Vijf redenen waarom de Apple iPhone zal falen in Japan

Vijf redenen waarom de Apple iPhone zal falen in Japan

Nu Apple’s iPhone binnenkort in Japan gelanceerd zal worden, en veel hete lucht op de blogs en in de pers over waarom de iPhone wel of niet een hit zal worden in Japan, is het tijd om te kijken welke aspecten van Apple’s iPhone zullen maken het is een mislukking in Japan, dat land waar multifunctionele, multifunctionele mobiele telefoons de norm zijn, en het betalen van het equivalent van $ 500 dollar per telefoon is niet ongebruikelijk.

1. De providers zullen de iPhone van Apple in Japan doden. De Japanse markt is bezaaid met de lijken van mislukte buitenlandse mobiele telefoons. De smartphone van Motorola is verbannen naar de achterpagina’s van de catalogi en de Blackberry wordt niet eens als consumententoestel aangeboden. Nokia heeft beperkt succes gehad (of in ieder geval geen absolute mislukking) met SoftBank, maar de Razr maakte nauwelijks indruk met DoCoMo, en we doen er niet eens de moeite voor. Apple’s iPhone zal de Japanse markt betreden in deze schaduw van de dood, en Apple’s aandringen op het sluiten van een deal op zijn eigen voorwaarden zal ertoe leiden dat luchtvaartmaatschappijen de voorkeur geven aan de meer plooibare Japanse fabrikanten.

2. Zijn buitenlands karakter zal de iPhone van Apple in Japan doden. Zoals hierboven vermeld, komen buitenlandse telefoons naar Japan om te sterven. Vanuit het oogpunt van de consument zal de iPhone van Apple moeten aantonen dat hij de Japanse consument begrijpt, een consument die houdt van de manier waarop zijn of haar huidige telefoons werken, die gewend zijn aan een numeriek toetsenblok en voor wie een alfanumerieke invoer zelfs een noviteit, aangezien de penetratie van computers, niet alleen thuis maar ook op het werk, vrij laag is. Begrijpt Apple’s iPhone de Japanse gsm-consument echt?

3. Bijna niet-bestaande openbare wifi zal de iPhone van Apple in Japan doden. Een groot voordeel van de iPhone is het naadloos overschakelen van wifi naar mobiele netwerken. In Japan zijn openbare hotspots echter een zeldzaamheid, met als enige optie vaak stelen van de slecht geconfigureerde thuisrouter van een particulier. De meeste coffeeshops en treinstations zijn draadloos dood, dus de Japanse iPhone-gebruiker zit vast met het langzamere en duurdere 3G-netwerk.

4. Het toetsenbord zal de iPhone van Apple in Japan doden. Zoals hierboven gesuggereerd, zijn bijna alle Japanners zeer vertrouwd met het bedienen van hun mobiele toetsenbord, terwijl slechts weinigen gewone toetsenbordtypes zijn. Niet alleen dat, maar Japanse toetsenborden gebruiken in plaats van het op het westerse alfabet gebaseerde systeem (één toets roteert door ABCabc, enz.), Kana-gebaseerde syllabische invoer, dus in plaats daarvan draaien de toetsen via KA-KI-KU-KE-KO, bijvoorbeeld). Japanse iPhone-gebruikers moeten met één hand aan een riem in een rijdende trein kunnen typen, een taak die het huidige iPhone-toetsenbord gewoon niet aankan.

5. Geen enkel riemoogje zal de iPhone van Apple in Japan doden. Dit is weliswaar een beetje gek, maar het zijn de kleine dingen die het verschil kunnen maken en illustreren dat Steve Jobs de Japanse markt begrijpt. Een manier waarop Japanners hun individualiteit uitdrukken, is door hun mobiele telefoon te versieren met bandjes; schattige karakters, schermreinigers, merkbandjes; Japanners van alle leeftijden zullen hetzelfde willen doen met hun iPhone, en zonder oogje op het huidige model, ontzegt Apple hen deze optie.

Gezien deze factoren hierboven, is het geen wonder dat Apple’s iPhone in Japan niet het succes zal worden dat het in de Verenigde Staten was.

Bron: Ken Yasumoto-Nicolson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie