Versterk uw bedrijfsplan met degelijke financiële prognoses

Versterk uw bedrijfsplan met degelijke financiële prognoses

Hoe vreemd het ook mag klinken, het maken van financiële projecties is veel belangrijker en complexer dan de daadwerkelijke resultaten. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar om de planning. Of anders gezegd, het is het middel tot het doel dat hier belangrijker is dan het doel.

Zonder financiële prognoses is zakendoen als in het donker tasten zonder lamp en kaart en kunt u het vertrouwen van investeerders niet winnen of financiering krijgen. Zelfs als u zelffinancierend bent of een familiebedrijf heeft, heeft u financiële projecties nodig als richtlijn en barometer om de prestaties van uw bedrijf te meten.

U moet deze stappen overwegen om tot uw financiele projecties:

Ontwikkel uw 3-5 jaar verkoopprognose: U kunt uw prognose maken op basis van verkoopgegevens uit het verleden, concurrentievergelijkingen en de huidige economische trend. Meestal is het een mix van elk en u moet begrijpen dat uw optionele geldschieters u toch niet zullen geloven! We willen allemaal geloven dat onze verkopen omhoog zullen schieten, maar houd er rekening mee dat uw investeerders u in de toekomst verantwoordelijk zullen houden. Houd er rekening mee dat als u over 3 jaar meer kapitaal nodig heeft, diezelfde investeerders een geweldige bron van meer geld zijn, maar ze zullen uw huidige voortgang meten met uw aanvankelijke projecties.

Maak een Onkostenbegroting: Dit zijn kosten voor uw goederenkosten, maar ook voor uw operationele kosten zoals apparatuur, salarisadministratie, huur, marketing, verzekeringen, afschrijvingen enzovoort. Meestal splitsen we de bedrijfskosten op na een schatting van de goederenkosten in bredere categorieën, zoals: verkoop en marketing, administratief en vervolgens onderzoek en ontwikkeling of overige. Productie kosten.

Stel een kasstroomoverzicht op: Dit verwijst naar de geldstroom in en uit uw bedrijf en onthult uw liquiditeit, of het vermogen om contant geld te gebruiken wanneer dat nodig is. (en belangrijk voor geldschieters, de mogelijkheid om ze terug te betalen!) Het kasstroomoverzicht is van groot belang voor investeerders en geldschieters, omdat ze ervoor willen zorgen dat uw bedrijfsplan voldoende geld bevat om te kunnen blijven functioneren.

Bouw uw inkomensprognoses op: Dit verwijst naar uw financiële positie, resulterend uit inkomsten en kosten van verkochte goederen, brutowinst en bedrijfskosten. De hoeveelheid inkomsten die u projecteert, is belangrijk vanuit het oogpunt van levensvatbaarheid op lange termijn, maar in sommige gevallen, zoals internetverkopen, worden groei en aantal klanten soms even belangrijk.

Denk aan uw activa en passiva: Activa zijn dingen die u bezit en die waarde hebben, terwijl passiva de bedragen zijn die u aan anderen verschuldigd bent. Wanneer u uw projecties maakt, moet u ervoor zorgen dat u de gebouwen, apparatuur, voertuigen en dergelijke hebt opgenomen die u nodig hebt om uw bedrijfsplan te ondersteunen.

Kom tot uw Break Even Analyse: Een belangrijk aandachtsgebied in projecties is wanneer u klaar bent om winst te maken in uw bedrijf op basis van een combinatie van vaste kosten, variabele kosten per verkoopeenheid en omzet per verkoopeenheid. Dit is de laatste fase in uw bedrijf waarin de kosten gelijk zijn aan de werkelijke verkoop.

Bron: Daniel A Carr

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie