Volledige afhandeling kan via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Vier internetstrategieën voor fondsenwerving

Het internet biedt een platform en een reeks communicatiehulpmiddelen die waardevol zijn voor alle non-profitorganisaties bij uw fondsenwervende activiteiten. Uw donateurs en potentiële donateurs gebruiken internet vaak om organisaties te controleren voordat ze een toezegging doen. Uw internetcommunicatieplan kan meerdere toegangspunten bevatten: uw website, Facebook-pagina, blog, e-mailnieuwsbrief, registratie op verschillende portals, online fotogalerijen, YouTube en andere sociale media. Effectief internetten betekent niet alleen maar op een “DONEER NU”-knop drukken. Hier zijn een paar strategieën om te overwegen:

  • Geloofwaardigheid opbouwen: Uw website moet mensen vertrouwen geven. Zorg ervoor dat de inhoud up-to-date is, dat er geen slechte links zijn en dat de website aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is. De website is uw belangrijkste communicatiepunt voor de bezoeker.
  • Bouw relaties: Via uw website, Facebook-pagina en uw e-mailnieuwsbrief houdt u regelmatig contact met mensen die de website bezoeken. Voeg specifieke “oproepen tot actie” toe die mensen aanmoedigen om vaak terug te komen en interactie te hebben – meld u aan voor uw mailinglijst, stel een vraag, doe een donatie, doe vrijwilligerswerk of doe op een of andere manier mee.
  • Donaties opbouwen: Voeg een methode toe waarmee mensen kunnen doneren op uw website, bijvoorbeeld met een PayPal-knop ‘Doneren’ of andere donatiemethoden. Voeg verschillende niveaus van donaties toe, zodat een persoon een kleine donatie kan geven terwijl u de relatie en hun comfort met uw organisatie opbouwt. Stel een automatische “Bedankt”-e-mail in – maar volg ook andere e-mails en rapporten op over hoe donaties worden gebruikt.
  • Bouw je lijst op: Uw lijst is een krachtige aanwinst voor uw organisatie. Gebruik het internet om uw lijst op te bouwen door mensen zich aan te melden voor uw e-mailnieuwsbrief, hun e-mail in te voeren om een ​​rapport of artikel te downloaden, of zich aan te melden voor een online webinar of een evenement bij te wonen. Zorg ervoor dat u niet-internetmethoden gebruikt om uw lijst samen te stellen, inclusief het toevoegen van een “aanmelden voor onze nieuwsbrief” in uw e-mailhandtekeningbestand.

Deel uw internetcommunicatieplan met de mensen in uw organisatie. Velen van hen gebruiken mogelijk Facebook of andere sociale media. Vraag hen om potentiële geïnteresseerde vrienden en collega’s naar de website te verwijzen en hen uit te nodigen om naar u te linken.

Bron: Denise Davies

  • Gerelateerde Tags: