Verschillende soorten beveiligingssystemen, producten en gadgets

Verschillende soorten beveiligingssystemen, producten en gadgets

Het is de menselijke neiging om onaangename omstandigheden te negeren totdat ze zich voordoen! Beveiliging heeft onder andere een lage prioriteit, terwijl het moet worden behandeld als het belangrijkste en het belangrijkste. Hoe veilig uw land, staat of buurt ook is, veiligheid moet voorafgaan aan alle andere voorzieningen. Of u nu naar een woon-, handels- of kantoorgebied kijkt, het belangrijkste kenmerk om op te letten zijn de beveiligingssystemen. U investeert tenslotte uw zuurverdiende geld om uw plaats naar uw keuze te maken. Dus je moet wat meer investeren om te voorkomen dat het ongekende daden doet.

De vroege eeuwen van de mensheid zagen traditionele methoden van patrouilleren en boogpijlen. Met de komst van nieuwe technologie heeft beveiliging een nieuwe, meer geavanceerde vorm aangenomen. Je krijgt verschillende beveiligingsgadgets om ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke eigendommen te voorkomen. Enkele van de high-end beveiligingsproducten zijn: –

* Inbraakalarmsysteem – Inbraakalarmsystemen zijn ontworpen om onbevoegde toegang in een besloten ruimte te detecteren. Deze bestaan ​​uit een reeks sensoren, een bedieningspaneel en waarschuwingssysteem en onderlinge verbindingen. De sensoren kunnen ongeautoriseerde toegang op verschillende manieren detecteren, zoals het bewaken van deur- en raamcontacten, door passieve infrarood bewegingsdetectoren, ultrageluid, trillingen, elektrische of magnetische velden of microgolven. Deze alarmsystemen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals brandbeveiliging, inbraakbeveiliging en nog veel meer.

* Voertuigbeveiligingssystemen – Voertuigbeveiligingssystemen zijn speciaal ontworpen voor de beveiliging van uw voertuig. Deze omvatten meestal GPS-trackers, achteruitkijkcamera’s, auto-alarmen die een hoog volumegeluid laten horen als er wordt geprobeerd ongeautoriseerde toegang te krijgen.

* CCTV-camera – Televisiecamera’s met gesloten circuit worden gebruikt om een ​​signaal naar een specifieke plaats op een beperkt aantal monitoren te verzenden. Deze worden doorgaans gebruikt voor bewakingsactiviteiten in openbare plaatsen, industrieën, kantoren en streng beveiligde zones.

* Digitale kluisjes – Dit zijn de verbeterde vormen van traditionele slot- en sleutelkluisjes. Deze gadgets zijn betrouwbaarder omdat ze werken op combinatiesloten voor het invoeren van cijfers op het toetsenbord.

* Deursloten

* Elektronische sleuteltags – Een bekende vorm van elektronische sleuteltags zijn RFID-tags. De meeste systemen voor het volgen van activa, de logistieke sector en de betalingssystemen gebruiken RFID om hun activiteiten soepeler te laten verlopen.

* Elektronische beveiligingssystemen

* Brandalarmsysteem – Brandalarmsystemen zijn ontworpen om per ongeluk veroorzaakte brand te detecteren. Deze apparaten slaan alarm op het moment dat er brand uitbreekt. Deze hebben hittemelders, rookmelders, vlammelders en koolmonoxidemelders.

* Glasbreukdetector – Een glasbreukdetector is een sensor die wordt gebruikt in elektronische inbraakalarmen die detecteert of glas is verbrijzeld of gebroken. Deze sensoren worden vaak gebruikt in de buurt van glazen deuren of glazen etalages om te detecteren of een indringer het glas heeft gebroken en is binnengekomen. Glasbreukdetectoren maken gebruik van een microfoon die overmatig geluid of trillingen die van het glas komen, in de gaten houdt. Een detectorschakeling detecteert een bepaalde ingestelde drempel en slaat alarm.

* GPS-volgsysteem – Een GPS-volgsysteem maakt gebruik van Global Positioning System om de precieze locatie van een levend/niet-levend wezen te vinden.

* Huisbeveiligingssystemen – De meeste huisbeveiligingssystemen bestaan ​​uit deur- en raamsensoren, bewegingssensoren en een centrale toetsenbordcontroller. Deze systemen zorgen voor uw huis, zelfs als u niet thuis bent.

* IP-camera – Internet Protocol-camera’s worden geïnstalleerd voor bewakingsdoeleinden. Deze apparaten kunnen gegevens verzenden en ontvangen via een computernetwerk. Ze worden grofweg ingedeeld in gecentraliseerde en gedecentraliseerde IP-camera’s.

* Metaaldetectoren – Deze worden vaak gebruikt om de aanwezigheid van verborgen metaal te detecteren. Metaaldetectoren werken volgens het principe van een magnetisch veld. Het bestaat uit een oscillator die een wisselstroom produceert die door een spoel gaat die een magnetisch wisselveld produceert. Als een stuk elektrisch geleidend metaal zich dicht bij de spoel bevindt, zullen er wervelstromen in het metaal worden geïnduceerd, en dit produceert een eigen wisselend magnetisch veld. Als een andere spoel wordt gebruikt om het magnetische veld te meten, kan de verandering in het magnetische veld als gevolg van het metalen object worden gedetecteerd.

* Bewegingssensor Detector – Bewegingsdetectoren worden gebruikt om bewegingen te bewaken. IT slaat alarm op het moment dat het een bewegend object vastlegt.

* Beveiligingscamera

* Rookmelder – Het wordt gebruikt als een indicator van vuur. Het detecteert rook in commerciële, residentiële en industriële gebieden. Deze apparaten maken gebruik van optische detectie en fysieke processen voor gevoelige rookdetectie.

* Bewakingssystemen – Dit is een verzameling beveiligingsapparaten die gezamenlijk worden gebruikt voor bewakingsdoeleinden.

* Videodeurtelefoon

Het bovenstaande is een kleine lijst van beveiligingsproducten die op de markt verkrijgbaar zijn om u te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Vind de beste fabrikanten, leveranciers en dealers in uw stad. Investeer verstandig en blijf beschermd!

Bron: Shreshth Jha

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie