Verschillen tussen rijk en arm

Verschillen tussen rijk en arm

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen arm en rijk? Waarom wentelen sommige mensen zich in de afgrond van armoede terwijl anderen zwemmen in de oceaan van enorme rijkdom?

Soms komt het op je over om te zeggen dat sommige mensen rijk zijn omdat ze zijn geboren met een zilveren lepel in hun mond. Welnu, dat is niet overtuigend, want er zijn veel mensen die niet onder enig zilverlinnen zijn geboren, maar toch zijn ze vandaag de dag miljonair. Wat is er gebeurd? Wat maakte het verschil? Dit is wat ik me heb gerealiseerd.

Het verschil tussen arm en rijk is de mentaliteit. De rijken en de armen denken in verschillende frequenties. De armen hebben niet zo’n mentaliteit als de rijke mensen. Ze benaderen hetzelfde probleem vanuit een ander perspectief en standpunt.

De rijken zoeken kansen. De rijken zoeken altijd naar kansen om hun rijkdom te laten groeien, terwijl de arme man zwelgt in zelfmedelijden en hij wordt verteerd door het zoeken naar sympathie. Hij houdt zich bezig met het schuldsyndroom; zijn familieleden, vrienden, de regering de schuld geven, zelfs de ratten in zijn huis worden niet buitengesloten, omdat ze verantwoordelijk zijn voor zijn hachelijke situatie. In plaats van na te denken over hoe hij uit de cocon van zijn bittere armoede zou kunnen breken, voedt hij die door consequent op zoek te gaan naar een zondebok. Met zo’n mentaliteit herken je geen kans op rijkdom als je er een ziet.

De rijken handelen, maar de armen lopen gewoon door. Wanneer de rijken een kans zien die zijn rijkdom zal versnellen, grijpt hij die. Niet de man met een slechte mentaliteit. Hij had duizend-en-een redenen waarom wat hij ziet geen kans is om rijk te worden en dus blijft zijn cirkel van armoede bestaan, aangezien hij die kans zal laten schieten. Sorry om dit te zeggen; het is als goud voor een varken werpen, het zal het niet waarderen.

De rijken zijn bereid risico’s te nemen en offers te brengen, of het nu gaat om tijd, moeite, geld enz. De arme mentaliteit beschouwt een bepaald risico als buitensporig. Ze missen de motivatie om de wereld van het onbekende in te gaan. Ze zijn tevreden met de wereld die ze hebben leren kennen. Zo behouden ze hun hele leven dezelfde status.

Heb je je ooit afgevraagd waarom bedrijven ventures worden genoemd? Een zakenman neemt risico’s. U weet ongetwijfeld van durfkapitaal: dat is het geld dat in een nieuw bedrijf wordt geïnvesteerd om het te helpen zich te ontwikkelen, wat veel risico’s met zich mee kan brengen. Maar je zult merken dat degenen met een rijke mentaliteit het risico toch nemen.

Een man die geen risico’s neemt, zal uiteindelijk betalen voor het risico van een ander. Wanneer u het risico neemt, zullen anderen u ervoor betalen. Dat is wat de rijke man weet wat de mentaliteit van de heer Armen niet weet.

Je moet begrijpen dat rijk zijn niet betekent dat het je aan niets ontbreekt en dat arm zijn niet te maken heeft met het feit dat je de basisvoorzieningen van het leven mist. Het heeft alles te maken met de mentaliteit die je hebt.

Als je arm geboren bent, betekent dat niet dat je niet kunt opklimmen om miljonair te worden. Om financieel succes te behalen, moet u uw denkpatroon veranderen. Als een arme man denkt zoals de rijken doen en doen wat zij doen, zal hij hetzelfde resultaat hebben en zelfs meer.

Bron: Fred Eche-Ofun Egba

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie