – Het bevat ‘Quick Parts’ waarmee gebruikers de tekst gewoon kunnen behouden of opmaak of afbeeldingen kunnen toevoegen. De functie is beschikbaar op het tabblad ‘Invoegen’.

Werkbalk Snelle toegang:

Word 2003 – Het bevat niet zo’n functie en een gebruiker moet het hele menutabblad doorlopen om toegang te krijgen tot de veelgebruikte opdrachten zoals opslaan, bewerken of ongedaan maken enz.

Word 2007 – Het bevat een ‘Quick Access Toolbar’ die is ontworpen om de opdrachten op te slaan die steeds opnieuw door een gebruiker worden gebruikt tijdens het maken van een tekstdocument. Dergelijke commando’s of functies kunnen van alles zijn, van ongedaan maken, herhalen, clipart tot opslaan enz. U kunt direct toegang krijgen tot dergelijke commando’s of functies door uw ‘Quick Access Toolbar’ aan te passen. U hoeft alleen uw veelgebruikte opdrachten/functies aan de werkbalk toe te voegen/in te voegen door er met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens op ‘Toevoegen aan werkbalk Snelle toegang’ te klikken.

Wizard Afdruk samenvoegen:

MS-Word 2003 – Het bevat ‘Mail Merge Wizard’ waarmee een gebruiker gepersonaliseerde berichten kan verzenden. De wizard heeft echter ernstige problemen met Microsoft Excel-bijlagen. Dit betekent dat u uw gegevens niet kunt importeren voor e-mailen vanuit Microsoft Excel-documenten.

MS-Word 2007 – Het heeft een verbeterde ‘Mail Merge Wizard’ waarmee een gebruiker gepersonaliseerde berichten kan typen en verzenden naar alle ontvangers zonder het proces van CC en BCC in het e-mailaccount te hoeven doorlopen. Nadat u uw e-mail naar alle ontvangers hebt getypt, stuurt de wizard ze door naar uw Microsoft Outlook- of Outlook Express-outbox. Wanneer u online gaat in uw Microsoft Outlook, stuurt uw Outlook automatisch alle gepersonaliseerde berichten naar elk van de adressen. Daarom bespaart de wizard u wonderbaarlijk het typen van brieven of documenten aan elke ontvanger met hun individuele informatie.

De vergelijking van functies heeft ons tot de conclusie gebracht dat MS-Word 2007, de geavanceerde tekstverwerker, een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van MS-Word 2003. Het maakt echter niet uit welke van de twee softwaretoepassingen u heeft, u kunt er op elk moment problemen mee ondervinden . U kunt trouwens zoeken naar een door Microsoft gecertificeerde technische ondersteuning die uw problemen online oplost.

Bron: Kumar Gandharva Jha

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie