Verschillende soorten gegevens in Microsoft Excel 2007

Verschillende soorten gegevens in Microsoft Excel 2007

Microsoft Excel kan het type gegevens identificeren dat u in het werkblad invoert. U hoeft Microsoft Excel niet te vertellen wat het type gegevens is, de gegevens worden dienovereenkomstig gedifferentieerd en onderzocht. De gegevens bestaan ​​in wezen uit getallen en tekst. U kunt tekst invoeren als onderdeel van een formule om een ​​ingewikkelde tabel en berekening te beheren.

Er zijn 4 soorten gegevens in Microsoft Excel 2007,

De eerste basisgegevens zijn Tekst, een alfabetische weergave die beschrijvingen, zinnen en koppen kan bevatten. Bijvoorbeeld “Mijn naam is Luis T”, zal in Microsoft Excel worden geïdentificeerd als Tekst, een ander voorbeeld “Er zijn 2 cijfers”, zal ook worden onderscheiden als Tekst.

Het tweede fundamentele en veelvoorkomende type gegevens is Numbers. Dit type gegevens bestaat uit getallen die kunnen worden gebruikt om gehele getallen, prijzen, percentages en andere numerieke informatie weer te geven. “123” is bijvoorbeeld getallen, maar “nummer 123” wordt als tekst beschouwd. De meeste tabellen bestaan ​​uit getallen en de grafiek kan alleen worden geplot met getallen. Sommige getallen kunnen komma’s, decimale punten bevatten en misschien worden weergegeven door een valutasymbool.

Het derde type gegevens is Datums en Tijden, datumvoorbeeld ” 14-Mar-01″, “Mar 01”, “03-14-01” en “3-14”, dat ook vele andere representaties kan bevatten. “13:30:55 PM”, “13:30”, “13:30 PM”, “13:30:55” en “13:30:55 PM” zijn enkele voorbeelden van tijden.

Booleaanse waarde is het vierde type gegevens, het kan slechts twee informatie bevatten, WAAR en ONWAAR, het is geen veelgebruikt type gegevens, maar zou een handig hulpmiddel kunnen zijn wanneer u het op een logische formule moet gebruiken.

Bron: Luis T.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie